loverdos-mitsotakis
«Τα λέμε Σεπτέμβριο» – η ατάκα που άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά

Μία φράση που άφησε υπαινιγμούς και άναψε... φωτιές στο πολιτικό σκηνικό επέλεξε ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την τηλεοπτική του παρουσία το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ. Ο πρώην υπουργός και σημαίνον στέλεχος της Κεντροαριστεράς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ενταχθεί στη Νέα Δημοκρατία, προκαλώντας αναταράξεις και σενάρια μετακινήσεων.

Όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του στον πολιτικό χάρτη και τις φήμες περί ένταξής του στο κυβερνών κόμμα, ο κ. Λοβέρδος επέλεξε να μην ξεκαθαρίσει τη θέση του, παραπέμποντας σε μελλοντικές ανακοινώσεις. «Θα τα πούμε τον Σεπτέμβριο», σημείωσε, προσθέτοντας πως αυτή την περίοδο «είναι ώρα για διακοπές», δίνοντας όμως την εντύπωση ότι οι αποφάσεις του έχουν ήδη ωριμάσει.

Η πιθανότητα ένταξης του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία δεν έρχεται σε πολιτικό κενό. Το ΠΑΣΟΚ, με φόντο τάσεις εσωστρέφειας και συζητήσεις περί ταυτότητας, προσπαθεί να ανασυνταχθεί, ενώ η ΝΔ φέρεται πρόθυμη να διευρύνει τις τάξεις της με έμπειρα στελέχη που έχουν διαγράψει σημαντική διαδρομή στο πολιτικό στερέωμα.

Αν τελικά επιβεβαιωθεί η μεταπήδηση Λοβέρδου, θα πρόκειται για μια εξέλιξη με βαρύ συμβολισμό. Ένας από τους πρωταγωνιστές της μεταπολιτευτικής σοσιαλδημοκρατίας, να μετακινείται στον χώρο της φιλελεύθερης Δεξιάς, θα αναδείξει την ευμετάβλητη φύση των πολιτικών συμμαχιών στη σύγχρονη Ελλάδα, αλλά και την κρίση φυσιογνωμίας που ταλανίζει τον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apple-education_ekpaideusi.jpg
ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών: Πώς να υπολογίσετε εύκολα τα μόριά σας για τις προκηρύξεις 1ΓΕ και 2ΓΕ/2026
Νέο ψηφιακό εργαλείο δίνει στους υποψηφίους τη δυνατότητα να εκτιμήσουν τη θέση τους στους πίνακες πριν την έναρξη των αιτήσεων
ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών: Πώς να υπολογίσετε εύκολα τα μόριά σας για τις προκηρύξεις 1ΓΕ και 2ΓΕ/2026
pencils-education_foto.jpg
Αναπληρωτής σήμερα, μόνιμος αύριο: Τι ισχύει όταν έρθει ο διορισμός μέσα στη χρονιά
Το θεσμικό πλαίσιο ξεκαθαρίζει: Υποχρεωτική παραμονή στη θέση έως το τέλος του σχολικού έτους – Πώς υπολογίζονται τα μόρια
Αναπληρωτής σήμερα, μόνιμος αύριο: Τι ισχύει όταν έρθει ο διορισμός μέσα στη χρονιά