gerovasili
Ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε τον λόγο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη και ζήτησε οι εκλογές να γίνουν το συντομότερο δυνατόν, στις 10 Μαρτίου με υβριδικό τρόπο για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.

«Πρέπει να ξέρουμε ποιος είναι ο αντίπαλός μας: η αισχροκέρδεια, η αδικία, η ανισότητα, η διαφθορά, τα ρουσφέτια, αντίπαλός μας είναι η Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Και υπογράμμισε: «Δεν είναι αρένα το συνέδριο. Όχι άλλοι εχθροί ανάμεσά μας, όχι άλλος διχασμός».

«Σύντροφοι δεν πάει άλλο, η κοινωνία χρειάζεται προοδευτική διέξοδο», σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη, προσθέτοντας πως «όλους αυτούς τους μήνες στήριξα την νέα προσπάθεια που ξεκίνησε με την εκλογή του νέου προέδρου, του Στέφανου Κασσελάκη».

«Πιστεύω ότι είναι βαθιά αναγκαίο και δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι. Έχουμε ευθύνη όλοι και όλες. Άκουσα το δημόσιο προσκλητήριο του προέδρου. Η απάντησή μου σε αυτή την πρόκληση είναι ότι είμαι παρούσα. Αυτό μου επιβάλλει το αίσθημα ευθύνης, απέναντι στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, στον προοδευτικό κόσμο και στην ιστορία του τόπου. Δεν φοβήθηκα ποτέ την ευθύνη ούτε στα πιο δύσκολα και πάντα έβαζα πλάτη. Περάσαμε δια πυρός και σιδήρου για να δυναμώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και είμαι πολύ περήφανη για όσα πετύχαμε για τη χώρα, την κοινωνία και την παράταξη και που ήμουν μέλος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα».

 

«Όλους αυτούς τους μήνες στήριξα τη νέα προσπάθεια με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη. Και την στήριξα με σεβασμό στα μέλη», σημείωσε. «Σήμερα πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια. Το κόμμα μας υποχωρεί συνεχώς. Σήμερα φτάσαμε στο σημείο να μην υπάρχει ενδιαφέρον των μελών μας για να είναι σύνεδροι Πρέπει να μπει φρένο στην καθοδική πορεία. Να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος και την κυβερνητική μας προοπτική. Να δώσουμε ξανά ελπίδα και προοπτική και να μπούμε με αυτοποεποίθηση στην πολιτική μάχη απέναντι στην δεξιά», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Είμαστε κόμμα διακυβέρνησης, όχι κόμμα συμπλήρωμα» είπε ακόμα και υπογράμμισε πως ο κόσμος έχει απαιτήσεις από εμάς.

«Ξέρουμε καλά ότι η εμπιστοσύνη του λαού κερδίζεται με κόπο και με σχέδιο» συνέχισε. Δεν αρκεί να λέμε ότι θα κερδίσουμε τον Μητσοτάκη, χρειάζεται πολιτικό σχέδιο, με σαφείς προτεραιότητες και στόχους. Να ξέρουμε ποιους εκπροσωπούμε. Ο κόσμος πρέπει να καταλαβαίνει». 

Ακολούθως τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα δείξουμε κι άλλη ανοχή στα λάθη; και είναι άλλο λάθη απειρίας και άλλο λάθη αλαζονείας»

«Με λίγα λόγια χρειαζόμαστε σοβαρότητα και αξιοπιστία» συνέχισε.

«Καλή, χρήσιμη και απαραίτητη η επικοινωνία. Αλλά πρέπει να υπηρετεί το πολιτικό σχέδιο, όχι να το υποκαθιστά», πρόσθεσε και τόνισε πως χρειάζεται προσήλωση στις αρχές, ιδεολογικές και καταστατικές αρχές.  Επίσης απαιτείται αποφασιστικότητα, συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας την ομιλία της ανέφερε πως είναι υπέρ του σύγχρονου και του να συμμετέχουν ενεργά τα μέλη, όμως επισήμανε ότι είναι αντίθετη σε «προχειρότητες που πυροδοτούν εσωστρέφεια, στο όνομα τάχα των μελών του κόμματος», υπογραμμίζοντας ότι «τα μέλη του κόμματος μας είναι ενεργοί πολίτες στην Αριστερά».

«Ο ρόλος του προέδρου είναι καθοριστικός σε αυτή την προσπάθεια, είναι να ενώνει, να συνθέτει, όχι να διχάζει και να υψώνει τείχη. Να αγκαλιάζει και όχι να απομακρύνει. Μα πάνω από όλα να προσθέτει δυνάμεις και όχι να αφαιρεί, και αυτός ο ρόλος είναι ακόμα πιο κρίσιμος στα πολυσυλλεκτικά κόμματα όπως έμεις. Ετσι κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει διακυβέρνηση με τον Αλέξη Τσίπρα» είπε στη συνέχεια.

Σε αυτό το σημείο είπε ότι ακούει το δίλημμα: το παλιό ή το νέο και ακούστηκαν κάποιες αποδοκιμασίες.

Έχουμε τεράστια ανάγκη από νέους ανθρώπους και νέα στελέχη είπε αλλά επισήμανε ότι «το νέο όμως δεν είναι μεσσιανισμός, οι μεσσίες έρχονται από πολύ παλιά». «Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε νέες ιδέες». «Η συλλογική προσπάθεια είναι πιο αναγκαία από ποτέ», τόνισε και υπογράμμισε στη συνέχεια πως «το δίλημμα που έχουμε μπροστά μας είναι υπαρξιακής σημασίας».

kasselakis

Ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε τον λόγο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη και ζήτησε οι εκλογές να γίνουν το συντομότερο δυνατόν, στις 10 Μαρτίου με υβριδικό τρόπο για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...