Thumbnail
«Δεν συμφωνώ και με τις δηλώσεις που κάνει. Τις θεωρώ ανερμάτιστες, όπως είναι προφανώς ανερμάτιστος και ο στενός του κύκλος»

«Θέλω να πω ότι έχω πάψει τη σχέση μου με τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι γνωστό, Από τη στιγμή που συμμετείχε στο πραξικόπημα του ΣΥΡΙΖΑ  για να καθαιρέσουν τον Στέφανο Κασσελάκη» δήλωσε ο Νίκος Καρανίκας στο One Channel.  

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε αν έκανε πραξικόπημα ο Αλέξης Τσίπρας για αυτό τον λόγο, απάντησε:

«Είπα ότι συμμετείχε. Το να το έκανε μόνος του ή όχι  δεν έχει καμία αξία, αλλά το ότι συμμετείχε, συμμετείχε. Είτε συμμετέχεις με τη σιωπή σου, είτε συμμετέχεις ενεργά. Δεν με απασχολεί, δεν με απασχολούν οι λεπτομέρειες. Είναι πολιτικά κουτσομπολιά.

Η ουσία είναι ότι εγώ δεν διάβασα πουθενά και δεν τον είδα να βγαίνει εκείνες τις ημέρες και να καταγγέλλει το πραξικόπημα, καθότι ήταν πραξικόπημα. Και ας μην κάθονται να πείθουν οι συνδικαλιστές επαγγελματίες,  στελεχάρες του ΣΥΡΙΖΑ ότι έκαναν κάτι άλλο. Αυτό κάνανε».

«Από εκείνη τη στιγμή θεωρώ ότι είναι αναξιόπιστος σε ό,τι έχει να κάνει με τη δημοκρατία και είναι ακόμα πιο αναξιόπιστος σε ό,τι έχει να κάνει με τις αξίες της Αριστεράς, όπου η Αριστερά δεν συμβαδίζει με την απαξίωση του λαού.

Το να λες απαξιώστε 150.000 που συμμετείχαν για την εκλογή του Προέδρου και διαγράψτε την πλειοψηφία που έχει εκλέξει κάποιον πρόεδρο και συγγνώμη, δημοκρατία επιτρέπει να κάνουμε τέτοια πράγματα. Η δημοκρατία, όπως έλεγε ο Καστοριάδης, αν δεν κάνω λάθος, θα κριθεί μέχρι και στο σημείο της αυτοακύρωσης της. Σωστά.  Δηλαδή όταν ο λαός πει  δεν θέλω άλλη δημοκρατία, μπορεί να θέλει κάτι άλλο, αλλά αυτό είναι δημοκρατία» συμπλήρωσε ο Νίκος Καρανικας.

«Δεν μπορεί να υπάρχει μια ομάδα, μια ελίτ, ένα επιτελείο που θα κρίνει αν ο λαός έκρινε σωστά. Τι είναι αυτό; Επίσης, δεν συμφωνώ και με τις δηλώσεις που κάνει. Τις θεωρώ ανερμάτιστες, όπως είναι προφανώς ανερμάτιστος και ο στενός του κύκλος, που από το '19 τον συμβουλεύει να πηγαίνει από ήττα σε ήττα και με αυτόν τον στενό του κύκλο φαίνεται ότι έχει μεταλλαχθεί σε κάτι που δεν μπορώ να τον καταλάβω ότι είναι αριστερός, δεξιός, κέντρο.

Δεν με ενοχλεί, θέλω να ξέρετε ότι προτιμώ να μην ξέρω τι είσαι, αλλά να καταλαβαίνω τι θέλεις, να καταλαβαίνω τη στρατηγική σου, παρά να μου λες ότι είσαι αριστερός και να χειρίζεσαι ακροδεξιά τη δημοκρατία, αξιωτικά τον άνθρωπο κτλ, κτλ.» κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

acbc1-leukos-oikos_3.jpg
Στον Λευκό Οίκο ο Άχμεντ αλ Σάρα – Ο Τραμπ ανακοίνωσε «πάγωμα» κυρώσεων στη Συρία για 180 ημέρες
Ιστορική πρώτη επίσκεψη Σύρου προέδρου στην Ουάσινγκτον – Διακριτική είσοδος χωρίς κάμερες, στο παρασκήνιο της συνάντησης
Στον Λευκό Οίκο ο Άχμεντ αλ Σάρα – Ο Τραμπ ανακοίνωσε «πάγωμα» κυρώσεων στη Συρία για 180 ημέρες
sxolikoi nosileutes
Σχολικοί νοσηλευτές κατά επισκεπτών υγείας: Διαφωνία για τις προσλήψεις στον κλάδο ΠΕ25
Ο ΠΑ.ΣΥ.Σ.ΝΟ κάνει λόγο για εσφαλμένες ερμηνείες, απουσία νομικής βάσης και παραπλανητική χρήση επαγγελματικών τίτλων
Σχολικοί νοσηλευτές κατά επισκεπτών υγείας: Διαφωνία για τις προσλήψεις στον κλάδο ΠΕ25
astinomia
Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη 13χρονου στο 23ο Γυμνάσιο Αθηνών
Αντιδράσεις από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για «βίαιη και παράτυπη κράτηση» – Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας
Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη 13χρονου στο 23ο Γυμνάσιο Αθηνών
sklavenitis_12.jpg
Σκλαβενίτης: Νέες προσλήψεις σε καταστήματα – Δείτε σε ποιες περιοχές ανοίγουν θέσεις
Η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ ενισχύει το δίκτυό της με νέες θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα
Σκλαβενίτης: Νέες προσλήψεις σε καταστήματα – Δείτε σε ποιες περιοχές ανοίγουν θέσεις