Οι πρώτες εσωτερικές διεργασίες φαίνεται να ξεκινούν στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, από τη βουλευτική του έδρα το πρωί της Δευτέρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παύλος Πολάκης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, ζήτησε τη σύγκλησή της, πιθανότατα προκειμένου να τεθεί προς συζήτηση η «επόμενη ημέρα» μετά την αποχώρηση Τσίπρα και την παραχώρηση της έδρας του στον Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος έχει πλέον ενταχθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Αριστεράς.
Πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα, καθώς ο πρόεδρος του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος, πραγματοποιεί περιοδεία στη Θεσσαλία.
Ωστόσο, η συνεδρίαση αναμένεται να προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο τακτικής διαδικασίας με πλήρη ημερήσια διάταξη. Στην ατζέντα θα μπορούν να προστεθούν θέματα από κάθε μέλος της Πολιτικής Γραμματείας —συμπεριλαμβανομένου και του Παύλου Πολάκη— ώστε να συζητηθούν οι εσωκομματικές ισορροπίες και η στρατηγική του κόμματος μετά τις τελευταίες εξελίξεις
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Το απλό βήμα που πρέπει να κάνετε πάντα στο μπρόκολο πριν το μαγείρεμα
«Κάλτσα»: Πώς λέγεται στα ελληνικά;
Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας
Αναστασία Αρτεμιάδη