mitsotakis
Μητσοτάκης σε Bloomberg: Θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία

Στα μέτρα στήριξης των ευάλωτων οικογενειών που σχεδιάζει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg και τη δημοσιογράφο Francine Lacqua.

«Έχουμε κάνει την αντιμετώπιση της ανισότητας βασικό μοχλό του προγράμματός μας. Χρειαζόμαστε όμως ένα υγιές πλεόνασμα να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε δημοσιονομικό χώρο για να στηρίξουμε τους πιο ευάλωτους. Θέλουμε να στηρίξουμε τις νέες οικογένειες, τις οικογένειες που έχουν παιδιά - γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το δημογραφικό πρόβλημα - και τις πιο ευάλωτες οικονομικά οικογένειες και θα ανακοινώσουμε σύντομα νέα μέτρα».

«Αν δούμε τα ελληνικά spread και τα ομόλογα σε σχέση με των άλλων χωρών, διαπιστώνουμε ότι είναι σε καλύτερη θέση. Νομίζω ότι αν και υπάρχουν ανησυχίες, το κόστος διαβίωσης είναι υψηλό αλλά είμαι αισιόδοξος», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να παράγουμε πλεόνασμα με τη βιώσιμη ανάπτυξη. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι εφικτό. Μειώσαμε τους φόρους κατά την πρώτη μας θητεία, βελτιώσαμε το επιχειρηματικό περιβάλλον, βελτιώσαμε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό που ήταν αρνητική στο παρελθόν ενώ αντίθετα σήμερα είναι μία ευημερούσα οικονομία».

Στο Υπουργικό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε στη συνέχεια: «Το θέμα της ισότητας στο γάμο θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο και μετά από δημόσια διαβούλευση θα εισαχθεί στο Κοινοβούλιο και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνει νόμος του κράτους τις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου.

Αυτό που έχω πει ανοιχτά είναι ότι πρόκειται για σημαντικά ζητήματα για ορισμένους πολίτες. Γι αυτό δεν έχω επιβάλει κάποια κομματική πειθαρχία. Μέχρι τώρα έχουμε μία υγιή συζήτηση, Εξηγούμε το ζήτημα για την ισότητα στο γάμο και πρέπει να προστατεύσουμε τα δικαιώματα αυτών των παιδιών που ήδη υπάρχουν. Είναι γεγονός, Είναι μια πραγματικότητα και εν τέλει πιστεύω ότι αυτό θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα νομοθετήματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου», τόνισε.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Στον αέρα» σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό – Αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Έως 210 ευρώ κάθε μήνα για το ενοίκιο: Ποιοι το δικαιούνται;

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

1ο ΓΕΛ Καλύμνου
Erasmus+: Η μοναδική εμπειρία των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου στην Καστεγιόν
Μια ξεχωριστή εκπαιδευτική διαδρομή ολοκλήρωσε το Νικηφόρειο 1ο ΓΕΛ Καλύμνου, με δέκα μαθητές να ενσωματώνονται στη σχολική ζωή της Ισπανίας
Erasmus+: Η μοναδική εμπειρία των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου στην Καστεγιόν
πρωτοδικείο Αθηνών
Απόφαση–σταθμός: Αποζημίωση 3.000 ευρώ σε πολίτες για καθυστερήσεις στις δίκες
Το Πρωτοδικείο Αθηνών «καταδικάζει» τις κρατικές δυσλειτουργίες και με απόφαση-πιλότο ανοίγει δρόμο για αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ σε πολίτες
Απόφαση–σταθμός: Αποζημίωση 3.000 ευρώ σε πολίτες για καθυστερήσεις στις δίκες