Νοσοκομείο
Τι προβλέπει η τροπολογία - Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ

Ανοίγει ο δρόμος για αθρόες προσλήψεις με μπλοκάκι στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας καθώς και σε όλους τους Οργανισμούς Υγείας της χώρας.

Τι προβλέπει η τροπολογία Γεωργιάδη για προσλήψεις

Νέα τροπολογία του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη δίνει τη δυνατότητα οι φορείς και Οργανισμοί της Υγείας να μπορούν να καλύψουν τα κενά τους με εργαζόμενους με δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Παρότι εδώ και χρόνια αξιοποιείται το «μπλοκάκι» σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, είναι η πρώτη φορά που το «δελτίο παροχής υπηρεσιών» λαμβάνει τέτοια έκταση αφού μπορεί να αξιοποιηθεί ακόμη και από τον ΕΟΠΥΥ, τον ΕΟΦ, τον ΕΟΔΥ, τον ΙΦΕΤ αλλά και σε όλους τους φορείς της Υγείας.

Ειδικότερα, η τροπολογία περιγράφει ότι όλα τα δημόσια νοσοκομεία του ΕΣΥ και τα Κέντρα Υγείας νησιωτικών, ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών ή των περιοχών καθώς και «ο Ε.Ο.Δ.Υ., ο Ο.ΚΑ.ΝΑ., το Κ.Ε.Θ.Ε.Α., η Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε., το Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε., η Ε.Κ.Α.Π.Τ.Υ. Α.Ε. ο Ε.Ο.Φ., η Ι.Φ.Ε.Τ. ΜΑΕ, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), το «Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας» και ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.», δύνανται για την κάλυψη των αναγκών τους σε προσωπικό και για τη λειτουργία τους, εφόσον δεν επαρκεί το προσωπικό τους, να συνεργάζονται με καθεστώς έκδοσης από αυτούς δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους.

Να σημειωθεί ότι οι ελλείψεις στα νοσοκομεία αλλά και σε όλες τις δομές Υγείας …ζουν και βασιλεύουν και ενόψει του καλοκαιριού το φαινόμενο είναι ακόμη πιο έντονο ειδικά στα νησιά, γεγονός που οδήγησε τον Άδωνι Γεωργιάδη να καταθέσει τροπολογία ώστε να ανάψει το πράσινο φως για προσλήψεις προσωρινού χαρακτήρα.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ από την άλλη αντιδρούν έντονα σε μία τέτοια ρύθμιση και ζητούν μόνιμες προσλήψεις. Πάντως χαρακτηριστικό των ελλείψεων είναι το γεγονός ότι ακυρώνονται ακόμη και χειρουργεία όπως στα δύο νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας, εξαιτίας της απουσίας του απαραίτητου προσωπικού.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε επίσης: 

Μυτιλήνη: Επιβάτες αυτοκινήτου δέχτηκαν επίθεση από μέλισσες | Έθνος (ethnos.gr)

Μαρουσάκης: Έρχεται θερμή αέρια μάζα από την Αφρική το Σαββατοκύριακο - Ποια η πιο ζεστή μέρα | Έθνος (ethnos.gr)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 23/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apospaseiskpeiathy.jpg
Αποσπάσεις: Πώς διαμορφώνεται το εκπαιδευτικό τοπίο στην ΠΕ Α' Αθήνας
Πώς διαμορφώνεται το εκπαιδευτικό τοπίο στη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας μετά την ανακοίνωση για αποσπάσεις - Ενημέρωση του αιρετού Τ. Ρουμπή
Αποσπάσεις: Πώς διαμορφώνεται το εκπαιδευτικό τοπίο στην ΠΕ Α' Αθήνας
Πιερρακάκης
Πιερρακάκης: Επιχορήγηση στα Α.Ε.Ι. για δαπάνες μισθοδοσίας έκτακτου διδακτικού προσωπικού
Επιχορήγηση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) της χώρας για την κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας εντεταλμένων διδασκόντων βάσει του άρθρου 173...
Πιερρακάκης: Επιχορήγηση στα Α.Ε.Ι. για δαπάνες μισθοδοσίας έκτακτου διδακτικού προσωπικού