adonis-velopoulos
Τηλεπωλήσεις ο ένας, τηλεπωλήσεις και ο άλλος. Πατριώτης ο ένας, πατριώτης και ο άλλος.

Το να μπορείς επί χρόνια να πουλάς -κατ’ επάγγελμα- «χειρόγραφες επιστολές του Ιησού» και αλοιφές για την φαλάκρα ενώ εσύ είσαι καραφλός είναι ένα μικρό θαύμα. Αλλά ο Κυριάκος Βελόπουλος ήταν πάντα ένας μικρός θαυματοποιός. Ένας «καλλιτέχνης» του «πατριωτισμού», που κατάφερε να βρεθεί από το περιθώριο, στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Και πολύ καλά έκανε! Τι, δηλαδή, ο Άδωνις είναι καλύτερος; 

Τηλεπωλήσεις ο ένας, τηλεπωλήσεις και ο άλλος. Πατριώτης ο ένας, πατριώτης και ο άλλος. Κάποτε «συγκάτοικοι» στο ίδιο «δωματιάκι» της μεγάλης «δεξιάς πολυκατοικίας», (του υπερσκάουτερ της…τέρμα δεξιάς, Γιώργου Καρατζαφέρη), πρόλαβαν να «πηδήξουν» από το ΛΑΟΣ πριν κατεδαφιστεί.

Κι ενώ ο κ. Γεωργιάδης (εκείνος που χαρακτήριζε ναρκομανείς όσους προεξοφλούσαν ότι θα πάει στη Νέα Δημοκρατία) είδε την καριέρα του να «πιάνει την καλή» και να γίνεται κοτζάμ υπουργός και αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Βελόπουλος βρέθηκε να παλεύει μόνος του Θεούς και Δαίμονες.

βελοπουλος

Κυρίως, όμως, πάλευε εχθρούς της Ελλάδας, κιρσούς, πονοκεφάλους, φλεβίτιδες και την καράφλα. Καθημερινός αγώνας, σκληρός αγώνας, επιχειρήσεις, πωλήσεις, τηλεόραση, συνομιλίες με το υπερπέραν, ε, να και το αποτέλεσμα. Τα κατάφερε και μετάφρασε τις επιστολές του Ιησού.

Τώρα καθώς βαδίζουμε προς τις ευρωεκλογές υπήρξε ένα σχετικό μπλέξιμο με αυτές τις «επιστολές του Ιησού» που πουλούσε ο Βελόπουλος στις τηλεοράσεις και ο Μητσοτάκης τον κατηγόρησε για «πράξη μέγιστης πολιτικής εξαπάτησης».

Ελα όμως που τον γύρο των social media έκανε το βίντεο με τον Αδωνη να πουλάει και εκείνος βιβλίο με «επιστολές Ιησού».

adonis-georgiadis

Σε αμηχανία, την οποία προσπάθησε να καλύψει με ένα χαμόγελο, βρέθηκε ο Παύλος Μαρινάκης στο pressroom καθώς κλήθηκε να απαντήσει ποια διαφορά έχουν οι επιστολές του Ιησού που πουλούσε ο Άδωνις Γεωργιάδης με τις επιστολές του Ιησού που πουλούσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης πουλούσε τις επιστολές του Ιησού για να ζει την οικογένειά του ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος για πολιτικούς λόγους. 

Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας πάντως έδωσε μια διαφορετική απάντηση: Είπε ότι η διαφορά είναι πως ο Βελόπουλος πουλάει ο ίδιος ένα βιβλίο που έγραψε, ενώ εκείνος πριν από 14 χρόνια πουλούσε το βιβλίο του Αγγελου Σακέτου «Το χειρόγραφο του Ιησού», το οποίο, όπως λέει, δεν έχει καμιά «επιστολή του Ιησού».

Είπε ακόμη ότι ένας βιβλιοπώλης δεν υιοθετεί το περιεχόμενο όσων βιβλίων πουλάει και ότι έχει πουλήσει μέχρι και το… Κεφάλαιο του Μαρξ.

Ακολουθεί το βίντεο και η απομαγνητοφωνημένη ερώτηση του δημοσιογράφου και η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Δημοσιογράφος: Όπως προκύπτει πουλούσε και ο Άδωνις Γεωργιάδης βιβλία με επιστολές του Ιησού όπως ο Κυριάκος Βελόπουλος. Ο πρωθυπουργός έχει χαρακτηρίσει για την περίπτωση Βελόπουλου πράξη μέγιστης πολιτικής εξαπάτησης το να πουλάς χειρόγραφα του Ιησού. Στο Μαξίμου έχετε διαβάσει τα δύο πονήματα. Έχουν διαφορές μεταξύ τους;

Π. Μαρινάκης: Κατ΄αρχάς να πούμε ότι ο κ. Γεωργιάδης δεν έκρυψε ποτέ και αυτό τον τιμά κιόλας ότι δούλευε για πολλά χρόνια, πουλούσε βιβλία και δεν νομίζω ότι μπορεί να κατηγορηθεί ένας ο οποίος πουλάει βιβλία, ένας βιβλιοπώλης, ο οποίος έχει μια επιχείρηση για να ζει την οικογένειά του για το περιεχόμενο των βιβλίων που μπορεί να αγοράζει κάποιος. Αυτό είναι πολύ διαφορετικό. Έτσι; Άλλο, λοιπόν, ότι πουλάω βιβλία μεταξύ αυτών υπάρχει και κάποιο με ένα συγκεκριμένο περιεχόμενο και μάλιστα χωρίς να ασκώ πολιτική μέσα από αυτό και άλλο να ασκώ πολιτική μέσω πώλησης επιστολών του Ιησού. Είναι νομίζω δύο διαφορετικά πράγματα. Προφανώς αυτή η σύγχυση γίνεται σκοπίμως για να γίνει μια αντιπολίτευση που δεν έχει καμία βάση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μπανουσι
Ο Μάριο Μπανούσι κατακτά τον Αργυρό Λέοντα της Βενετίας
Ο 27χρονος Ελληνοαλβανός σκηνοθέτης τιμήθηκε για την παράστασή του «ΜΑΜΙ», μετατρέποντας προσωπικές μνήμες και οικογενειακές ιστορίες σε παγκόσμιο...
Ο Μάριο Μπανούσι κατακτά τον Αργυρό Λέοντα της Βενετίας
Σοφία Ζαχαράκη
Επίσκεψη Ζαχαράκη σε σχολεία και ΑΕΙ σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη
Επίσκεψη στις εκπαιδευτικές δομές της Δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποίησε αύριο και μεθαύριο η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Επίσκεψη Ζαχαράκη σε σχολεία και ΑΕΙ σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη
56χρονη νεκρή εκπαιδευτικός στη Γλυφάδα
Γλυφάδα: Εκπαιδευτικός και μητέρα ενός παιδιού η νεκρή 56χρονη
Γλυφάδα: Αυτή είναι η 56χρονη που πνίγηκε στην Άνω Γλυφάδα – «Την έβλεπαν να χάνει τις αισθήσεις της μέσα στο νερό και τις πέτρες»
Γλυφάδα: Εκπαιδευτικός και μητέρα ενός παιδιού η νεκρή 56χρονη
κορωπι
Σοβαρές ζημιές σε σχολική μονάδα της Ανατολικής Αττικής από την κακοκαιρία
Εκτός λειτουργίας το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κορωπίου μετά τις εκτεταμένες πλημμύρες σε αίθουσες και κοινόχρηστους χώρους
Σοβαρές ζημιές σε σχολική μονάδα της Ανατολικής Αττικής από την κακοκαιρία