Αλέξανδρος Καχριμάνης
«Είχαμε τέτοιους υπαλλήλους, πήραν σύνταξη και δεν έχουμε κανέναν. Έχουμε πολύ λίγο κόσμο»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση της απόφασης της Περιφέρειας Ηπείρου να προσλάβει άτομο για να κλείνει τα παράθυρα, τα φώτα και τα κλιματιστικά, με αμοιβή που ανέρχεται σε 37.000 για δύο έτη.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για αυτήν την κίνηση, δίνοντας τις δικές του εξηγήσεις. «Εμείς αναθέσαμε στην εταιρεία διαχείρισης της Περιφέρειας να μας βρει άτομο», είπε για την πρόσληψη του εξωτερικού συνεργάτη, εξηγώντας πως, από τα 37.000 ευρώ, τα 7.000 είναι ΦΠΑ, ενώ τα από τα 15.000 ετησίως (μεικτά) η εταιρεία επίσης φορολογείται, συνεπώς και μειώνονται.

Ως προς την πρόσληψη ατόμου για τη δουλειά αυτή, ο περιφερειάρχης είπε πως, «το βοηθητικό προσωπικό μας έχει πάει σύνταξη, το πρόγραμμα «55-67» κόπηκε. Το μεσημέρι έχουμε έναν άνθρωπο που προσέχει τα γραφεία, σηκώνει τα τηλέφωνα, τα φώτα, όλα».

Και συμπλήρωσε ως προς την ασφάλεια του κτηρίου ότι, «κάθε πορεία στα Ιωάννινα, τελειώνει στην Περιφέρεια», για να πει ότι, δεν υπάρχει κάποιος να προσέχει το κτήριο, παρά μόνο ένα άτομο που κάθεται τα κάνει όλα.

«Είχαμε τέτοιους υπαλλήλους, πήραν σύνταξη και δεν έχουμε κανέναν. Έχουμε πολύ λίγο κόσμο», είπε και τόνισε πως, ζητήσαμε από το υπουργείο να συνεχιστεί το πρόγραμμα για την πρόσληψη ατόμων ηλικίας 55 – 67 ετών.

Στα σχόλια υπαλλήλων της Περιφέρειας που του αναφέρθηκαν, «γιατί δεν δίνονται αυτά τα χρήματα για κάτι άλλο, πιο ωφέλιμο», απάντησε ότι, αυτό που δεν γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι, «πληρώνουμε πάνω από 50.000 ευρώ τη διετία για να καθαρίζουμε τις μπογιές από το κτήριο».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

διαγωνισμός ζωγραφικής για μαθητές
Πανελλήνιος διαγωνισμός ζωγραφικής για μαθητές δημοτικού με θέμα τη φιλοξενία
Μέχρι τις 31 Μαΐου οι συμμετοχές από μαθητές Δημοτικού – Εκπαιδευτικές δράσεις και βραβεία για τους νικητές
Πανελλήνιος διαγωνισμός ζωγραφικής για μαθητές δημοτικού με θέμα τη φιλοξενία