Thumbnail
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Σταθερά πρώτη η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – Τι θέλουν οι πολίτες για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Στο ερώτημα, αν στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να επιδιωχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, το 76% του συνόλου των ψηφοφόρων απαντά θετικά σε νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του Action 24.

Δημοσκόπηση Opinion Poll

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 25,1%, το ΠΑΣΟΚ 14,2%, το Κ.Κ.Ε και η Ελληνική Λύση από 7%. O ΣΥΡΙΖΑ μένει στην πέμπτη θέση με 6,1%, ακολουθεί η Φωνή Λογικής με 5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4,8%, το Κίνημα Δημοκρατίας με 3,4%, η Νίκη και το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνουν από 2,4%, η Νέα Αριστερά 1,7%, οι Σπαρτιάτες 1%, άλλο κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 1,3%, ενώ οι αναποφάσιστοι είναι 12,6%. 

Πρόθεση ψήφου

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, το 58% των ερωτηθέντων έχει αρνητική άποψη για το έργο της κυβέρνησης, ενώ το 41% αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά (από 35,7% τον Δεκέμβριο).

Αντίστοιχα, το 30% αξιολογεί θετικά την αντιπολιτευτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση (από 29,2% τον Δεκέμβριο). Σε ό,τι αφορά στο έργο του πρωθυπουργού το 43% το αξιολογεί θετικά (έναντι του 39,2% τον Δεκέμβριο) ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να είναι ο πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός με θετικές απόψεις στο 44, 4% (έναντι 40,1% τον Δεκέμβριο).

Τα προβλήματα της χώρας

Τα προβλήματα που θεωρούνται πιο σοβαρά για την χώρα είναι σταθερά η ακρίβεια με 42, 8% και η οικονομία με 29,2%, αν και παρατηρείται μια σταδιακή μείωση των ποσοστών από 50,7% και 48,9% αντίστοιχα τον Δεκέμβριο. Ακολουθούν η κατάσταση στο ΕΣΥ, η εγκληματικότητα/ παραβατικότητα, τα εθνικά θέματα / ελληνοτουρκικά, το ύψος μισθών και συντάξεων, το κόστος της ενέργειας, η κατάσταση της παιδείας και το Μεταναστευτικό/ προσφυγικό κλπ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση παρατηρείται μία σαφής αύξηση ανησυχίας για τα εθνικά θέματα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καλαμαράκια
Εκτεταμένη παραπλάνηση σε χταπόδια, καλαμάρια και σουπιές στην Ελλάδα – Σοκαριστικά ευρήματα εργαστηριακής έρευνας
4 στα 10 προϊόντα έχουν λάθος εμπορική ονομασία – Πρώτη μεγάλης κλίμακας επιστημονική τεκμηρίωση απάτης στην αγορά κεφαλόποδων
Εκτεταμένη παραπλάνηση σε χταπόδια, καλαμάρια και σουπιές στην Ελλάδα – Σοκαριστικά ευρήματα εργαστηριακής έρευνας
Δημόσιοι υπάλληλοι
Δημόσιο: Εκτόξευση αναπληρώσεων το 2025 λόγω μαζικών αρνήσεων διορισμού – Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΑΣΕΠ
Ρεκόρ αντικαταστάσεων προσλήψεων, ταχύτερη έκδοση αποτελεσμάτων και χιλιάδες νέες προκηρύξεις για το 2026
Δημόσιο: Εκτόξευση αναπληρώσεων το 2025 λόγω μαζικών αρνήσεων διορισμού – Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΑΣΕΠ
sef-mageireuei.jpg
Δουλειά στη Σουηδία για σεφ με μισθό έως 2.800€ και παροχή διαμονής – Μεγάλες ευκαιρίες για το καλοκαίρι 2026
Σεζόν 2026 στη Σουηδία με υψηλές αποδοχές, διαμονή και προοπτικές μόνιμης συνεργασίας για επαγγελματίες της γαστρονομίας
Δουλειά στη Σουηδία για σεφ με μισθό έως 2.800€ και παροχή διαμονής – Μεγάλες ευκαιρίες για το καλοκαίρι 2026