Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πόσοι θα απέχουν από τις εκλογές

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ένα τεράστιο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ -που προς το παρόν έχει άνετα τη δεύτερη θέση κόντρα στο ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, οι πολίτες δείχνουν ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές, ωστόσο, 2 στους 10 επιμένουν ότι είναι πολύ πιθανό να απέχουν από την εκλογική διαδικασία, όπως φαίνεται από τα στοιχεία της δημοσκόπησης της Opinion Poll για το Action 24.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπησηη Ν.Δ. –όπως έχει καταγραφεί και σε άλλες δημοσκοπήσεις– συγκεντρώνει ποσοστό κάτω από το 30%, και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 13,5% αφήνοντας αρκετά πιο πίσω το τρίτο ΠΑΣΟΚ (10,6%). Η Ελληνική Λύση με 8,7% είναι πιο μπροστά από το ΚΚΕ που αγγίζει το 7,3%.

Σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση, αρκετά πιο πίσω είναι η Πλεύση Ελευθερίας (3,3%) και ακολουθούν η Νίκη (2,9%), η Νέα Αριστερά (2,5%), η Φωνή Λογικής (2,5%), οι Δημοκράτες (2,3%) και το ΜέΡΑ25 (2%).

δημοσκοπηση

Επιπλέον, το 65,1% των ερωτηθέντων απαντούν πως ενδιαφέρονται «πολύ» ή «αρκετά» για τις ευρωεκλογές.

δημοσκοπηση

Επίσης σχεδόν οι 8 στους 10 πολίτες (ποσοστό 77%) δηλώνουν πως θα προσέλθουν στις κάλπες των ευρωεκλογών, ενώ 1 στους 5 (20,7%) σκέφτεται να μην ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

δημοσκοπηση

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας (35)
Συνταξιοδότηση στα 62 για υγειονομικούς: Όλες οι αλλαγές με τα βαρέα ένσημα σε νοσηλευτές και διασώστες
Βαρέα και ανθυγιεινά στο ΕΣΥ: Πώς θα αναγνωριστεί αναδρομικά η προϋπηρεσία για νοσηλευτές και ΕΚΑΒ
Συνταξιοδότηση στα 62 για υγειονομικούς: Όλες οι αλλαγές με τα βαρέα ένσημα σε νοσηλευτές και διασώστες