Βουλή
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Τέμπη: Ορίστηκαν τα 27 μέλη που θα συνθέσουν την Προανακριτική

Με επιστολές που απέστειλαν στον πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, οι κοινοβουλευτικές ομάδες προσδιόρισαν τα μέλη που θα συγκροτήσουν την Προανακριτική Επιτροπή για τη διερεύνηση των πιθανών ευθυνών του πρώην υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Χρήστου Τριαντόπουλου, σχετικά με ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος, λόγω των ενεργειών του στην τραγωδία στα Τέμπη.

Η Επιτροπή, σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας, θα αποτελείται από 27 μέλη, εκ των οποίων 14 θα προέρχονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και 13 από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Αντιπολίτευσης, σύμφωνα με την αναλογία των κοινοβουλευτικών δυνάμεων των κομμάτων.

Αναλυτικά, από την ΚΟ της ΝΔ, τα μέλη που ορίστηκαν ως τακτικά μέλη της Επιτροπής (με αλφαβητική σειρά) είναι οι εξής: Γεώργιος Βρεττάκος, Αγγελική Δεληκάρη, Αθανάσιος Ζεμπίλης, Παναγής Καππάτος, Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, Μαρία Κεφάλα, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, Γεώργιος Κώτσος, Νεοκλής Κρητικός, Περικλής Μαντάς, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, Τζίνα-Θωμαΐς Οικονόμου, Σταύρος Παπασωτηρίου και Ασημίνα Σκόνδρα.

Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όρισε τα εξής τακτικά μέλη: Μιλένα Αποστολάκη, Ευαγγελία Λιακούλη και Γεώργιος Μουλκιώτης.

Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όρισε τους βουλευτές: Γεώργιο Γαβρήλο και Βασίλη Κόκκαλη, ενώ οι αναπληρωματικοί τους είναι οι: Γιώργος Ψυχογιός και Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Από την ΚΟ του ΚΚΕ ορίστηκαν τακτικά μέλη οι Νίκος Καραθανασόπουλος και Μαρία Κομνηνάκα.

Η ΚΟ της Ελληνικής Λύσης όρισε τον Παράσχο Παπαδάκη ως τακτικό μέλος, με αναπληρωματικό τον Κωνσταντίνο Μπούμπα.

Η ΚΟ της Νέας Αριστεράς πρότεινε τον Δημήτρη Τζανακόπουλο ως τακτικό μέλος, ενώ η ΚΟ της Νίκης όρισε τον Αναστάσιο Οικονομόπουλο και η ΚΟ των «Σπαρτιατών» τον Ιωάννη Κόντη, με αναπληρωματικό τον Πέτρο Δημητριάδη.

Η Πλεύση Ελευθερίας αναμένεται να ορίσει το τακτικό της μέλος εντός της ημέρας. Επίσης, οι ανεξάρτητοι βουλευτές θα επιλέξουν έναν εκπρόσωπό τους για την Επιτροπή. Ο Πρόεδρος της Βουλής έχει αποστείλει σχετική επιστολή στους 23 ανεξάρτητους βουλευτές, και σε περίπτωση που υπάρξουν περισσότεροι του ενός ενδιαφερόμενοι, θα διεξαχθεί κλήρωση για την επιλογή του βουλευτή.

Η Επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει για πρώτη φορά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με σκοπό την επίσημη συγκρότησή της και την εκλογή προεδρείου. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του Νικήτα Κακλαμάνη και θα ακολουθήσει μυστική ψηφοφορία για την εκλογή του προεδρείου.

Η Ολομέλεια έχει δώσει προθεσμία δύο μηνών για την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής. Ωστόσο, αν η Επιτροπή κρίνει ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο, μπορεί να ζητήσει παράταση για την ολοκλήρωση του έργου της.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζαχαρακη
Ζαχαράκη για την υπόθεση της καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: «Θα αποδοθούν ευθύνες – Το σχολείο δεν είναι ζούγκλα»
Ζαχαράκη για τα σχολεία: «Δεν είναι ζούγκλα» – Εξελίξεις για την υπόθεση στη Θεσσαλονίκη
Ζαχαράκη για την υπόθεση της καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: «Θα αποδοθούν ευθύνες – Το σχολείο δεν είναι ζούγκλα»
σφακιανακης
Μιχ. Σφακιανάκης στο alfavita.gr για το Εθνικό Απολυτήριο: Επιταχύνεται ο σχεδιασμός - Τα επόμενα βήματα της Επιτροπής
O Πρόεδρος της Επιτροπής, καθηγητής κ. Σφακιανάκης, στο alfavita.gr: Οι εργασίες της Επιτροπής συνεχίζονται με τακτικές συναντήσεις και σαφώς...
Μιχ. Σφακιανάκης στο alfavita.gr για το Εθνικό Απολυτήριο: Επιταχύνεται ο σχεδιασμός - Τα επόμενα βήματα της Επιτροπής
Μαθηματικά
Μαθηματικοί: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει στο μάθημα – Πώς αλλάζει η διδασκαλία
Νέα δεδομένα στην εκπαίδευση φέρνουν τα εργαλεία ΑΙ και δημιουργούν ανάγκη εξειδίκευσης για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ03
Μαθηματικοί: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει στο μάθημα – Πώς αλλάζει η διδασκαλία