Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα στη ΝΔ, αλλά με μεγάλες απώλειες - Πώς καταγράφονται οι τάσεις για τα υπόλοιπα κόμματα
Πλήρως απαισιόδοξο το 56%

Προβάδισμα στη ΝΔ, αλλά με μεγάλες απώλειες σε σχέση με το ποσοστό που είχε λάβει στις εθνικές εκλογές, δίνει η πρώτη δημοσκόπηση για το 2024, ενόψει ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με την έρευνα της ALCO για τον Alpha το κυβερνών κόμμα λαμβάνει 30,3% στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, με το ΠΑΣΟΚ δεύτερο με 12,2% και τον ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά στην τρίτη θέση σε δημοσκόπηση της ALCΟ, στο 11,8%

Άνοδο εμφανίζουν τα ποσοστά του ΚΚΕ, που καταγράφεται στο 9,7% στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, με την Ελληνική Λύση να έχει επίσης κέρδη, στο 5,9%. 

Τα υπόλοιπα κόμματα εμφανίζουν σχετικά σταθερά ποσοστά.

Η ΝΔ εμφανίζει κάποιες απώλειες λόγω της συζήτησης για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, κυρίως προς την Ελληνική Λύση, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ALCO κατά την παρουσίαση της έρευνας. Διαρροές έχει το κυβερνών κόμμα και προς το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει προς όλες τις κατευθύνσεις, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται πάντως ότι η εταιρεία έθεσε για πρώτη φορά ερώτημα για την ψήφο των ευρωεκλογών, που παραδοσιακά λειτουργούν αποσυσπειρωτικά για τα μεγαλύτερα κόμματα.

Πλήρως απαισιόδοξο το 56%

Το 56% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι το 2024 θα είναι για την Ελλάδα «χειρότερο» ή «εξίσου κακό» με το 2023, ενώ το 37% μίλησε είτε για μία καλύτερη χρονιά, είτε για μία εξίσου καλή με το 2023. Στην ερώτηση σχετικά με τις προσδοκίες για τα οικογενειακά οικονομικά, το 60% απάντησε ότι το 2024 θα είναι χειρότερο ή εξίσου κακό με το 2023.

Χαρακτηριστική της ψυχολογίας των πολιτών είναι ότι το 42% αναφέρει ως μεγαλύτερο φόβο το να μην μπορεί να τα βγάλει πέρα και το 24% ένα πρόβλημα υγείας, ενώ το 16% δηλώνει ότι φοβάται μήπως πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας και το 13% μιλά για τον κίνδυνο επέκτασης των πολεμικών συρράξεων.

Διαφωνία για τον γάμο ομοφύλων

Το 49% λέει ότι διαφωνεί με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών - ένα ποσοστό που φτάνει στο 58% μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Στο σύνολο του δείγματος, συμφωνία εκφράζει το 35%, που μειώνεται στο 28% μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πρόσκληση
2ο Μαθητικό Συνέδριο Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης - Πότε θα πραγματοποιηθεί
2ο Μαθητικό Συνέδριο με τίτλο: «Προχωράμε μαζί; Συζητάμε πρακτικές για την αλληλοκατανόηση και την ειρηνική συμβίωση στο σχολείο»
2ο Μαθητικό Συνέδριο Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης - Πότε θα πραγματοποιηθεί