euroekloges exitpolls
Δείτε το exit poll για τις Ευρωκλογές - Δείτε την εκτίμηση για τα πρώτα αποτελέσματα

Σαφή νίκη της ΝΔ αλλά με ποσοστό σημαντικά κάτω του 33% δείχνει το πρώτο κύμα του exit poll με τον ΣΥΡΙΖΑ σαφώς δεύτερο κόμμα στα ποσοστά των εθνικών εκλογών και το ΠΑΣΟΚ να υπερβαίνει το 12%. Το ΚΚΕ φαίνεται ενισχυμένο όπως και η Ελληνική Λύση ενώ ποσοστό άνω του  3% καταγράφουν ΝΙΚΗ, Πλεύση Ελευθερίας , ενώ και στα ανώτατα όρια ΜεΡΑ25 και Φωνή Λογικής μπορούν να ξεπεράσουν το κατώφλι του 3%.

Στο EXIT POLL αναμένεται να υπάρξει αναθεωρημένη εκτίμηση από τους δημοσκόπους κατά τις 21.00.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ EXIT POLL

 • ΝΔ: 28 με 32% - Έδρες: 7 με 8
 • ΣΥΡΙΖΑ: 15,2% με 18,2% - Έδρες: 4
 • ΠΑΣΟΚ: 10,9% με 13,9% - Έδρες: 3 
 • ΚΚΕ: 7,9% με 10,3% - Έδρες: 2
 • Ελληνική Λύση: 7,6% με 10% - Έδρες: 2
 • Νίκη: 2,9% με 4,9% - Έδρα: 1 
 • Πλεύση Ελευθερίας: 2,6% με 4,6% - Έδρα: 1
 • ΜέΡΑ24: 2% με 3,4% 
 • Νέα Αριστερά: 1,3% με 2,7% 
 • Φωνή Λογικής: 2,2% με 3,6% - Έδρα: 0-1
 • Δημοκράτες: 0,7% με 1,7% 
 • Πατριώτες: 1,4 με 2,8%
 • Κόσμος: 0,5% με 1,5%

"Ο ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε τις Κασσάνδρες και είναι η πρωταγωνιστική δύναμη της ευρύτερης Κεντροαριστερής παράταξης", λένε στην Κουμουνδούρου

«Ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Μια σαφής αποδοκιμασία των πολιτικών του. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνεται ως η πρωταγωνιστική δύναμη της ευρύτερης Κεντροαριστερής παράταξης. Διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που μέχρι πρότινος προέβλεπαν την κατάρρευση του. Είναι σαφές πως είναι πλέον στο χέρι του να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου. Είναι επίσης σαφές πως δεν επιβραβεύτηκε η τακτική του κ. Ανδρουλάκη για μόνομέτωπη στόχευση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Στέφανου Κασσελάκη», αναφέρουν από την Κουμουνδούρου.

ΠΑΣΟΚ: "Αυξάνονται τα ποσοστά για τρίτη συνεχόμενη εκλογή"

Εν αναμονή του επίσημου τελικού αποτελέσματος, παράγοντες στη Χαριλάου Τρικούπη προχώρησαν σε ένα πρώτο σχόλιο για τα ευρήματα του Exιt Poll. Για την εκλογική απήχηση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισαν ότι για τρίτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση ανεβάζει τα ποσοστά του, αν και όχι τόσο όσο θα ήθελαν, και είναι ένα από τα δύο κόμματα που αυξάνει την εκλογική επιρροή του.

Οι ίδιοι παράγοντες υποστήριξαν ότι η μεγάλη εικόνα είναι πως οι πολίτες έδειξαν δυσαρέσκεια και αποδοκιμασία στην κυβέρνηση της ΝΔ, αφού μειώθηκαν αισθητά τα ποσοστά της από εκείνα των περυσινών εθνικών εκλογών αλλά και από των ευρωεκλογών του 2019.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαναν ότι η καθοδική πορεία των ποσοστών του συνεχίζεται, καθώς έπεσε κάτω από τα ποσοστά των εθνικών εκλογών και των προηγούμενων ευρωεκλογών.

Θεωρούν, δε, τη μεγάλη αποχή μείζον ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας, το οποίο θα πρέπει να προβληματίσει όλα τα κόμματα.

Ακόμη, στο ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ως έντονα ανησυχητικό στοιχείο την άνοδο που καταγράφουν τα μικρότερα κόμματα στον χώρο της ακροδεξιάς, κατι το οποίο θα πρέπει, επίσης, να απασχολήσει τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.

Τέλος, επιφυλάσσονται για πιο συγκεκριμένη τοποθέτηση όταν θα διαμορφωθούν τα επίσημα αποτελέσματα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γυμναστική
Πόσο συχνά πρέπει να γυμναζόμαστε
Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πόσο συχνά πρέπει να γυμνάζεστε, ανάλογα με τους στόχους σας και ποιες ασκήσεις μπορείτε να συμπεριλάβετε κατά τη...
Πόσο συχνά πρέπει να γυμναζόμαστε