κκε
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι καταγγελίες που διατυπώνουν οι τρεις συνδικαλιστές από τον κλάδο των τροφίμων - ποτών είναι σοβαρές και δημοσιεύθηκαν μετά το συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών (22-23/2, Χαϊδάρι).

Οι αποχωρήσεις συνδικαλιστών από το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, με δημόσιες αναρτήσεις και δηλώσεις, έχουν γίνει ένα σπάνιο φαινόμενο τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, πρόσφατα, σημειώθηκαν ηχηρές αποχωρήσεις από σημαντικά στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος, κυρίως στους κλάδους των μεταφορών και των τροφίμων - ποτών. Αυτές οι αποχωρήσεις αφορούν πρωτοκλασάτα συνδικαλιστικά στελέχη, που έχουν δοκιμαστεί επί χρόνια σε δύσκολες συνθήκες εργασίας.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ανάμεσα σε αυτούς τους συνδικαλιστές είναι ο Θανάσης Οικονόμου, συνδικαλιστής στις Μεταφορές και μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, ο Αποστόλης Γαρμπής, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου της «ΦΑΓΕ», ο Βασίλης Παπαγεωργίου από το Δ.Σ. της «Αθηναϊκής Ζυθοποιίας», καθώς και ο Δημήτρης Νταλάκος, πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου της σοκολατοποιίας «Παυλίδη».

Οι καταγγελίες που διατυπώνουν οι τρεις συνδικαλιστές από τον κλάδο των τροφίμων - ποτών είναι σοβαρές και δημοσιεύθηκαν μετά το συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών (22-23/2, Χαϊδάρι).

Οι αποχωρήσαντες συνδικαλιστές κατηγορούν τη συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ για «σκευωρία συκοφάντησης», «καταδρομική επίθεση» και «εκφοβισμό», τονίζοντας ότι υπήρξε σχέδιο αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος. Παρά τις πιέσεις, οι αποχωρήσαντες διατρανώνουν τη συνέχιση του αγώνα τους για ανεξάρτητο συνδικαλισμό και την υπεράσπιση της δημοκρατικής λειτουργίας των σωματείων, χωρίς να συναινέσουν σε «συνδικαλισμό-πεδίο αναρρίχησης στις κομματικές ιεραρχίες».

Η αποχώρηση του Θ. Οικονόμου από το Δ.Σ. του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ φέρει έντονο πολιτικό στίγμα, καθώς τονίζει τη διαφωνία του με τη θέση του ΚΚΕ για τις ιδιωτικοποιήσεις στις συγκοινωνίες. Στη δήλωσή του, υπογραμμίζει την ανάγκη για αποκλειστικά κρατικές συγκοινωνίες, καταγγέλλοντας την αλλαγή θέσης της ΔΑΣ χωρίς εσωτερική διαδικασία. Στη συνέχεια, κατήγγειλε μεθοδεύσεις για την υπονόμευση του συνδικαλιστικού του έργου και παρέδωσε τη θέση του στο Δ.Σ. σε άλλο μέλος της παράταξης, αποδεικνύοντας ότι δεν επιδιώκει προσωπικό όφελος.

Αυτές οι αποχωρήσεις και καταγγελίες αναδεικνύουν τις εντάσεις εντός του συνδικαλιστικού κινήματος και την αναζήτηση για έναν συνδικαλισμό που να προάγει τα συμφέροντα των εργαζομένων και να υπερασπίζεται την ανεξαρτησία και τη δημοκρατική λειτουργία των σωματείων, χωρίς πολιτικές εξαρτήσεις.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
«Όχι στα σχολεία πολλών ταχυτήτων» – Αντιδράσεις εκπαιδευτικών στην Άρτα για τις εξετάσεις PISA
Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί Άρτας: «Οι εξετάσεις ενισχύουν τον κοινωνικό ανταγωνισμό»
«Όχι στα σχολεία πολλών ταχυτήτων» – Αντιδράσεις εκπαιδευτικών στην Άρτα για τις εξετάσεις PISA
Τραγωδία στην Ηλιούπολη
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: «Η μνήμη της να δίνει ελπίδα» - Η επιθυμία της οικογένειας της 17χρονης
Συγκλονίζει η οικογένεια της 17χρονης στην Ηλιούπολη – Η τελευταία επιθυμία μετά την τραγωδία
Τραγωδία στην Ηλιούπολη: «Η μνήμη της να δίνει ελπίδα» - Η επιθυμία της οικογένειας της 17χρονης
ΑΑΔΕ, φορολογία
Τέλος χρόνου για τις εκκρεμότητες στην Εφορία: Ψηφιακές διασταυρώσεις και «ραβασάκια» σε 30 ημέρες
Στην τσιμπίδα της ΑΑΔΕ αδήλωτα εισοδήματα και «κρυφά» ακίνητα μέσω έμμεσων τεχνικών ελέγχου
Τέλος χρόνου για τις εκκρεμότητες στην Εφορία: Ψηφιακές διασταυρώσεις και «ραβασάκια» σε 30 ημέρες