Αλέξανδρος Καχριμάνης
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Είχαμε τέτοιους υπαλλήλους, πήραν σύνταξη και δεν έχουμε κανέναν. Έχουμε πολύ λίγο κόσμο»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση της απόφασης της Περιφέρειας Ηπείρου να προσλάβει άτομο για να κλείνει τα παράθυρα, τα φώτα και τα κλιματιστικά, με αμοιβή που ανέρχεται σε 37.000 για δύο έτη.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για αυτήν την κίνηση, δίνοντας τις δικές του εξηγήσεις. «Εμείς αναθέσαμε στην εταιρεία διαχείρισης της Περιφέρειας να μας βρει άτομο», είπε για την πρόσληψη του εξωτερικού συνεργάτη, εξηγώντας πως, από τα 37.000 ευρώ, τα 7.000 είναι ΦΠΑ, ενώ τα από τα 15.000 ετησίως (μεικτά) η εταιρεία επίσης φορολογείται, συνεπώς και μειώνονται.

Ως προς την πρόσληψη ατόμου για τη δουλειά αυτή, ο περιφερειάρχης είπε πως, «το βοηθητικό προσωπικό μας έχει πάει σύνταξη, το πρόγραμμα «55-67» κόπηκε. Το μεσημέρι έχουμε έναν άνθρωπο που προσέχει τα γραφεία, σηκώνει τα τηλέφωνα, τα φώτα, όλα».

Και συμπλήρωσε ως προς την ασφάλεια του κτηρίου ότι, «κάθε πορεία στα Ιωάννινα, τελειώνει στην Περιφέρεια», για να πει ότι, δεν υπάρχει κάποιος να προσέχει το κτήριο, παρά μόνο ένα άτομο που κάθεται τα κάνει όλα.

«Είχαμε τέτοιους υπαλλήλους, πήραν σύνταξη και δεν έχουμε κανέναν. Έχουμε πολύ λίγο κόσμο», είπε και τόνισε πως, ζητήσαμε από το υπουργείο να συνεχιστεί το πρόγραμμα για την πρόσληψη ατόμων ηλικίας 55 – 67 ετών.

Στα σχόλια υπαλλήλων της Περιφέρειας που του αναφέρθηκαν, «γιατί δεν δίνονται αυτά τα χρήματα για κάτι άλλο, πιο ωφέλιμο», απάντησε ότι, αυτό που δεν γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι, «πληρώνουμε πάνω από 50.000 ευρώ τη διετία για να καθαρίζουμε τις μπογιές από το κτήριο».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λογότυπο ΑΣΕΠ και Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο των αιτήσεων για τις προκηρύξεις εκπαιδευτικών 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026 και τους νέους πίνακες κατάταξης
Ανατροπή με Πίνακες Εκπ/κών 2027: Βγαίνουν 2 νέα πιστοποιητικά
ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ: Αλλάζουν όλα! Άνοιξαν 2500 νέες θέσεις τηλεξέτασης για να πάρουν όσοι προλάβουν 2 εύκολα πιστοποιητικά από το σπίτι τους που...
Ανατροπή με Πίνακες Εκπ/κών 2027: Βγαίνουν 2 νέα πιστοποιητικά
φοιτητες
«Υποψήφιοι δύο ταχυτήτων» στις κατατακτήριες 2025-2026 – Καταγγελίες για άνιση εφαρμογή του νόμου
Σάλος με τις κατατακτήριες 2025–2026: Υποψήφιοι με 30άρια έμειναν εκτός
«Υποψήφιοι δύο ταχυτήτων» στις κατατακτήριες 2025-2026 – Καταγγελίες για άνιση εφαρμογή του νόμου