KASSELAKIS
«Δεν πρόκειται για αποστασία, αλλά για τη συνέχεια της δημοκρατικής Αριστεράς στον τόπο μας», είπε και προανήγγειλε νέο πολιτικό φορέα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να ανακοινώνει από τα γραφεία του στον Ταύρο την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα ανέφερε, ότι «δε θα είμαι μέρος αυτού του προβλήματος. Αποχωρώ».

Απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του, τους κάλεσε το Σάββατο στη 1 το μεσημέρι στα γραφεία του στο Ταύρο «για μια γιορτή δημοκρατίας, για το πιο ανεξάρτητο, ρηξικέλευθο και προοδευτικό κίνημα που θα έχει δει ο τόπος», προαναγγέλοντας ενδεχομένως έτσι, την ίδρυση νέου κόμματος.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι «δεν πρόκειται για αποστασία, πρόκειται για την συνέχεια της δημοκρατικής αριστεράς».

Μπαράζ αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, την παραίτηση και ανεξαρτητοποίησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο βουλευτής, Αλέξανδρος Αυλωνίτης. Ο κ. Αυλωνίτης κατήγγειλε τη διαδικασία του συνεδρίου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό δεν είναι το κόμμα το δικό μου».

Την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιηθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε και ο βουλευτής Κιλκίς, Πέτρος Παππάς. Ο κ. Παππάς αποχώρησε από το συνέδριο, δηλώνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα ανεξαρτητοποιηθεί και καταγγέλλοντας παράλληλα «βία και νοθεία».

Η Ραλλία Χρηστίδου είναι η τρίτη βουλευτής του κόμματος που προανήγγειλε την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ίδια ενημέρωσε ότι δεν θα παραδώσει την έδρα της.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παραιτήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία η Ιωάννα Γκελεστάθη
Νέα Δημοκρατία: Παραιτήθηκε η Ιωάννα Γκελεστάθη με αιχμές για «κονκλάβια και ίντριγκες»
Η πρώην Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο για «αξιακό και ψυχικό ρήγμα» με την ηγεσία
Νέα Δημοκρατία: Παραιτήθηκε η Ιωάννα Γκελεστάθη με αιχμές για «κονκλάβια και ίντριγκες»
Ηλιούπολη ταράτσα
Εκπαιδευτικοί της Ζακύνθου για την τραγωδία στην Ηλιούπολη: Η μετατροπή του σχολείου σε εξεταστικό κέντρο γεννά αδιέξοδα
«Όχι στην κανονικοποίηση της βίας»: Η ΕΛΜΕ Ζακύνθου ζητά έκτακτα μέτρα στήριξης μετά την τραγωδία στην Ηλιούπολη
Εκπαιδευτικοί της Ζακύνθου για την τραγωδία στην Ηλιούπολη: Η μετατροπή του σχολείου σε εξεταστικό κέντρο γεννά αδιέξοδα
ηλιουπολη
Κραυγή αγωνίας από γονείς για την τραγωδία στην Ηλιούπολη: Ζητούνται έκτακτες προσλήψεις ψυχολόγων σε κάθε σχολείο
Ομοσπονδία Γονέων Θεσσαλίας: «Η κραυγή των δύο μαθητριών μας αφορά όλους – Μέτρα τώρα από το Υπουργείο»
Κραυγή αγωνίας από γονείς για την τραγωδία στην Ηλιούπολη: Ζητούνται έκτακτες προσλήψεις ψυχολόγων σε κάθε σχολείο