Βίτσας: Ο νέος φορέας θα κατέβει στις ευρωεκλογές – Το ΜέΡΑ25 χωράει σε αυτόν
Δεν θα έχει μόνο στελέχη από αυτά που έφυγαν το Σαββατοκύριακο από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο νέος φορέας που θα σχηματιστεί (σ.σ. μετά την αποχώρηση της «Ομπρέλας» από τον ΣΥΡΙΖΑ) θα κατέβει στις ευρωεκλογές, ανακοίνωσε ο Δημήτρης Βίτσας.

«Δεν το έχουμε συζητήσει ολοκληρωμένα αν θα υπάρξει νέο κόμμα. Είναι κάτι που οφείλουμε να συζητήσουμε, υπάρχουν και άλλες δυνάμεις που κατά καιρούς έχουν φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ και δυνάμεις που δεν ήρθαν ποτέ και θέλουν να συνδράμουν στην ριζοσπαστική αριστέρα και η πρώτη δοκιμή αυτής της προσπάθειας θα είναι οι ευρωεκλογές» δήλωσε στο Action24.

«Μπορεί να μην είναι κόμμα, να είναι ένας χώρος, ένας τόπος συνάντησης που θα διαμορφώσει ένα ψηφοδέλτιο. Πρέπει να προχωρήσουμε από τη μια προσεκτικά και από την άλλη με θάρρος» πρόσθεσε.

Σε σχέση με το ποιοι θα συμμετάσχουν σε αυτό τον νέο φορέα είπε, ότι δεν θα έχει μόνο στελέχη από αυτά που έφυγαν το Σαββατοκύριακο από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στελέχη από άλλες τάσεις που έφυγαν νωρίτερα, όπως και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έφυγαν πριν τις εκλογές του το 2015.

Όσον αφορά τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμμετέχουν, ο κ. Βίτσας είπε «Λαφαζάνης δεν νομίζω αλλά σας λέω ότι υπάρχουν σύντροφοι και συντρόφισσες που έφυγαν λίγο πριν τις εκλογές του 2015. Ένα πρόχειρο όνομα που δεν θα με παρεξηγήσει είναι ο Τάσος Κορωνάκης που ήταν γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν έχουν γίνει συζητήσεις αλλά θα επιχειρηθούν ώστε να δημιουργηθεί ένας τέτοιος χώρος ριζοσπαστικής αριστεράς». «Το ΜέΡΑ 25 νομίζουμε ότι χωράει» ανέφερε στη συνέχεια ενώ είπε πως η συνεργασία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου θα είναι δύσκολη, καθώς έχει πάει πολύ προς τα δεξιά.

Ερωτηθείς αν θα ήθελε να είναι ο Διονύσης Τεμπονέρας επικεφαλής του νέου φορέα, είπε πως δεν θα το ήθελε. «Μπορούμε να έχουμε μία συλλογική ηγεσία».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής του ΑΠΘ, Γιάννης Σπυριδάκης
Γιάννης Σπυριδάκης: Έφυγε από τη ζωή ο κορυφαίος καθηγητής Παιδοχειρουργικής του ΑΠΘ
Πέθανε πρόωρα στα 69 του ο χαρισματικός πανεπιστημιακός και χειρουργός – Το σπαρακτικό «αντίο» του αδελφού του
Γιάννης Σπυριδάκης: Έφυγε από τη ζωή ο κορυφαίος καθηγητής Παιδοχειρουργικής του ΑΠΘ
χιόνι
«Κατεβάζει» χιόνια ο καιρός: Απότομη «βουτιά» της θερμοκρασίας και κακοκαιρία
Από την άνοιξη στο «ψυγείο»: Πότε έρχονται οι έντονες βροχές, οι καταιγίδες και το χιόνι σε χαμηλά υψόμετρα
«Κατεβάζει» χιόνια ο καιρός: Απότομη «βουτιά» της θερμοκρασίας και κακοκαιρία
ΕΚΠΑ
Το ΕΚΠΑ στην πόλη: 3ος μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια
Συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μπέττυ Χαρλαύτη και Πασχάλης Τόνιος, ενώ την αφήγηση αναλαμβάνει ο ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου
Το ΕΚΠΑ στην πόλη: 3ος μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Δημοσιεύθηκαν οι πίνακες για αναπληρωτές στην Αττική (Πίνακες)
Δημοσιεύθηκαν οι αξιολογικοί πίνακες για αναπληρωτές ΠΕ70, ΠΕ82, ΠΕ83 - Δείτε τα αποτελέσματα
Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Δημοσιεύθηκαν οι πίνακες για αναπληρωτές στην Αττική (Πίνακες)