Κυριάκος Μητσοτάκης
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Επιστροφή πλήρους ενοικίου στους ενοικιαστές κάθε Νοέμβριο από το κράτος - Το μήνυμα Μητσοτάκη στα social media

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα ότι, από το 2025, κάθε Νοέμβριο οι ενοικιαστές στην Ελλάδα θα επιστρέφουν το ποσό του πλήρους ενοικίου.

Η απόφαση αυτή ήρθε με αφορμή τη δημοσιοποίηση των θετικών δημοσιονομικών αποτελεσμάτων για την Ελλάδα από την ΕΛΣΤΑΤ και τη Eurostat, οι οποίες δείχνουν βελτίωση στην οικονομία της χώρας. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το μέτρο που στοχεύει στο να στηρίξει τους ενοικιαστές, οι οποίοι έχουν πληγεί από την αύξηση των ενοικίων τα τελευταία χρόνια.

Σε ανάρτησή του στα social media, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνει πως η εφαρμογή αυτού του μέτρου αποτελεί μια απόφαση που βασίζεται στη θετική δημοσιονομική πορεία, με σκοπό να ενισχυθεί το εισόδημα των νοικοκυριών.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει σε μήνυμά του στο TikTok: 

«Αν πληρώνεις ενοίκιο, θέλεις  να δεις αυτό το βίντεο! Για πρώτη φορά αποφασίσαμε και υλοποιούμε κάτι απλό αλλά πολύ ουσιαστικό. Το Κράτος πληρώνει ένα ενοίκιό σου το χρόνο. Δεν μοιράζουμε επιδόματα, επιστρέφουμε με μόνιμα μέτρα τα κέρδη της οικονομίας. Επιστρέφουμε το πλεόνασμα από την Ανάπτυξη αλλά και από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής εκεί που ανήκει δηλαδή σε εσένα. Το νέο μέτρο λοιπόν προβλέπει ετήσια επιστροφή  ενός ενοικίου σε παραπάνω από 900.000 ενοικιαστές. Θα καταβάλλεται κάθε Νοέμβριο, θα αφορά την κύρια κατοικία αλλά και την φοιτητική στέγη με μέγιστο ποσό τα 900 ευρώ και τα 800 ευρώ αντίστοιχα. Και αν έχεις δύο παιδιά που σπουδάζουν θα πάρεις και για τα δύο. Το μέτρο αυτό έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα μέτρα που ήδη έχουμε υλοποιήσει για τη στέγαση. Όσο ενισχύεται η οικονομία τόσο πρέπει να ενισχύεται και το εισόδημα των πολιτών. Όσο η χώρα πηγαίνει μπροστά, τόσο πρέπει και οι πολίτες να το νιώθουν. Και πρωτίστως οι νέοι. Αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με πράξεις. Γιατί ξέρω πόσο δύσκολα τα βγάζουν πέρα αυτοί που είναι στο νοίκι και ειδικά οι νέοι μας». 

 

@kyriakosmitsotakis_

Θέλεις να δεις αυτό το βίντεο!

♬ original sound - Kyriakos Mitsotakis

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μνημόνιο Συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας με την Αυστραλιανή εταιρεία τεχνολογίας Canva για δωρεάν πρόσβαση μαθητών και εκπαιδευτικών στην πλατφόρμα Canva Education
Υπουργείο Παιδείας: Δωρεάν για 3 χρόνια το «Canva Education» σε όλα τα σχολεία
Ελεύθερη πρόσβαση σε εξειδικευμένα εργαλεία παρουσιάσεων και ψηφιακού περιεχομένου για όλους τους εκπαιδευτικούς
Υπουργείο Παιδείας: Δωρεάν για 3 χρόνια το «Canva Education» σε όλα τα σχολεία
Πανελλήνιες εξετάσεις 2026 σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
Πανελλήνιες 2026: Αρχίζει αύριο Σάββατο η πειραματική βαθμολόγηση στη Νεοελληνική Γλώσσα
Οδηγία της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (ΚΕΕ), πότε αρχίζει η κανονική βαθμολόγηση στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
Πανελλήνιες 2026: Αρχίζει αύριο Σάββατο η πειραματική βαθμολόγηση στη Νεοελληνική Γλώσσα