Thumbnail
Την γνώμη των πολιτών για την Κεντροαριστερά και το ρόλο που μπορεί να παίξει στο πολιτικό σύστημα, αποτυπώνει έρευνα της Metron Analysis.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis, που παρουσιάστηκε σήμερα στην Διεθνή Διάσκεψη του Ινστιτούτου Τσίπρα, το 69% των ερωτηθέντων απάντησε υπέρ της σύγκλισης σε ένα ενιαίο σχήμα στην Κεντροαριστερά. Αντιθέτως, το 27% θέλει να συνεχίσει με τα ίδια σχήματα, ενώ το 4% είπε «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

δημοσκοπηση

Ακόμα πιο υψηλό είναι το ποσοστό υπέρ της σύγκλισης σε ένα σχήμα ανάμεσα σε αυτούς που προσδιορίζονται πολιτικά στους χώρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα το 83% από όσους δηλώνουν ότι πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και 83% στο ΠΑΣΟΚ θέλουν ενιαίο σχήμα.

δημοσκοπηση

Γενικά αυτοί που θέλουν τη σύμπραξη αυτοπροσδιορίζονται ως Κεντρώοι σε ποσοστό 81%, κεντροαριστεροί σε ποσοστό 78% και Αριστεροί σε ποσοστό 73%.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι υπέρ της σύγκλισης τάσσονται και ερωτώμενοι που προσδιορίζονται ως δεξιοί (51%) και κεντροδεξιοί (59%).

Στο ερώτημα πάντως αν πρέπει η χώρα να πάει σε πρόωρες εκλογές το 55% λέει όχι, έναντι 43% που λέει ναι και 2% που δεν πήρε θέση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Δίπλωμα οδήγησης: Ποιοι πρέπει να το παραδώσουν άμεσα

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πολυτεχνείο Κρήτης
Πολυτεχνείο Κρήτης: «Διάλογοι Αρχιτεκτονικής - 20 χρόνια Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών»
Παρουσίαση συλλογικού τόμου “ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ - 20 χρόνια Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης (2004-2024)” στην Αθήνα
Πολυτεχνείο Κρήτης: «Διάλογοι Αρχιτεκτονικής - 20 χρόνια Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών»
ΖΑΧΑΡΑΚΗ
Σοφία Ζαχαράκη για συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου στην Παιδεία: «Νέες ακαδημαϊκές συνέργειες και κοινό συνέδριο στην Αθήνα το 2026»
Σοφία Ζαχαράκη: Διευρύνουμε και εμβαθύνουμε τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου στην Παιδεία – Νέες ακαδημαϊκές συνέργειες και κοινό συνέδριο...
Σοφία Ζαχαράκη για συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου στην Παιδεία: «Νέες ακαδημαϊκές συνέργειες και κοινό συνέδριο στην Αθήνα το 2026»
aeroplano-aerodromio-ypa-taksidi.jpg
Κίνδυνος επανάληψης μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Το παρωχημένο σύστημα επικοινωνιών της ΥΠΑ
Μπλακ άουτ στον αέρα: Τα παλιά συστήματα της ΥΠΑ απειλούν ξανά την ασφάλεια των πτήσεων
Κίνδυνος επανάληψης μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Το παρωχημένο σύστημα επικοινωνιών της ΥΠΑ