Νίκος Τσάφος
Ανασχηματισμός: Ποιος είναι ο Νίκος Τσάφος που ανέλαβε υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναλαμβάνει ο Νίκος Τσάφος.

Ο Ν. Τσάφος, ο οποίος μέχρι πρότινος υπηρετούσε ως ειδικός σύμβουλος της κυβέρνησης σε θέματα ενέργειας, είναι κάτοχος της έδρας James Schlesinger για την Ενέργεια και τη Γεωπολιτική στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών της Ουάσινγκτον (CSIS).

Έχει συνεργαστεί με εταιρείες, οικονομικούς οργανισμούς και κυβερνήσεις σε πάνω από 30 χώρες, με εξειδίκευση σε θέματα στρατηγικής, εισόδου σε αγορές χωρών, ανάπτυξης πρότζεκτ και εμπορίας αερίου και LNG και σε μερικά από τα πιο περίπλοκα ενεργειακά έργα στον κόσμο.

Ποιος είναι ο Νίκος Τσάφος

Ο κ. Τσάφος είναι πρόεδρος και επικεφαλής αναλυτής της Enalytica, της εταιρείας την οποία ίδρυσε (μαζί με τον Janak Mayer) το 2014, με έδρα την Ουάσινγκτον και η οποία, όπως τονίζει, φιλοδοξεί να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο η ενεργειακή βιομηχανία εντοπίζει και χρησιμοποιεί τις πληροφορίες. Πριν την ίδρυση της Enalytica, ο κ. Τσάφος εργάστηκε επί επτάμιση χρόνια στην PFC Energy, με αρμοδιότητα την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα της παγκόσμιας αγοράς φυσικού αερίου, ενώ ήταν επικεφαλής και του τμήματος ερευνών για θέματα παγκόσμιας αγοράς φυσικού αερίου της ίδιας εταιρείας.

Έχει υπηρετήσει στην Ελληνική Αεροπορία και πριν την στρατιωτική του θητεία είχε ασχοληθεί με τον κλάδο των επενδύσεων ελληνικών εφοπλιστικών εταιρειών σε κινεζικά ναυπηγεία.

Επίσης, είναι τακτικός σχολιαστής επικαιρότητας: έχει αναφερθεί στους New York Times, The Financial Times, The Economist, The Wall Street Journal, The Washington Post και στο Bloomberg και έχει εμφανιστεί στα CNN, NBC, BBC. , NPR, Al Jazeera κ.α. Έχει, επίσης, συγγράψει πολλά άρθρα σχετικά με την ελληνική κρίση: το blog που διατηρούσε από το 2010 ως το 2013 είχε καταχωρηθεί ως ένα από τα Κορυφαία Ευρωπαϊκά Οικονομικά Blog (“ Europe’ s Top Economic Blogs”) από το έγκριτο περιοδικό Social Europe Journal, ενώ το 2013 εκδόθηκε το βιβλίο του“ Beyond Debt: The Greek Crisis in Context”.

Από το 2016 έως το 2019, δίδαξε επίσης σε μεταπτυχιακό μάθημα για το φυσικό αέριο στο Johns Hopkins School of Advanced International Studies (SAIS).

Ο Νίκος Τσάφος είναι κάτοχος BA στις Διεθνείς Σχέσεις και στα Οικονομικά από το Boston University και MA στις Διεθνείς Σχέσεις από το Johns Hopkins School of Advanced International Studies ( SAIS), ενώ είναι Professorial Lecturer στο Πρόγραμμα του SAIS για την Ενέργεια, το Περιβάλλον και τους Φυσικούς Πόρους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dimoi_1.jpg
Προσλήψεις σε Δήμους: Το Υπουργείο Εσωτερικών άναψε το “πράσινο φως” για νέες θέσεις
Με αποφάσεις της υφυπουργού Βιβής Χαραλαμπογιάννη εγκρίνεται η απασχόληση προσωπικού σε δήμους όλης της χώρας – Δείτε αναλυτικά τον πίνακα
Προσλήψεις σε Δήμους: Το Υπουργείο Εσωτερικών άναψε το “πράσινο φως” για νέες θέσεις
τεμπη
Τέμπη: Ορίστηκε η ημερομηνία έναρξης της δίκης για το δυστύχημα
Ορίστηκε η ημερομηνία που θα ανοίξει το μεγάλο κεφάλαιο της δικαστικής διερεύνησης της τραγωδίας με τους 57 νεκρούς
Τέμπη: Ορίστηκε η έναρξη της δίκης για το δυστύχημα - Ποιοι θα βρεθούν στο εδώλιο
ντουντουκα
Σκληρή αντίδραση εκπαιδευτικών στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης: «Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους διωκόμενους συναδέλφους»
Μαζική κινητοποίηση ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ ενάντια στις διώξεις για τις εξετάσεις PISA – Στήριξη στα μέλη της Ε ΕΛΜΕ-Θ
Σκληρή αντίδραση εκπαιδευτικών στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης: «Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους διωκόμενους συναδέλφους»