siriza
Προς ολική ρήξη οδηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ - Αναμένεται η αποχώρηση και της «Ομπρέλας» με επικεφαλής τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται σε κατάσταση διάσπασης, με τους «Προεδρικούς» να καταθέτουν τροπολογία – «φρένο» στο δημοψήφισμα, ενώ έντονες «ζυμώσεις» εκτυλίχθηκαν στο παρασκήνιο, πριν τη χθεσινή, θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, οι οποίες αφορούν τον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου. 
 
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, χθες, Σάββατο (11.11.23) πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε στην Έφη Αχτσιόγλου για να συζητήσουν, για να ηρεμήσει τα ιδιαίτερα τεταμένα πνεύματα, καθώς είχε πληροφορηθεί τι επρόκειτο να ακολουθήσει, εντούτοις η ίδια δεν ανταποκρίθηκε.

Πάντως, η πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου διαψεύδει το τηλεφώνημα. «Δεν θα επιτρέψω να παίζονται παιχνίδια στο όνομά μου και μάλιστα επί προσωπικού», φέρεται να διαμηνύει η ίδια. Απαντώντας, κύκλοι κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη διαμηνύουν ότι «δεν χρειάζονται διαψεύσεις, όταν υπάρχει η κλήση στις 11.32. Μπορεί να μην το άκουσε ή να ήταν αφόρτιστο το τηλέφωνο». 

Υπενθυμίζεται ότι η πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου μία ώρα προτού ξεκινήσει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, κατέθεσε κείμενο – φωτιά με σφοδρά πυρά κατά του κ. Κασσελάκη, ζητώντας τη διεξαγωγή ψηφοφορίας – πριν τη συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή – για το δημοψήφισμα που εισηγήθηκε ο πρόεδρος του κόμματος για τις τέσσερις διαγραφές. «Να μπει τέλος στον κατήφορο», ήταν το μήνυμα που διαμήνυσε. 

Με την πλευρά Αχτσιόγλου τάχθηκε τόσο η «Ομπρέλα» με επικεφαλής τον Ευκλείδη Τσακαλώτο όσο και ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Ολοκληρώθηκε το 6ο Τακτικό Συνέδριο ΠΕΔιΣ: Εστίαση στις παγκόσμιες γεωπολιτικές προκλήσεις
Γόνιμος επιστημονικός διάλογος για τη διεθνή αστάθεια, τον ρόλο της ΕΕ και τις εξελίξεις σε Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο
Ολοκληρώθηκε το 6ο Τακτικό Συνέδριο ΠΕΔιΣ: Εστίαση στις παγκόσμιες γεωπολιτικές προκλήσεις
σχολείο
Δημογραφική «βόμβα» στα σχολεία: Έως 430.000 λιγότεροι μαθητές μέχρι το 2035
Κλειστές σχολικές μονάδες, άδεια θρανία και γηρασμένο εκπαιδευτικό προσωπικό αλλάζουν τον χάρτη της εκπαίδευσης
Δημογραφική «βόμβα» στα σχολεία: Έως 430.000 λιγότεροι μαθητές μέχρι το 2035
ptixio.jpg
Εκπαίδευση με όρους νομιμότητας - Σαφές μήνυμα κολεγίων κατά των πλαστών τίτλων
Η ΠΕΑΚ ζητά αυστηρή τήρηση του θεσμικού πλαισίου και προστασία των σπουδαστών από παραπλανητικές πρακτικές
Εκπαίδευση με όρους νομιμότητας - Σαφές μήνυμα κολεγίων κατά των πλαστών τίτλων