Βουλή
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Όσον αφορά στην ερώτηση το πώς αναμένουν οι πολίτες να εξελιχθούν τα πράγματα το 2025 για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, το 33% πιστεύει ότι θα πάνε χειρότερα

Ο Νίκος Δένδιας αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά ως ο πιο επιτυχημένος ανάμεσα στους υπουργούς της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις απόψεις τόσο του γενικού κοινού όσο και όσον αφορά στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της ALCO, στην ερώτηση «Ποιοι δύο θεωρείτε ότι είναι οι πλέον επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης» οι πολίτες κάνουν την εξής κατάταξη.

Πρώτος ο «κανένας» με 52%. Ακολουθούν οι Νίκος Δένδιας με 31%, ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 11%, ο Άδωνις Γεωργιάδης 8%, ο Κωστής Χατζηδάκης με 5%, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με 4%, ο Βασίλης Κικίλιας με 3%, ο Γιώργος Γεραπετρίτης με 3% ενώ κάποιο άλλο ονομα υπουργού έδωσε το 8%.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η δημοτικότητα του Νίκου Δένδια σημειώνει αύξηση ύψους 5% σε σχέση με τα προηγούμενα δημοσκοπικά ευρήματα της ίδιας εταιρείας. Ποσοστό το οποίο χάνει ακριβώς ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στην ίδια ερώτηση - όσον αφορά τους ψηφοφόρους της ΝΔ - ο Νίκος Δένδιας λαμβάνει το 58%, ο Άδωνις Γεωργιάδης έρχεται δεύτερος με 31%, ο Κυριάκος Πιερρακάκης τρίτος με 21%, ο Κωστής Χατζηδάκης ακολουθεί με 15%, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο Γιώργος Γεραπετρίτης με 12%. Έκτος είναι ο Βασίλης Κικίλιας με 8% και η Νίκη Κεραμέως με 5%.

Με βάση τα παραπάνω δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι πολίτες εμφανίζονται κατά πλειοψηφία ευχαριστημένοι όσον αφορά στο ζήτημα της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων την ίδια στιγμή που η αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι το πεδίο όπου η κυβέρνηση φαίνεται να έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Όσον αφορά στην ερώτηση το πώς αναμένουν οι πολίτες να εξελιχθούν τα πράγματα το 2025 για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, το 33% πιστεύει ότι θα πάνε χειρότερα, το 23% ότι θα πάει καλύτερο, ενώ ισόβαθμες με 20% είναι τό «όσο κακά το 2024» και το «όσο καλά το 2024».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτώμενων συμφωνούν με την απόφαση της Αυστραλιανής κυβέρνησης να απαγορεύσει με νόμο την πρόσβαση στα social media σε παιδιά και εφήβους κάτω των 16 ετών. Το ποσοστό τους ανέρχεται σε 72%, ενώ διαφωνεί μόλις το 18%

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε - Τι αλλάζει

Το νέο σήμα που μπαίνει στους δρόμους – Τι σημαίνει η πινακίδα με το λουλούδι;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mitsotakis
Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Πανεπιστημίου Yale για το κοινό μεταπτυχιακό με το ΕΚΠΑ
Στρατηγική συμμαχία για την παιδεία και το περιβάλλον: Συνάντηση Μητσοτάκη με την Πρόεδρο του Yale
Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Πανεπιστημίου Yale για το κοινό μεταπτυχιακό με το ΕΚΠΑ
μυκονος
Πληθαίνουν οι καταγγελίες για εκπαιδευτικό από το ΓΕΛ Μυκόνου – Αποχωρούν οι καθηγητές ο ένας μετά τον άλλον από το νησί
Σοβαρές καταγγελίες κατά εκπαιδευτικού στη Μύκονο – Ένα κλίμα φόβου και καταπίεσης στο λύκειο του νησιού
Πληθαίνουν οι καταγγελίες για εκπαιδευτικό από το ΓΕΛ Μυκόνου – Αποχωρούν οι καθηγητές ο ένας μετά τον άλλον από το νησί