Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Χρειαζόμαστε,ελπίδα και φως , διέξοδο για να ξαναπιστέψουμε ότι όλο αυτό που βιώνουμε, μπορεί να αλλάξει!

Το τελευταίο διάστημα,η κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ,το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης,το κόμμα που κυβέρνησε την χώρα και την έβγαλε από τα μνημόνια,προκαλεί ανάμικτα συναισθήματα.

Από την μια, για όσους βρίσκονταν κοντά μια θλίψη και απογοήτευση και από την άλλη μια επιβεβαίωσηαυτού που βλέπαμε να έρχεται.Σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορούσε κάποιος να φανταστεί ότι το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς θα είχε τέτοια εξέλιξη. Βέβαια για πολλά από αυτά που συμβαίνουν υπάρχουν εξηγήσεις που είναι η διαχρονική εικόνα του κόμματος,το οποίο ειδικότερα μετά την ήττα με 32% του 2019,πελαγοδρομούσε χωρίςόρια, μπέρδευε τους πάντες,έχασε τον προσανατολισμό του και συγχρόνως την κοινωνία.

Η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές ήταν το λιγότερο αποκαρδιωτική,υποψήφιοι που δεν είχανσχέση με το κόμμα,δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν τίποτα ,ήταν αλλού.Το κόμμα τελικά ήταν αλλού,πολύ καιρό,δεν έπαιρνε είδηση τι τραβούσε η κοινωνία και αναπαρήγαγε ένα τοξικό, λαϊκίστικο λόγο που κούραζε.Δεν είχε σοβαρή πρόταση και έτσι ο κόσμοςσταμάτησε να εμπιστεύεται και να ελπίζει στον ΣΥΡΙΖΑ,που θύμιζε ένα συνονθύλευμαπάρα ένα κόμμα.Το ότι δεν ομογενοποίησε τον κόσμο που ήρθε κοντά νομίζω ότι ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Oσο ήταν πρόεδρος ο Α.Τσίπρας, η κατάσταση καλυπτόταν,δεν φαίνονταν το χάος και το χάσμα μεταξύ των στελεχών αλλά και των μελών.Η Συντριπτική ήττα του 17%.,ταρακούνησε όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλο το πολιτικό σκηνικό της χώρας,ήτανκάτι που δεν περίμενε κανείς .Η αποχώρηση του Προέδρου του κόμματος, ήταν απρόσμενη όπως και η στάση του αργότερα.Στην ουσία αποτραβήχτηκε ολοκληρωτικά,δεν έκανε καμία παρέμβαση και άφησε το κόμμα και τον κόσμο που χρειάζονταν την στήριξη του.

Αυτή η απουσία και ιδιαίτερα η αφωνία, βοήθησαν στην εκλογή του σημερινούπρόεδρου ,ο οποίοςόσα λέει,όσαέλεγε ο τρόπος που κινείται ,οοποίοςδενέχει την παραμικρήσχέση με το κόμμα στο οποίο ηγείται ,τα άτομα που εμφανίζονται σήμερα να μιλούν για τον ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία δεν συμμετείχαν σε κανένα αγώνα και διεκδίκηση, έχουν δημιουργήσει μη αναστρέψιμηκατάσταση που οδηγεί καθημερινά ιστορικά στελέχη στην αποχώρηση και σε άλλη μια διάσπαση.Είμαι από εκείνους που έχω πει,έχωγράψει πολλές φορέςποσόκαθοριστικόςήταν ο Α.Τσιπρας για τον ΣΥΡΙΖΑ,πόσοι άνθρωποι βρεθήκαν στον ΣΥΡΙΖΑ μόνο για εκείνον και πόσο βοήθησε στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και την ανάληψη της διακυβέρνησης.

Όμως οι τελευταίες εξελίξεις,δείχνουν ότι στην διαχείριση της ήττας –που είχε ξεκινήσει από το 2019-,δεν τα πήγε καλά,άφησε τις εξελίξεις να πάνε μόνες τους ,το κόμμα σε άλλους δρόμους.Αποτέλεσμα, ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ να θυμίζει μόνο στο όνομα τον ΣΥΡΙΖΑ που αγωνίστηκαν και πάλεψαν να δημιουργήσουν ,μιας και έχει πάρει πλέον μια κεντροδεξιά μετατόπιση. Δεν με αφορά το μέλλον του,κρίνω όπως τόσοι συμπολίτες μου που νοιάζονται για το κόμμα που θα βρίσκετε στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυτό έχει να κάνει απόλυτα με την πολιτική και τα μέτρα που μπορεί να περνά η κυβέρνηση χωρίς να υφίσταται καμία πολιτική κριτική,χωρίς ουσιαστικό αντίλογο,χωρίς σοβαρή και υπεύθυνη αντιπρόταση.

Όλοι, νοιώθουμε καθημερινά τα αποτελέσματα της ανεξέλεγκτης κυβερνητικής πολιτικής, αφόρητη ακρίβεια ειδικά στα ειδή πρώτης ανάγκης και στην ενέργεια, αξίες και δικαιώματα υπό αμφισβήτηση,αδικία…τι να πρωτοαναφέρω. Τυχαία όμως, δεν συμβαίνουν αυτά και το έλλειμμα της ανύπαρκτης αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση πρέπει να βρει λύση, γιατί οι πολίτες στενάζουν και αυτό τους απομονώνει και τους απογοητεύει. Χρειαζόμαστε,ελπίδα και φως ,διέξοδο για να ξαναπιστέψουμε ότι όλο αυτό που βιώνουμε, μπορεί να αλλάξει!

Ευαγγελία Μανιτσούδη-εκπαιδευτικός

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

football-podosfairo.jpg
Σοκ στην Αγγλία: Συνελήφθησαν δύο ποδοσφαιριστές μετά από καταγγελία για βιασμό
Έχουν βγει από το κρατητήριο έχοντας καταβάλει εγγύηση, με την αστυνομία να διεξάγει έρευνα για την υπόθεση
Σοκ στην Αγγλία: Συνελήφθησαν δύο ποδοσφαιριστές μετά από καταγγελία για βιασμό
δασκαλος
Εκπαιδευτικοί Πειραιά: Τιμωρίες και καψώνια σε εκπαιδευτικό και εκδικητική «συλλογική ευθύνη» σε σύλλογο διδασκόντων
Καταγγελία του εκπαιδευτικού σχήματος "Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής" που δραστηριοποιείται στην ΕΛΜΕ Πειραιά
Εκπαιδευτικοί Πειραιά: Τιμωρίες και καψώνια σε εκπαιδευτικό και εκδικητική «συλλογική ευθύνη» σε σύλλογο διδασκόντων