Δημόσιο: Έκτακτος κύκλος κινητικότητας - 174 μετατάξεις και αποσπάσεις

Πολιτική 0

Qatargate: Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Στο επίκεντρο της βελγικής έρευνας ο πρώην Επίτροπος και νυν βουλευτής – Απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας για την εκτέλεση του εντάλματος

Νέα εξέλιξη καταγράφεται στην πολύκροτη υπόθεση του Qatargate, καθώς οι δικαστικές αρχές του Βελγίου φέρονται να έχουν εκδώσει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Δημήτρη Αβραμόπουλου, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας για το σκάνδαλο που συγκλόνισε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές δικαστικές αρχές έχουν ήδη ενημερωθεί για το ένταλμα, ωστόσο η διαδικασία δεν μπορεί να προχωρήσει άμεσα, καθώς ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος είναι σήμερα βουλευτής και απαιτείται προηγουμένως η άρση της βουλευτικής του ασυλίας από τη Βουλή.

Αναμένονται οι επόμενες θεσμικές κινήσεις

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο σχετικός φάκελος αναμένεται να διαβιβαστεί μέσω των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών, ώστε να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και να αποφανθεί το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος φέρεται να ενημερώθηκε για τις εξελίξεις και, σύμφωνα με πληροφορίες, επισκέφθηκε την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, προκειμένου να λάβει γνώση της υπόθεσης.

Οι βελγικές αρχές, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εξετάζουν το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε εγκληματική οργάνωση, συνδέοντας την έρευνα με οικονομικό όφελος που φέρεται να ανέρχεται σε περίπου 73.000 ευρώ. Από την πλευρά του, ο πρώην Επίτροπος έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι όλες οι ενέργειες για τις οποίες ελέγχεται ήταν απολύτως νόμιμες.

Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή, με το ενδιαφέρον να στρέφεται πλέον στις επόμενες δικαστικές και κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Άνω Λιόσια: Σε σοβαρή κατάσταση η διευθύντρια του 1ου Νηπιαγωγείου – Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά την επίθεση

Νέο πρόγραμμα ΔΥΠΑ: 8.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας για ανέργους ηλικίας άνω των 55 ετών

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική