Στέργιος Γιαννάκης
INTIME NEWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Αποχωρεί από τη ΝΔ ο πρώην βουλευτής Στέργιος Γιαννάκης – Η επιστολή παραίτησης και το σχόλιο του Παύλου Μαρινάκη

Την αποχώρησή του από τη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε με επιστολή προς την γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα, ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Στέργιος Γιαννάκης, εκφράζοντας την αντίθεσή του με τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Στέργιος Γιαννάκης, που είχε διατελέσει οκτώ χρόνια βουλευτής της ΝΔ στο νομό Πρεβέζης, χαρακτηρίζει την ενέργεια «αδιανόητη» και διερωτάται κατά πόσο είναι αμαρτία να διατυπώνει την δική του άποψη ένας πολύπειρος πρώην πρωθυπουργός.

«Είμαι ένας –με τη βοήθεια του Θεού– πετυχημένος ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός. Χωρίς να εξαρτώμαι πότε και από κανέναν, προσέφερα τα πάντα στην παράταξη! Τώρα, το μόνο που μου έχει πια μείνει, είναι να σας προσφέρω την παραίτησή μου!» καταλήγει στην επιστολή παραίτησής του.

Η επιστολή παραίτησης του Στέργιου Γιαννάκη

Κυρία Συρεγγέλα,

όλος ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας αισθάνεται απογοήτευση και θυμό από την αδιανόητη διαγραφή του Προέδρου Σαμαρά. Είναι άραγε αμαρτία ένας πολύπειρος τέως πρωθυπουργός να έχει τη δική του άποψη για τα πολιτικά δρώμενα; Το Σύνταγμά μας δεν είναι αυτό που εξαιρεί τους πρώην πρωθυπουργούς από τη βάσανο του σταυρού προτίμησης, ακριβώς για να μπορούν να μας λένε ανεμπόδιστα όσα πιστεύουν;

 

Είναι μάλιστα ποτέ δυνατόν να διαγράφεται ο οιοσδήποτε, πόσο μάλλον ένας τέως πρωθυπουργός, από το Σάββατο το απόγευμα, πριν καν κυκλοφορήσει η κυριακάτικη εφημερίδα που φιλοξενούσε τη συνέντευξή του; Και αυτό, μόνον επειδή επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της παράταξής μας, θέσεις που πρώτος έθεσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής;

Πιστεύει κανείς ότι τα ενορχηστρωμένα εναντίον του Αντώνη Σαμαρά «τρολ» από τους επαγγελματίες του είδους οικονομικούς φίλους του κ. Μητσοτάκη θα μπορέσουν ποτέ να σβήσουν την πραγματική αγάπη μας προς εκείνον που –χωρίς αντίστοιχη βοήθεια– μας κράτησε ως Εθνος μέσα στην Ευρώπη, χάνοντας ακόμα και το μάτι του; Δεν σβήνει όμως ούτε η αγάπη αυτή προς τον κ. Σαμαρά ούτε και η αγανάκτησή μας με τον κ. Μητσοτάκη.

Η μόνη απάντηση στα ερωτήματά μου είναι ότι η σημερινή Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία για την οποία αγωνίστηκα όλη μου τη ζωή. Ολοι πλέον καταλάβαμε ότι οι ανυποχώρητες θέσεις Σαμαρά για τη Μακεδονία μας, για την τεκνοθεσία των ομοφυλοφίλων και η κριτική του για την εξωτερική πολιτική και για την οικονομία, ήταν εκείνα που στοίχειωσαν το αριστερόστροφο μέγαρο Μαξίμου.

Και βέβαια ο κ. Μητσοτάκης δεν διέγραψε, ούτε καν κάλεσε σε απολογία, κάποια βουλευτή του Αλεξοπούλου, που θρασύτατα δήλωσε ότι «ανθέλληνες υπάρχουν πολλοί, Σαμαράς όμως ένας»! Τόση χολή; Για έναν πρωθυπουργό που προσπαθώντας να σώσει την πατρίδα του, θυσίασε το ένα του μάτι;

Κυρία Συρεγγέλα, υπήρξα επί οκτώ χρόνια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Πρεβέζης. Ειμαι ένας –με τη βοήθεια του Θεού– πετυχημένος ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός. Χωρίς να εξαρτώμαι πότε και από κανέναν, προσέφερα τα πάντα στην παράταξη! Τώρα, το μόνο που μου έχει πια μείνει, είναι να σας προσφέρω την παραίτησή μου!

Μαρινάκης: Δικαίωμα ενός στελέχους να εκφραστεί, δημοκρατία έχουμε

Για την αποχώρηση του Στέργιου Γιαννάκη από τη ΝΔ και για το «αν φοβάστε ότι ο κύριος Σαμαράς ετοιμάζει κάποια πολιτική κίνηση», ερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Δεν είναι θέμα δικό μας να απαντήσουμε σε κάτι τέτοιο, πάντως φόβος δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση. Η μόνη μας αγωνία είναι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και γι’ αυτό θα κριθούμε από τους πολίτες, δεν νομίζω πως αυτό έχει κάποια σχέση με τα επίδικα του 2027. Η αποτελεσματικότητα είναι το μόνο που θα αξιολογηθεί από τους πολίτες. Όταν το 100% των βουλευτών, των κυβερνητικών στελεχών, των κορυφαίων στελεχών, των ιστορικών στελεχών του κόμματος δείχνουν με τις δηλώσεις τους ότι η Νέα Δημοκρατία είναι πιο ενωμένη από ποτέ -χωρίς να θέλω να επιστρέψω σε μία συζήτηση για την οποία έχουν περάσει πολλές εβδομάδες, εμείς θέλουμε να κοιτάξουμε μπροστά- φαίνεται τελικά αν αυτή η απόφαση, αυτή η επιλογή -που μόνο ευχάριστη δεν ήταν- ήταν επιβεβλημένη και αναπόφευκτη. Έχουν τοποθετηθεί ξανά και ξανά και δια της ψήφου τους και δια των ομιλιών τους, όλες και όλοι στη ΝΔ. Δικαίωμα ενός στελέχους, ενός πρώην βουλευτή, χωρίς να υποτιμώ κανέναν, να εκφραστεί. Δημοκρατία έχουμε, αλλά νομίζω ότι κάτι παραπάνω από την μεγάλη εικόνα δείχνει τελικά τι συνέβη πριν από λίγες εβδομάδες», ,είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

melissa.jpg
Τραγωδία στο Ναύπλιο: 46χρονος ορειβάτης κατέληξε μετά από τσίμπημα μέλισσας
Μοιραία αλλεργική αντίδραση οδήγησε σε ανακοπή – Ένας άνθρωπος της φύσης και της προσφοράς έφυγε ξαφνικά
Τραγωδία στο Ναύπλιο: 46χρονος ορειβάτης κατέληξε μετά από τσίμπημα μέλισσας
amfitheatro-aei-foitites2
Υπουργείο Παιδείας: Νέα ρύθμιση για τις κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές φοιτητών
Στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας οι 4 κατηγορίες φοιτητών που δικαιούνται κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή σε ΑΕΙ
Υπουργείο Παιδείας: Νέα ρύθμιση για τις κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές φοιτητών
ΠΑΣΟΚ
Η «σκιά» του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου πάνω από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ - Τα διλήμματα στρατηγικής και οι δημοσκοπικές πιέσεις
Ενωτικό άνοιγμα ή «σκληρή γραμμή» μετά τη διαγραφή Κωνσταντινόπουλου;
Η «σκιά» του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου πάνω από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ - Τα διλήμματα στρατηγικής και οι δημοσκοπικές πιέσεις