Τρία χρόνια συμπληρώνονται από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους και συγκλόνισε τη χώρα.
Με δημόσια τοποθέτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, υπογραμμίζει ότι ο χρόνος δεν αμβλύνει ούτε τον πόνο ούτε την ευθύνη. Όπως σημειώνει, η μνήμη των θυμάτων παραμένει ζωντανή, ενώ η ανάγκη για δικαίωση γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική.
Παράλληλα, αναφέρεται στη συμβολική πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων για την τοποθέτηση του μνημείου Το Δέντρο των Ψυχών – Η Αρχή στο πάρκο Ερμού και Πειραιώς, απέναντι από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, ως έναν διαρκή τόπο μνήμης για τα θύματα της τραγωδίας.
Αυτούσια η ανάρτηση του Δημάρχου Αθηναίων:
«Τρία χρόνια μετά το έγκλημα των Τεμπών, η μνήμη παραμένει ζωντανή και το αίτημα για δικαιοσύνη πιο δυνατό από ποτέ.
Η δικαίωση όσων χάθηκαν είναι χρέος όλων μας.
Η Αθήνα θυμάται και στέκεται ενωμένη, με σεβασμό και ευθύνη.
ΥΓ. Το Μνημείο «το Δέντρο των Ψυχών – Η Αρχή» τοποθετήθηκε πριν από έναν χρόνο στο πάρκο Ερμού και Πειραιώς (απέναντι από την Τεχνόπολη) από τον Δήμο Αθηναίων εις μνήμην των θυμάτων των Τεμπών».