Πολιτική

Αλέξης Χαρίτσης: Αποχώρησε από τη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο όταν απαγορεύτηκε η είσοδος σε Παλαιστίνιο πρόσφυγα

Αλέξης Χαρίτσης
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Η θέση μου είναι στο πλευρό της Παλαιστίνης»

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, αποχώρησε από τη φετινή δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όταν δεν επετράπη η είσοδος στον Παλαιστίνιο πρόσφυγα Kamel Kotkot.

Στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο προσήλθε ο Αλέξης Χαρίτσης συνοδευόμενος από τον Kamel Kotkot, Παλαιστίνιο πρόσφυγα και κηδεμόνα ανήλικου παιδιού από τη Γάζα που νοσηλεύεται στην Αθήνα. Σύμφωνα με τη Νέα Αριστερά, το αίτημα να παραστεί μαζί του απορρίφθηκε, παρά το ότι είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση για την τήρηση του πρωτοκόλλου.

Ο κ. Χαρίτσης, θέλοντας να στείλει μήνυμα αλληλεγγύης, αποχώρησε ως ένδειξη διαμαρτυρίας από την εκδήλωση. «Η πρωτοβουλία αυτή είχε στόχο να καταδείξει ότι η δημοκρατία αποκτά περιεχόμενο όταν συνδέεται με τους αγώνες των λαών για ειρήνη και ελευθερία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.

«Η θέση μου είναι στο πλευρό της Παλαιστίνης»

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς υπογράμμισε:

«Ο κ. Kamel Kotkot είναι Παλαιστίνιος πρόσφυγας, κηδεμόνας ενός ανήλικου παιδιού από τη Γάζα που νοσηλεύεται στην Αθήνα. Ζήτησα να με συνοδεύσει στη φετινή εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, γιατί οι Έλληνες γνωρίζουμε τι σημαίνει εισβολή, κατοχή και προσφυγιά. Εισέπραξα άρνηση. Θεωρώ αδιανόητο η Ελληνική Δημοκρατία του 2025 να μην έχει χώρο για τα θύματα μιας γενοκτονίας. Η θέση μου λοιπόν είναι εδώ, στο πλευρό της Παλαιστίνης.»

Το μήνυμα του Kamel Kotkot

Από την πλευρά του, ο Kamel Kotkot περιέγραψε την κατάσταση στη Γάζα, μιλώντας για τον συνεχιζόμενο πόλεμο, την πείνα και την έλλειψη βασικών αγαθών.

«Η Γάζα υποφέρει από μια γενοκτονία που ξεπερνά όσα δείχνουν τα μέσα ενημέρωσης. Δεκάδες χιλιάδες τραυματίες, παιδιά που υποφέρουν από την πείνα και τις επιθέσεις. Δεν υπάρχει νερό, δεν υπάρχει ζωή. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη του και τον καλούμε να συνεχίσει να στέκεται δίπλα μας στον αγώνα για την ελευθερία και την ειρήνη», υπογράμμισε.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική