Χρήστος Παπαδημητρίου
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Την παραίτησή του υπέβαλε ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, Χρήστος Παπαδημητρίου, μετά τις αντιδράσεις για τις αντιφατικές δηλώσεις

Παραιτήθηκε ο Χρήστος Παπαδημητρίου από τη θέση του αναπληρωτή Προέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, μετά από τις αντιφατικές δηλώσεις που έκανε σχετικά με το πόρισμα του οργανισμού για την τραγωδία στα Τέμπη.

Οι επίμαχες τοποθετήσεις του κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος προΐσταται της κρατικής αρχής που ανέλαβε να διερευνήσει τα αίτια της καταστροφής, είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και από την κυβέρνηση.

Η παραίτηση του κ. Παπαδημητρίου κοινοποιήθηκε μέσω επιστολής προς τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών, Κωνσταντίνο Κυρανάκη. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η παραίτηση ήταν προσωπική απόφαση του κ. Παπαδημητρίου και δεν ζητήθηκε από την κυβέρνηση.

Μαρινάκης: : «Πολύ σοβαρά ερωτήματα για τη συμπεριφορά του-Εύλογο το ερώτημα παραίτησης»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο OPEN, επισήμανε νωρίτερα ότι η συμπεριφορά του κ. Παπαδημητρίου εγείρει σοβαρά ερωτήματα. Σχετικά με το ζήτημα της παραίτησης, είχε πει ότι τα ερωτήματα είναι εύλογα, αλλά δεν ήταν δική του απόφαση να τοποθετηθεί. Πρόσθεσε ότι οι χειρισμοί και οι δημόσιες τοποθετήσεις του Παπαδημητρίου ενέχουν εύλογες αμφιβολίες και ερωτήματα.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, σχολίασε ότι ο κ. Παπαδημητρίου υπήρξε αντικείμενο έντονων αντιφάσεων, καθώς οι πρόσφατες τοποθετήσεις του στο ζήτημα της πυρόσφαιρας δεν ήταν συνεκτικές, προκαλώντας έτσι προβλήματα στην αξιοπιστία του πορίσματος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ. Ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε ότι το πόρισμα του οργανισμού, εκτός από το θέμα της πυρόσφαιρας, θεωρείται σοβαρό και ακολουθεί τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έναν σύγχρονο και ασφαλή σιδηρόδρομο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

υποτροφίες
Ίδρυμα «Μιχαήλ Λάσκαρη»: 120 υποτροφίες για δωρεάν εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας
Υποτροφίες Μιχαήλ Λάσκαρη 2026-2027: Δωρεάν μαθήματα Αγγλικών και βιβλία για 120 δικαιούχους – Κριτήρια και προθεσμίες
Ίδρυμα «Μιχαήλ Λάσκαρη»: 120 υποτροφίες για δωρεάν εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας
Λιμενικό
Προκαταρκτικές εξετάσεις Σχολών Λιμενικού Σώματος 2026: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι
Οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση και όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από Δευτέρα 26/01/2026 έως...
Προκαταρκτικές εξετάσεις Σχολών Λιμενικού Σώματος 2026: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι