Ο επικοινωνιολόγος Νίκος Καραχάλιος μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό» του ΑΝΤ1 για την πλατφόρμα ΚΥΜΑ και τη σύνδεσή της με τη Μαρία Καρυστιανού, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
«Η Μαρία Καρυστιανού συμβολίζει την δικαιοσύνη και την κάθαρση»
Όπως δήλωσε ο Καραχάλιος, «το Κ στο ΚΥΜΑ είναι η κοινωνία που λέει κάντε κάτι. Ο κόσμος υποδεικνύει τη Μαρία Καρυστιανού ως αυτή που περνάει σαν κύμα από τον Μητσοτάκη. Δεν είναι μόνο μια μητέρα θύματος Τεμπών, η Μαρία συμβολίζει μια ιδέα, της δικαιοσύνης και της κάθαρσης».
Σε ερώτηση για τη Μαρία, πρόσθεσε ότι «η Μαρία πρώτα από όλα είναι άνθρωπος που έχει έντονα συναισθήματα μετά από αυτά που έχει βιώσει, ένιωσε τη δύναμη του κύματος και ένιωσα ότι κάπου αιφνιδιάστηκε».
«Το "ΚΥΜΑ" δεν ανήκει σε κανέναν»
Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως «το ΚΥΜΑ δεν ανήκει σε κανέναν, αν θέλει τα domain της τα δίνω αύριο». Υπογράμμισε ότι έχει συναντηθεί με τη Μαρία 15-20 φορές τους τελευταίους τρεις μήνες.
«Η Μαρία με φώναξε και μου είπε θέλω να προχωρήσουμε να οργανώσουμε το κίνημα, όχι το ΚΥΜΑ, που μπορεί να μετασχηματιστεί σε κόμμα και να πάμε στο κοινοβούλιο. Αυτό κάναμε κάποια στιγμή το καλοκαίρι κατ' εντολή της Μαρίας, φωνάξαμε τα κανάλια και η πρόθεση ήταν να ανακοινωθεί ένα κόμμα. Καταλαβαίνω τους δισταγμούς της καθώς οι μισοί της λένε προχώρα και οι άλλοι μισοί μην μπλέξεις με την πολιτική. Κάνουν ένα λάθος, θα έπρεπε να της λένε να μην μπλέξει με κόμματα», ανέφερε ο Καραχάλιος.
«Δεν απαντώ ως εκπρόσωπος της Μαρίας αλλά ως ένας από τους πολλούς. Γι' αυτό είπα ότι το ΚΥΜΑ δεν εκφράζεται μόνο τα Τέμπη αλλά και το Μάτι. Το ΚΥΜΑ δεν πρέπει να το δούμε αποκλειστικά ως ζήτημα των Τεμπών», τόνισε.
Σε μια εντυπωσιακή εκτίμηση, ο Καραχάλιος είπε ότι η «Μαρία Καρυστιανού μπορεί να κερδίσει με double score τον Μητσοτάκη στις εκλογές της Κυριακής αν τις προκήρυσσε. Γιατί την ώρα που θα κινηθεί η Μαρία, θα κινηθεί ο Σαμαράς και δευτερευόντως ο Τσίπρας».
Αντιδράσεις Πλακιά για τις δηλώσεις Καραχάλιου: «Συνεχίζει να ανακατεύεται το στομάχι μου»
Η ανάρτηση του Νίκου Πλακιά στο X προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. «Συνεχίζει να ανακατεύεται το στομάχι μου. Καραχάλιος=Δώδεκα χρόνια σύμβουλος πολιτικής στρατηγικής της οικογένειας Καραμανλή. Περιμένω επίσημη διάψευση».

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος του συλλόγου συγγενών θυμάτων των Τεμπών είχε ήδη διαψεύσει τις φήμες για πιθανή δημιουργία κόμματος με το όνομα ΚΥΜΑ, με τον Πλακιά να σχολιάζει προηγουμένως: «Εμένα η θάλασσα με ανακατεύει».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Νίκος Μακρής