Μαρία Συρεγγέλα
Παραίτηση-έκπληξη της Μαρίας Συρεγγέλα από τη θέση της γραμματέως της ΝΔ – Ποιος αναλαμβάνει

Την παραίτησή της από τη θέση της γραμματέως της Νέας Δημοκρατίας υπέβαλε το απόγευμα της Παρασκευής η βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών, Μαρία Συρεγγέλα, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η αποχώρησή της, μόλις επτά μήνες μετά την τοποθέτησή της στη νευραλγική αυτή θέση, προκαλεί αίσθηση στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος και επαναφέρει τη συζήτηση για τις εσωκομματικές ισορροπίες και τον σχεδιασμό ενόψει ευρύτερων πολιτικών εξελίξεων.

Ποια είναι η Μαρία Συρεγγέλα – Σύντομο βιογραφικό

Η Μαρία Συρεγγέλα ανέλαβε καθήκοντα γραμματέως τον Νοέμβριο του 2023.

Προερχόμενη από τον χώρο της κοινωνικής πολιτικής, η Συρεγγέλα είχε διατελέσει Υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, ενώ είχε αναπτύξει έντονη δράση σε θέματα ισότητας των φύλων και υποστήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Ποιος αναλαμβάνει – Το όνομα του Κώστα Σκρέκα στο προσκήνιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατέστερος για να τη διαδεχθεί θεωρείται ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. Η επιλογή του φέρεται να εντάσσεται στη στρατηγική ανανέωσης και ενίσχυσης του κομματικού μηχανισμού ενόψει των επόμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

Η πιθανή ανάληψη καθηκόντων από τον Σκρέκα, ο οποίος έχει εμπειρία στην οργάνωση και τον πολιτικό σχεδιασμό, ερμηνεύεται από στελέχη της ΝΔ ως προσπάθεια επανεκκίνησης της οργανωτικής δομής του κόμματος και ενίσχυσης της βάσης του.

Πολιτικές προεκτάσεις – Τι σηματοδοτεί η παραίτηση

Η παραίτηση της Μαρίας Συρεγγέλα δεν φαίνεται, προς το παρόν, να συνδέεται με εσωκομματικές συγκρούσεις, αν και παραμένουν αδιευκρίνιστοι οι λόγοι που την οδήγησαν στην απόφαση. Ορισμένοι ερμηνεύουν την κίνηση ως προσωπική επιλογή, ενώ άλλοι μιλούν για ανασχηματισμό ρόλων στο εσωτερικό του κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση, η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει να ανακτήσει το πολιτικό της momentum, μετά από φθορά που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, ιδιαίτερα στον απόηχο κρίσιμων ζητημάτων όπως η ακρίβεια, οι φυσικές καταστροφές και η διαχείριση της καθημερινότητας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Φέτα: Η έξυπνη τεχνική που τη διατηρεί φρέσκια και νόστιμη για έναν μήνα

1750 νέοι εκπαιδευτικοί ξεκινούν έως 30/7 Ειδική Αγωγή, Σχολ. Ψυχολογία, Παιδαγωγική και Ηγεσία

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aerodromio
Συναγερμός στη Βρετανία: Τεχνική βλάβη «παγώσε» τον εναέριο χώρο του Λονδίνου – Άγνωστο το πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα
Ακινητοποιημένες δεκάδες πτήσεις εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών- Απροσδιόριστο το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης – Κλειστό και το αεροδρόμιο του...
Συναγερμός στη Βρετανία: Τεχνική βλάβη «παγώσε» τον εναέριο χώρο του Λονδίνου – Άγνωστο το πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα
νοσοκομείο
Ολοκληρώθηκε μετά από 8,5 ώρες η μεταμόσχευση ήπατος στον 15χρονο Δημήτρη στο Τορίνο
Ελπιδοφόρα μηνύματα για τον 15χρονο Δημήτρη από το Μέτσοβο μετά τη μεταμόσχευση ήπατος στο Τορίνο
Ολοκληρώθηκε μετά από 8,5 ώρες η μεταμόσχευση ήπατος στον 15χρονο Δημήτρη στο Τορίνο
koutsoubas
Κουτσούμπας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και ονοματεπώνυμα- Κατάπτυστες οι δηλώσεις Φλωρίδη
Δημήτρης Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δεν θα γίνει πλυντήριο της ΕΕ και της ΚΑΠ
Κουτσούμπας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και ονοματεπώνυμα- Κατάπτυστες οι δηλώσεις Φλωρίδη
αυτοκίνητα στη λεωφόρο Συγγρού
Σοβαρό τροχαίο στη λεωφόρο Συγγρού: Λεωφορείο συγκρούστηκε με αυτοκίνητο- Τουλάχιστον έξι τραυματίες
Οι αρμόδιες αρχές ερευνούν τα αίτια της σύγκρουσης, ενώ η κυκλοφορία στη λεωφόρο Συγγρού διεξάγεται με δυσκολία
Σοβαρό τροχαίο στη λεωφόρο Συγγρού: Λεωφορείο συγκρούστηκε με αυτοκίνητο- Τουλάχιστον έξι τραυματίες