Thumbnail
Την γνώμη των πολιτών για την Κεντροαριστερά και το ρόλο που μπορεί να παίξει στο πολιτικό σύστημα, αποτυπώνει έρευνα της Metron Analysis.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis, που παρουσιάστηκε σήμερα στην Διεθνή Διάσκεψη του Ινστιτούτου Τσίπρα, το 69% των ερωτηθέντων απάντησε υπέρ της σύγκλισης σε ένα ενιαίο σχήμα στην Κεντροαριστερά. Αντιθέτως, το 27% θέλει να συνεχίσει με τα ίδια σχήματα, ενώ το 4% είπε «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

δημοσκοπηση

Ακόμα πιο υψηλό είναι το ποσοστό υπέρ της σύγκλισης σε ένα σχήμα ανάμεσα σε αυτούς που προσδιορίζονται πολιτικά στους χώρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα το 83% από όσους δηλώνουν ότι πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και 83% στο ΠΑΣΟΚ θέλουν ενιαίο σχήμα.

δημοσκοπηση

Γενικά αυτοί που θέλουν τη σύμπραξη αυτοπροσδιορίζονται ως Κεντρώοι σε ποσοστό 81%, κεντροαριστεροί σε ποσοστό 78% και Αριστεροί σε ποσοστό 73%.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι υπέρ της σύγκλισης τάσσονται και ερωτώμενοι που προσδιορίζονται ως δεξιοί (51%) και κεντροδεξιοί (59%).

Στο ερώτημα πάντως αν πρέπει η χώρα να πάει σε πρόωρες εκλογές το 55% λέει όχι, έναντι 43% που λέει ναι και 2% που δεν πήρε θέση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δημήτρης Παπαστεργίου
Παπαστεργίου: Έρχονται ανακοινώσεις για τα social media στους ανήλικους
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου προανήγγειλε τις ανακοινώσεις, ενώ τοποθετήθηκε και για την περίπτωση του φοιτητή που...
Παπαστεργίου: Έρχονται ανακοινώσεις για τα social media στους ανήλικους