Thumbnail
Μηδενική πιθανότητα ο μεσσήνιος πολιτικός να μείνει σιωπηλός ή αμέτοχος

Με την -προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα- συνεδρίαση της πενταμελούς Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας επισφραγίζεται η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να διαγράψει τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και από τη ΝΔ.  

Ολοκληρώνεται έτσι το τυπικό σκέλος ενός διαζυγίου που αναμένεται ωστόσο να έχει ευρύτερες «παρενέργειες» στον χώρο της δεξιάς.

Ο τρόπος με τον οποίο θα δραστηριοποιηθεί ο πρώην Πρωθυπουργός είναι ένα ζητούμενο και στο Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούν να «δουν» τις επόμενες κινήσεις του. Είναι υπαρκτή η συζήτηση για την ίδρυση νέου κόμματος, όμως την ίδια στιγμή υπάρχει και η εκτίμηση ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα δραστηριοποιηθεί μέσω του ιδρύματος που έχει δημιουργήσει και θα επιχειρήσει να διαδραματίσει έναν ρόλο ιδεολογικού ηγεμόνα της εθνικοπατριωτικής πολιτικής πλατφόρμας και των κομμάτων (έστω κάποιων από αυτά) που την εκφράζουν.

«Δεν αποκλείω τίποτα» για το μέλλον του Σαμαρά, σημείωσε στο Mega ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρώην πρωθυπουργού, Νίκος Τσιούτσιας, δίνοντας… μηδενική πιθανότητα ο μεσσήνιος πολιτικός να μείνει σιωπηλός ή αμέτοχος.

Η διαδικασία στην Επιτροπή

  • Ο Πρόεδρος της ΚΟ (Κυριάκος Μητσοτάκης) παραπέμπει τον Αντώνη Σαμαρά με επιστολή του στον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ (Τραγάκη), με το ερώτημα της διαγραφής του.
  • Η Επιτροπλη συνεδριάζει, αποφασίζει και το πρακτικό στέλνεται στον Πρόεδρο της ΚΟ, ο οποίος στη συνέχεια με βάση το πρακτικό και την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ στέλνει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής.

Τα βλέμματα στον Καραμανλή

Εν αναμονή της εκδήλωσης των πραγματικών διαθέσεων του Αντώνη Σαμαρά, τα βλέμματα στρέφονται στον Κώστα Καραμανλή

Την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί μία νέα δημόσια εμφάνιση και ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά (πρώην στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά) και εκτιμάται ότι είναι μάλλον απίθανο να μην τοποθετηθεί έπειτα και από τις τελευταίες εξελίξεις. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μανταρινια
Το χειμωνιάτικο φρούτο που προστατεύει από λοιμώξεις και ενισχύει την υγεία όλων
Τα μανταρίνια δεν είναι μόνο γευστικά, αλλά κρύβουν και θησαυρό θρεπτικών συστατικών που ωφελούν το δέρμα, τον εγκέφαλο και την καρδιά
Το χειμωνιάτικο φρούτο που προστατεύει από λοιμώξεις και ενισχύει την υγεία όλων
ξάνθος
Εμμανουήλ Ξάνθος: Ο έμπορος που οραματίστηκε την Ελληνική Επανάσταση
Πέθανε φτωχός στις 28 Νοεμβρίου 1852, αφήνοντας πίσω του το αποτύπωμα της Φιλικής Εταιρείας και του αγώνα για την ελευθερία
Εμμανουήλ Ξάνθος: Ο έμπορος που οραματίστηκε την Ελληνική Επανάσταση
δικαστήρια
Διορισμοί στα Δικαστήρια και Χωρίς Πτυχίο σε 50 πόλεις: Βγαίνει η Προκήρυξη γίγας
Διορισμός στο Δημόσιο, σε δικαστήρια όλης της χώρας, ακόμη και μόνο με απολυτήριο Λυκείου - Νέος γίγας διαγωνισμός γραπτός - Αναρτήθηκαν τα τεστ...
Διορισμοί στα Δικαστήρια και Χωρίς Πτυχίο σε 50 πόλεις: Βγαίνει η Προκήρυξη γίγας
Διόδια στην Αττική Οδό
Ανατιμήσεις σε Αττική Οδό και εθνικούς άξονες: Ακριβότερα τα διόδια από την Πρωτοχρονιά
Μικρές αλλά γενικευμένες αυξήσεις για Ι.Χ. και φορτηγά – Σταθερή η τιμή μόνο για τις μοτοσικλέτες.
Ανατιμήσεις σε Αττική Οδό και εθνικούς άξονες: Ακριβότερα τα διόδια από την Πρωτοχρονιά