χουρδ
Ο Μιχάλης Χουρδάκης θα αναλάβει και χρέη Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος

Το Κίνημα Δημοκρατίας του Στέφανου Κασσελάκη ανακοίνωσε με χαρά την ένταξη του ανεξάρτητου βουλευτή και καθηγητή του ΑΠΘ, Μιχάλη Χουρδάκη, ο οποίος θα αναλάβει και τα καθήκοντα του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.

Η προσθήκη του Χουρδάκη στο δυναμικό του Κινήματος ενισχύει τις πολιτικές του θέσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στη δημόσια υγεία και την κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ η εμπειρία του από την κοινοβουλευτική του πορεία και το ακαδημαϊκό του έργο αναμένεται να προσφέρει σημαντική προστιθέμενη αξία στην επικοινωνιακή στρατηγική και την πολιτική κατεύθυνση του Κινήματος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Ο Καθηγητής Χουρδάκης είναι βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης από τον Ιούνιο του 2023 και έχει ψηφιστεί ως εκπρόσωπος των ανεξάρτητων βουλευτών στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Στη σύντομη κοινοβουλευτική του θητεία έχει παράγει σημαντικό κοινοβουλευτικό έργο, με σχεδόν 100 ατομικές ερωτήσεις, 25 επίκαιρες ερωτήσεις, 15 ΑΚΕ, ενώ είναι ο μοναδικός βουλευτής σε αυτή τη θητεία που έχει ατομικά καταθέσει επίκαιρη επερώτηση και προτάσεις νόμου/τροπολογίες. Ο Καθηγητής Μιχάλης Χουρδάκης διαθέτει πλούσιο ακαδημαϊκό και επαγγελματικό υπόβαθρο. Έχει ολοκληρώσει σπουδές στην Επιστήμη Διαιτολογίας και Διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (MSc Δημόσιας Υγείας).

Επίσης, έχει εργαστεί ως Επιμελητής στο Division of Metabolic and Nutritional Medicine του Dr. von Hauner Children’s Hospital στη Μόναχο και  είναι Τακτικός Καθηγητής στο Τμήμα Ιατρικής του Α.Π.Θ.  Έχει τιμηθεί με περισσότερα από 30 βραβεία αριστείας από την Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας για το πολυσχιδές έργο του, κάτι που τον καθιστά τον πλέον βραβευμένο.

Στο πλαίσιο της ιατρικής του δραστηριότητας, ο Καθηγητής Χουρδάκης έχει συμβάλει στην ίδρυση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Εφαρμοσμένη Διατροφή και Προαγωγή Υγείας” και συνδιευθύνει το συνεργαζόμενο κέντρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας “WHO Collaborating Center for Quality of Life and Wellbeing”.

Η ένταξή του στο Κίνημα Δημοκρατίας θα ενισχύσει τις πολιτικές μας θέσεις και θα συμβάλλει στην προώθηση της δημόσιας υγείας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της διαφάνειας στη διοίκηση.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του Εκπροσώπου Τύπου, ο Καθηγητής Μιχάλης Χουρδάκης θα ενδυναμώσει τη φωνή του Κινήματος, προβάλλοντας τις θέσεις μας με σαφήνεια και αποφασιστικότητα, ώστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών και να σχεδιάσουμε μαζί ένα καλύτερο αύριο».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς λέγεται το «βίντεο» στα ελληνικά;

Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι εκπαιδευτικοί εισπράττουν έως 2.850 ευρώ χωρίς αίτηση

Λογαριασμοί ρεύματος 2026: Πώς θα πάρετε έκπτωση έως 70% με μία αίτηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kentriki_makedonia_alysides_2322019.jpg
Πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος: Υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε περιοχές με χιονοπτώσεις
Σε περίπτωση παραβίασης αυτής της υποχρέωσης, προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο και ενδεχομένως αφαίρεση της άδειας οδήγησης
Πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος: Υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε περιοχές με χιονοπτώσεις
αστεγοι
Έκτακτα μέτρα του Δήμου Αθηναίων για άστεγους κι ευάλωτους λόγω χαμηλών θερμοκρασιών
Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από την Κυριακή 11 Ιανουαρίου στις 20:00 και θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι νεωτέρας.
Έκτακτα μέτρα του Δήμου Αθηναίων για άστεγους κι ευάλωτους λόγω χαμηλών θερμοκρασιών
Αγρότες με τρακτέρ
Σύσκεψη αγροτών στα Μάλγαρα: Επιλογή αντιπροσώπων για συνάντηση με τον Μητσοτάκη
Οι αγρότες επιδιώκουν να αξιοποιήσουν πλήρως τον δημοσιονομικό χώρο για τα αγροτικά θέματα και να πιέσουν για βελτιώσεις στα μέτρα που έχει ήδη...
Σύσκεψη αγροτών στα Μάλγαρα: Επιλογή αντιπροσώπων για συνάντηση με τον Μητσοτάκη