Χάρης Δούκας, Δήμαρχος Αθηναίων
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο έργο της Βασιλίσσης Όλγας, με τον Χάρη Δούκα να εκφράζει έντονο προβληματισμό για τις καθυστερήσεις σε ένα έργο υψηλού κόστους, το οποίο χαρακτηρίζεται ως κυβερνητική ευθύνη

Δύο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στον Δήμο Αθηναίων, ο Χάρης Δούκας κάνει έναν απολογισμό της πορείας της δημοτικής αρχής, αναδεικνύοντας τις αλλαγές στις προτεραιότητες της πόλης, τις παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και τις πολιτικές προοπτικές που παραμένουν ανοικτές.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, η ιεράρχηση των προβλημάτων έχει μεταβληθεί με βάση τα αιτήματα των πολιτών. Όπως επισημαίνεται, το κυκλοφοριακό αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο ζήτημα, ακολουθούν τα τραπεζοκαθίσματα, ενώ η καθαριότητα υποχώρησε στην τρίτη θέση, γεγονός που αποδίδεται στις παρεμβάσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο έργο της Βασιλίσσης Όλγας, με τον Χάρη Δούκα να εκφράζει έντονο προβληματισμό για τις καθυστερήσεις σε ένα έργο υψηλού κόστους, το οποίο χαρακτηρίζεται ως κυβερνητική ευθύνη. Όπως τονίζεται, η ολοκλήρωσή του παραμένει ασαφής, παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις για άμεση παράδοση.

Αναφορικά με τις αναδυόμενες κάδους απορριμμάτων, ο δήμαρχος ξεκαθαρίζει ότι όσα έργα κρίνονται θετικά αξιολογούνται και συνεχίζονται, ανεξαρτήτως του ποιος τα ξεκίνησε, υιοθετώντας μια λογική συνέχειας στη διοίκηση της πόλης.

Στον τομέα της καθαριότητας, η δημοτική αρχή προχώρησε στην εφαρμογή του μέτρου «ραντεβού με τα απορριμματοφόρα», απευθυνόμενη κυρίως σε επαγγελματίες. Παρά τις αντιδράσεις, έχουν επιβληθεί πρόστιμα που φτάνουν συνολικά τις 700.000 ευρώ, σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης, με στόχο τη βελτίωση της εικόνας της πόλης.

Κομβικό ρόλο στις παρεμβάσεις διαδραματίζει η Δημοτική Αστυνομία, η οποία συμμετέχει ενεργά σε ελέγχους για παράνομα τραπεζοκαθίσματα, σφραγίσεις καταστημάτων και απομάκρυνση πινακίδων παράνομης στάθμευσης. Ο ίδιος ο δήμαρχος έχει θέσει ως προσωπικό στόχο καθημερινή δίωρη πεζή παρουσία στο κέντρο, προκειμένου να έχει άμεση εικόνα και επαφή με τους πολίτες.

Στο πολιτικό σκέλος, ο Χάρης Δούκας αναφέρεται σε πρόσωπα του ευρύτερου προοδευτικού χώρου και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μελλοντικής υποψηφιότητας για τη Βουλή, αφήνοντας ανοιχτό το πεδίο για επόμενες κινήσεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Καφές και ξίδι: Τι κάνουν σε πολλά σπίτια για τις άσχημες μυρωδιές

Πανελλαδικές 2026: Tο πρόγραμμα εξετάσεων και η ημερομηνίες

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαλια
Η νέα φιλοσοφία που καμουφλάρει τα γκρίζα μαλλιά και χαρίζει πιο νεανική όψη
Η εποχή της απόλυτης, ολικής βαφής φαίνεται να υποχωρεί, δίνοντας τη θέση της σε πιο ήπιες, έξυπνες τεχνικές που δεν εξαφανίζουν τα γκρίζα μαλλιά,...
Η νέα φιλοσοφία που καμουφλάρει τα γκρίζα μαλλιά και χαρίζει πιο νεανική όψη
karkinos-sto-stoma.jpg
Πως αυξάνεται ο κίνδυνος καρκίνου του στόματος ακόμη και με ένα ποτό την ημέρα
Ακόμη και η φαινομενικά "αθώα" κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του στόματος.
Πως αυξάνεται ο κίνδυνος καρκίνου του στόματος ακόμη και με ένα ποτό την ημέρα