αγροτες
Συνάντηση Μητσοτάκη με εκπροσώπους αγροτών - Τρεις ώρες διαλόγου για τον πρωτογενή τομέα

Μετά από τρεισήμισι ώρες διαβουλεύσεων, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους των αγροτών, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων για τα αιτήματα και τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με στόχο να αναδειχθούν οι προτεραιότητες για την εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων, αλλά και να εξεταστούν πρόσθετες παρεμβάσεις που θα δώσουν ουσιαστικές λύσεις σε χρόνια ζητήματα του πρωτογενούς τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν σε:

  • Την υλοποίηση των ήδη εξαγγελθέντων μέτρων στήριξης των αγροτών.

  • Τη διερεύνηση νέων δυνατοτήτων παρέμβασης για την αντιμετώπιση των διαχρονικών προβλημάτων.

  • Την ενίσχυση της λειτουργίας των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, με στόχο τη βιωσιμότητα και την αύξηση της παραγωγικότητας.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών τόνισαν ότι η συμμετοχή τους στο διάλογο είναι καθοριστική για την επίτευξη ουσιαστικών αποτελεσμάτων και ότι οι αποφάσεις πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανάγκες ολόκληρων οικογενειών που ζουν από τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Ένας εκπρόσωπος από το Κιάτο σημείωσε:
«Δεν ήρθαμε εδώ ως θεατές. Όταν δεν είσαι στο τραπέζι, είσαι στο μενού. Οι λύσεις έρχονται μέσα από τον διάλογο. Ανοίχτηκε ένας δίαυλος επικοινωνίας και τώρα ξεκινάει κάτι σημαντικό για τον πρωτογενή τομέα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αγρότες δεν εκπροσωπούν μόνο τους ίδιους, αλλά ολόκληρες οικογένειες, υπογραμμίζοντας ότι ο διάλογος είναι εργαλείο για ουσιαστικές λύσεις και όχι απλή τυπική διαδικασία.

Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε από έντονη διάθεση συνεργασίας, με στόχο οι αποφάσεις να είναι πρακτικές και εφαρμόσιμες. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι οι συναντήσεις δεν τελειώνουν εδώ, αλλά σηματοδοτούν την έναρξη ενός συνεχούς διαλόγου για την υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα και την ενίσχυση της ελληνικής γεωργίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καλλιτεχνικό
«Στον αγώνα» οι μαθητές: Κατάληψη στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Αθηνών για τις κτιριακές ελλείψεις
Μαθητές καταγγέλλουν επτά χρόνια «προσωρινής» στέγασης και ζητούν άμεση μεταφορά στο κτίριο της οδού Πρασσά
«Στον αγώνα» οι μαθητές: Κατάληψη στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Αθηνών για τις κτιριακές ελλείψεις
λεφτ
Διευθυντές σχολείων ζητούν νέο πλαίσιο χρηματοδότησης μετά την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών
Κεντρική χρηματοδότηση και έλεγχος Δήμων προτείνουν οι διευθυντές για τις σχολικές δαπάνες
Διευθυντές σχολείων ζητούν νέο πλαίσιο χρηματοδότησης μετά την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών
μητρ
Αλέξης Μητρόπουλος: Λάθη και καθυστερήσεις στις συντάξεις; Τώρα μπορείτε να αποζημιωθείτε
Τρεις αποφάσεις των Διοικητικών Δικαστηρίων έρχονται να βάλουν στο επίκεντρο τις ευθύνες του e-ΕΦΚΑ απέναντι σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους,...
Αλέξης Μητρόπουλος: Λάθη και καθυστερήσεις στις συντάξεις; Τώρα μπορείτε να αποζημιωθείτε