Ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πρόσφατα την ανάγκη για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από το βουλευτικό αξίωμα έχει προκαλέσει προβληματισμό στο κόμμα.
Σε δηλώσεις του στο OPEN, ο κ. Φάμελλος παραδέχθηκε ότι η τρέχουσα κατάσταση δεν ήταν το αρχικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά υπό το πρίσμα των ζυμώσεων στην Κεντροαριστερά. Η αλλαγή αυτή δημιουργεί νέες προκλήσεις, τις οποίες το κόμμα καλείται να αντιμετωπίσει με στρατηγική και ενότητα.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε προσυνεννόηση με τον πρώην πρωθυπουργό πριν την παραίτησή του, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν τον θεωρεί αντίπαλό του. Όπως σημείωσε: «Πολλές φορές στην πολιτική κινείσαι με βάση αυτό που πιστεύεις σωστό. Εγώ πιστεύω σε έναν δυνατό ΣΥΡΙΖΑ. Τιμώ το έργο και τη συμβολή του».
Σχετικά με τα μελλοντικά βήματα του κ. Τσίπρα, ο κ. Φάμελλος τόνισε τον κοινό στόχο: τη δημιουργία προοδευτικού ψηφοδελτίου για αλλαγή κυβέρνησης, με τις διαδρομές τους να κινούνται παράλληλα.
Παρά τον προβληματισμό που προέκυψε μετά την παραίτηση Τσίπρα, ο κ. Φάμελλος επανέλαβε την πίστη του στην ιστορική σημασία και αναγκαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι ίδια τα πράγματα, είμαι ξεκάθαρος».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ