mhtsotakis kiriakos
Δεν θα βάλω κομματική πειθαρχεία τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τα χαρτιά του για τη νομοθετική πρωτοβουλία για την ισότητα στον γάμο άνοιξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει την ακριβή ημερομηνία κατάθεσης και ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια ή να ορίσει αν αυτό θα γίνει πριν ή μετά τις ευρωεκλογές.

«Μα δεν βάζω εγώ ορόσημο εκλογικό, ούτε ζυγίζω πολιτικό κόστος ή πολιτικό όφελος. Νομίζω το έχω αποδείξει στη σταδιοδρομία μου αυτό, ότι κάνουμε το σωστό στο χρονοδιάγραμμα που πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει αυτή η παρέμβαση. Και από τη στιγμή που, ναι, ανοίγω τη συζήτηση, προφανώς δεν ανοίγω τη συζήτηση για να παραπέμψω το θέμα στις καλένδεςι», περιορίστηκε να απαντήσει.

«Θέλω να ωριμάσει αυτή η συζήτηση στην κοινωνία, πριν φέρω κάτι προς εισήγηση στο Υπουργικό Συμβούλιοι», πρόσθεσε.

«Ναι» στον γάμο, δεν θα γίνουμε εργαστήρι πειραμάτων, στο νομοσχέδιο δεν θα υπάρχει γονέας 1 και γονέας 2 -

«Ομόφυλα ζευγάρια έχουν παιδιά και δεν έχουν ίσα δικαιώματα» - «Η αποχή είναι μία αξιοπρεπής στάση για τους βουλευτές» - Τι είπε για τα ελληνοτουρκικά - «Έχω μία υποχρέωση να προστατεύσω τον Έλληνα καταναλωτή»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα