Γιώργος Λαμπράκης
«Φεύγει την ίδια ακριβώς μέρα με την δολοφονία του πατέρα του, 61 χρόνια μετά»

Έφυγε από τη ζωή ο γιος του Γρηγόρη Λαμπράκη, Γιώργος, την ίδια μέρα που ο πατέρας του έπεσε θύμα μιας καλοσχεδιασμένης δολοφονικής ενέδρας που είχε στηθεί από το παρακράτος.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Αποχαιρετάμε τον πολύτιμο σύντροφο Γιώργο Λαμπράκη, σεμνό αγωνιστή – κομμουνιστή, μαχητή της ζωής, που έδωσε με παλικαριά και την τελευταία του μάχη. Και αυτό μας γεμίζει θλίψη, επειδή ο σ. Γιώργος είχε ακόμη πάρα πολλά να προσφέρει» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ.

«Ο σ. Γιώργος, γεννήθηκε το 1959, γιος του βαλκανιονίκη, γιατρού, αντιπροέδρου της ΕΕΔΥΕ και βουλευτή της ΕΔΑ, Γρηγόρη Λαμπράκη.

Φεύγει την ίδια ακριβώς μέρα με την δολοφονία του πατέρα του, 61 χρόνια μετά.

Έγινε μέλος του ΚΚΕ το 1983 στην ΚΟΒ εργαζομένων Δήμου Πειραιά, όπου εργαζόταν. Ως συνδικαλιστής και για χρόνια μέλος του διοικητικού συμβουλίου οδηγών – μηχανικών και εργατών καθαριότητας του Δήμου Πειραιά, είχε την αμέριστη εκτίμηση των συναδέλφων του ως συνεπής και πρωτοπόρος σε κάθε διεκδίκηση και αγώνα.

Στις δύσκολες στιγμές που πέρασε το Κόμμα μας το 1991, στάθηκε στη σωστή πλευρά υπερασπιζόμενος το Κόμμα και την αταλάντευτη πάλη για τη νέα κοινωνία, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

Διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και μέχρι και σήμερα αντιπρόεδρός της. Ο σύντροφος Γιώργος, βάδισε χιλιάδες χιλιόμετρα της Ειρήνης και του Αγώνα, περπάτησε σε όλες τις Μαραθώνιες Πορείες Ειρήνης από τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα, ένας πραγματικός μαραθωνοδρόμος.

Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στη γυναίκα του, συντρόφισσα Δέσποινα, τα παιδιά και τα εγγόνια του» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

συντάξεις
Σύνταξη νωρίτερα για δημοσίους υπαλλήλους: «Κλειδί» τα ένσημα ΟΑΕΕ και ΟΓΑ
Ο συνυπολογισμός χρόνων ασφάλισης ανοίγει τον δρόμο για ταχύτερη θεμελίωση δικαιώματος μέσω διαδοχικής ασφάλισης
Σύνταξη νωρίτερα για δημοσίους υπαλλήλους: «Κλειδί» τα ένσημα ΟΑΕΕ και ΟΓΑ
αγροτες
Αγρότες: Ανοίγουν λωρίδες κυκλοφορίας για την Πρωτοχρονιά – Αποφάσεις και νέα σύσκεψη μετά την αλλαγή του χρόνου
Μετά τις γιορτές: Πανελλαδική σύσκεψη και κρίσιμες αποφάσεις
Αγρότες: Ανοίγουν λωρίδες κυκλοφορίας για την Πρωτοχρονιά – Αποφάσεις και νέα σύσκεψη μετά την αλλαγή του χρόνου
πασοκ
Αιχμές Χάρη Δούκα: Όχι εσωστρέφεια, ναι σε καθαρές πολιτικές επιλογές
Αναφερόμενος στον Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε πως εφόσον επιθυμεί να συμμετάσχει σε διάλογο με το ΠΑΣΟΚ, αυτός θα μπορούσε να γίνει, ενώ για τη Μαρία...
Αιχμές Χάρη Δούκα: Όχι εσωστρέφεια, ναι σε καθαρές πολιτικές επιλογές