βαρουφάκης
ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Σε θερμό διάλογο με τους παρουσιαστές του OPEN, ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 υπερασπίστηκε τις θέσεις του για τις ουσίες και την πρόληψη της εξάρτησης

Νέο τηλεοπτικό επεισόδιο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη για τα ναρκωτικά στην εκπομπή «Καθαρές Κουβέντες» του OPEN. Ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 επέμεινε στις θέσεις του, προσπαθώντας να εξηγήσει το μήνυμα που ήθελε να περάσει ήταν πως οι ουσίες μπορεί να προσφέρουν στιγμιαία ευχαρίστηση, αλλά χρειάζεται η σωστή αντιμετώπιση, όπως ο Οδυσσέας με τις σειρήνες.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε σε μια συνομιλία με αστυνομικό, ο οποίος του μετέφερε ότι η Δίωξη Ναρκωτικών συχνά συμβουλεύει να μην παρουσιάζονται τα ναρκωτικά ως το «απόλυτο κακό». Στόχος, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να μην χάσουν οι νέοι την εμπιστοσύνη τους προς τις αρχές σε περίπτωση που κάνουν χρήση. Παρά τις αντιδράσεις, ο πολιτικός ξεκαθάρισε ότι δεν θα άλλαζε όσα είπε, επισημαίνοντας ότι η πρόθεσή του ήταν να προειδοποιήσει για την εξάρτηση και όχι για την προσωρινή ευχαρίστηση.

Η Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου απάντησε έντονα, υπογραμμίζοντας ότι ακόμα και ήπια χρήση μπορεί να οδηγήσει σε μακροχρόνιες συνέπειες. Οι τόνοι ανέβηκαν περαιτέρω, με τον Σπύρο Χαριτάτο να σχολιάζει ότι η συζήτηση είναι «χαρά για τους διακινητές». Ο κ. Βαρουφάκης αντέτεινε ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι η «υποκρισία και η τρομοκρατία απέναντι στους νέους».

«Με καλέσατε σε μία εκπομπή για να μου κάνετε διάλεξη. Δεν είστε ούτε εσείς ούτε εγώ expert», κατέληξε, στρέφοντας τα βέλη του προς τον Σπύρο Χαριτάτο.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νηπιαγωγείο
Άγιος Στέφανος: Κινητοποιήσεις για τα Νηπιαγωγεία – Δίωρο «λουκέτο» και στάση εργασίας την Τρίτη
Αντιδρούν γονείς και εκπαιδευτικοί σε μετακινήσεις μαθητών και συγχωνεύσεις τμημάτων – «Όχι στη σαρανταποδαρούσα των 25 παιδιών», τονίζουν
Άγιος Στέφανος: Κινητοποιήσεις για τα Νηπιαγωγεία – Δίωρο «λουκέτο» και στάση εργασίας την Τρίτη
δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση ALCO: Έντονη δυσπιστία για το Κράτος Δικαίου – Απώλειες για τη Νέα Δημοκρατία
Στο 22,8% η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – Επτά στους δέκα πολίτες δηλώνουν ότι η χώρα δεν λειτουργεί με όρους κράτους δικαίου
Δημοσκόπηση ALCO: Έντονη δυσπιστία για το Κράτος Δικαίου – Απώλειες για τη Νέα Δημοκρατία
panepistimio aigaiou
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου (ΑΣΔΑΑΜ)
«Το παρόν Μνημόνιο αποσκοπεί στην ερευνητική συνεργασία των συμβαλλόμενων μερών μέσω της δημιουργίας ψηφιακών ιστορικών αρχείων της ΑΣΔΑΑΜ και κοινής...
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου (ΑΣΔΑΑΜ)
πολυτεχνειο κρητης
Πολυτεχνείο Κρήτης: Συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο SPINDEC για την απανθρακοποίηση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας
Το έργο βασίζεται στις κεντρικές στρατηγικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Πολυτεχνείο Κρήτης: Συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο SPINDEC για την απανθρακοποίηση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας