Thumbnail
«Η αποπαρασίτωση ξεκίνησε από εμάς» - Οι παραγωγοί του Κόκκινου που κόπηκαν από το νέο πρόγραμμα

Το πρωί της Παρασκευής 10/11, ο Στέφανος Κασσελάκης, πήρε τηλέφωνο στο Κόκκινο και ζήτησε να βγει στον αέρα. Δήλωσε περήφανος για τη δημοσιογραφική δουλειά που γίνεται στον 105,5 Στο Κόκκινο και την «Αυγή», δηλώνοντας πως θα στηρίξει με όλη του την καρδιά το δημοσιογραφικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό.

Λίγο μετά, τρεις παραγωγοί του Κόκκινου, με ανακοινώσεις τους στο fb, δημοσιοποίησαν την απομάκρυνση τους με άμεσες και έμμεσες αιχμές τόσο για τον νέο διευθυντή Αδάμ Γιαννίκο, όσο και για τον νέο πρόεδρο Στ. Κασσελάκη και τους υποστηρικτές του. Υπογράμμισαν μάλιστα, πως δεν τους δόθηκε η ευκαιρία καν να αποχαιρετήσουν τους ακροατές τους όπως είθισται να γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Nα σημειωθεί πως τόσο ο Νίκος Σβέρκος, όσο και ο Σπύρος Ραπανάκης είχαν γίνει στόχος του υπερτομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, με πολλούς να μιλούν από τότε για «προγραφές».

Πρώτος ο Νίκος Σβέρκος έγραψε πως «Φαίνεται ότι το σχέδιο για την «αποπαρασίττωση» του ραδιοφώνου και της εφημερίδας, για το οποίο καλούσαν οι στενοί συνεργάτες του κ. Κασσελάκη, ξεκινά από εμένα. Δεν είμαι όμως ο μόνος. Όπως θα μάθετε από τις σχετικές ανακοινώσεις, στο ραδιόφωνο δεν θα ακούγονται πια ούτε εγώ, ούτε χρονικά ο Θεόφιλος Σιχλετίδης, ούτε ο Σπύρος Ραπανάκης, ούτε ο Giannis Smirlakis» σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως πέρασε μια ολόκληρη ζωή στο ραδιόφωνο, μέχρι να του αφαιρεθεί με τον πιο προσβλητικό τρόπο το δικαίωμα να αποχαιρετίσει τους ακροατές και τις ακροάτριες από την εκπομπή. Σίγουρα πάντως, όσοι ζητούσαν αποπαρασιτώσεις, κεφάλια και εύχονταν “καλό δρόμο” θα είναι σήμερα ικανοποιημένοι τόσο με την δική μου απομάκρυνση όσο και με άλλων συναδέλφων όπως ο Nikos Sverkos, ο Giannis Smirlakis και ο Θεόφιλος Σιχλετίδης, Σε κάθε περίπτωση, it’s been a great ride που λέμε και στο Κερατσίνι.Σίγουρα πάντως, όσοι ζητούσαν αποπαρασιτώσεις, κεφάλια και εύχονταν “καλό δρόμο” θα είναι σήμερα ικανοποιημένοι τόσο με την δική μου απομάκρυνση όσο και με άλλων συναδέλφων όπως ο Nikos Sverkos, ο Giannis Smirlakis και ο Θεόφιλος Σιχλετίδης».

Ο Θεόφιλος Σιχλετίδης σχολίασε με χιούμορ, στο πνεύμα ακριβώς του λόγου της εκπομπής του πως «Η απόφαση να μην είμαι στο πρόγραμμα του 105.5 με στεναχώρησε αλλά μπορώ να πω πως στεναχωριέμαι περισσότερο για ένα γατάκι που είναι έξω από το σπίτι και έχασε από κάποια ασθένεια το ένα του μάτι..»

Τέλος και ο Γιάννης Σμυρλάκης από τον αέρα του Κόκκινου, ο οποίος αναλαμβάνει συντονιστής των μέσων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάρτηση του Νίκου Σβέρκου

Στο τέλος της σημερινής μου εκπομπής Στο Κόκκινο 105,5, σε μια μέρα με πολύ έντονη επικαιρότητα, έκανα ό,τι συνηθίζει να κάνει κάθε δημοσιογράφος την Παρασκευή: Να ανανεώνει το ραντεβού με τους ακροατές του για τη Δευτέρα. Και μάλιστα με την υπόσχεση να παρουσιαστεί όλη η επικαιρότητα και το ρεπορτάζ από την πολιτική και κοινωνική ζωή. Θα μεσολαβούσε άλλωστε και η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ…

Σε αυτό το ραντεβού, που κρατάει τόσα χρόνια, δεν θα πάω. Και ούτε θα μπορέσω να εξηγήσω το γιατί. Απλά θα εξαφανιστώ.

Γιατί αυτό επέλεξε η νέα διεύθυνση και διοίκηση του ραδιοφώνου. Να απομακρυνθώ από την εκπομπή που κατέγραφε την δεύτερη μεγαλύτερη ακροαματικότητα του σταθμού μας. Είχε δεκάδες χιλιάδες καθημερινούς ακροατές, που μάλιστα τους αύξησε το τελευταίο δίμηνο κατά 15%.

Φαίνεται ότι το σχέδιο για την «αποπαρασίττωση» του ραδιοφώνου και της εφημερίδας, για το οποίο καλουσαν οι στενοί συνεργάτες του κ. Κασσελάκη, ξεκινά από εμένα. Δεν είμαι όμως ο μόνος. Όπως θα μάθετε από τις σχετικές ανακοινώσεις, στο ραδιόφωνο δεν θα ακούγονται πια ούτε εγώ, ούτε χρονικά ο Θεόφιλος Σιχλετίδης, ούτε ο Σπύρος Ραπανάκης, ούτε ο Giannis Smirlakis.

Ο διευθυντής σε προφορική και γραπτή επικοινωνία μας μου πρότεινε να φύγω από την καθημερινή ζώνη και να πάρω εκπομπή το απόγευμα του Σαββάτου και της Κυριακής. Στις ερωτήσεις μου αναφορικά με τους λόγους της απομάκρυνσής μου, δεν έλαβα σαφή απάντηση, καθώς η πρότασή του ήταν τελείως ανορθολογική. Η εκπομπή πήγαινε καλά και δεν έλαβα κανένα παράπονο για την δημοσιογραφική επάρκειά μου.

Τον Νοέμβριο του 2006, πριν από σχεδόν 18 συναπτά έτη, μπήκα στο γιαπί της Σαρρή 19. Ήμουν 21 ετών. Μια ολόκληρη ζωή πέρασα σε αυτό, είτε πίσω από το μικρόφωνο είτε πίσω από έναν υπολογιστή, είτε στο ρεπορτάζ. Ανέλαβα πολλά και κορυφαία πόστα, άλλα πετυχημένα, άλλα αποτυχημένα. Σε όλες τις φάσεις, όμως υπήρχαν πολλές όμορφες στιγμές, αλλά και συγκρούσεις και στεναχώριες.

Πέρασα, πλάκα πλάκα, μια ολόκληρη ζωή στο ραδιόφωνο, μέχρι να μου αφαιρεθεί με τον πιο προσβλητικό τρόπο το δικαίωμα να αποχαιρετίσω τους ακροατές και τις ακροάτριες από την εκπομπή.

Δημοσιογράφος σημαίνει να κάνεις την δουλειά σου με αξιοπρέπεια και τηρώντας την δημοσιογραφική δεοντολογία. Να στέκεσαι ανάμεσα στην κοινωνία και την εξουσία, να καταγράφεις τα γεγονότα, να μιλάς με το θάρρος της γνώμης σου, με την υποκειμενική σου ματιά, χωρίς να υποτιμάς τους συνομιλητές σου και χωρίς να υποκύπτεις σε έξωθεν πιέσεις.

Έτσι θα συνεχίσω, γιατί έτσι θα έκαναν άνθρωποι που πορευτήκαμε μαζί. Ανάμεσά τους δύο, που δεν βρίσκονται στην ζωή: Ο Βαγγέλης Βέκιος, που εκείνο το καλοκαίρι με πήρε τηλέφωνο και ενθάρρυνε ένα άγουρο και άπειρο παιδί, και ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης, που στεναχωρήθηκε όταν με «έκλεψε» άλλη εφημερίδα.

Ευχαριστώ όλους και όλες τους συνεργάτες και τις συνεργάτιδες, που κάναμε μαζί αυτές τις εκπομπές. Τεχνικούς, τηλεφωνητές, διοικητικούς. Όσες και όσους φιλοξενήθηκαν στις εκπομπές.

Και τους ακροατές και τις ακροάτριες.

Δεν θα χαθούμε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Η ανάρτηση του Σπύρου Ραπανάκη

Το σημερινό απογευματινό ραντεβού Στο Κόκκινο 105,5 με τον Giannis Smirlakis θα είναι το τελευταίο. Όπως αποφάσισε η νέα διεύθυνση και η διοίκηση του ομίλου “δεν ταιριάζω” στο νέο πρόγραμμα.

Θέλω να πιστεύω ότι τα περί “πολιτικής απόφασης με άνωθεν εντολή” δεν είναι ακριβή καθώς δεν θέλω να πιστέψω ότι ένα ραδιόφωνο που σε 17 χρόνια ιστορίας δεν έκοψε ποτέ παραγωγούς ή εκπομπές για πολιτικούς λόγους ούτε επέβαλλε λογοκρισία, το κάνει τώρα.

Σίγουρα πάντως, όσοι ζητούσαν αποπαρασιτώσεις, κεφάλια και εύχονταν “καλό δρόμο” θα είναι σήμερα ικανοποιημένοι τόσο με την δική μου απομάκρυνση όσο και με άλλων συναδέλφων όπως ο Nikos Sverkos, ο Giannis Smirlakis και ο Θεόφιλος Σιχλετίδης,

Σε κάθε περίπτωση, it’s been a great ride που λέμε και στο Κερατσίνι.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους ανθρώπους που συνεργαστήκαμε τα τελευταία 2 και κάτι χρόνια, το ραδιόφωνο που μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω κάτι που αγαπώ πολύ, τους ηχολήπτες και τις ηχολήπτριες, τα παιδιά στο τηλεφωνικό, τους συναδέλφους που μου έκαναν την τιμή να έχουμε τόσες συζητήσεις στον αέρα. Και πως παρέλειψα, αρχικα, την αγαπημένη μου Ηρώ ( Σορυ για μια δυο αναφορές που ξεχάστηκαν). Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ακροατές και στις ακροάτριες για την παρέα και την στήριξη.

Και φυσικά, το πιο μεγάλο ευχαριστώ, στον αγαπημένο μου Γιάννη Σμυρλάκη. Έναν από τους πιο επαγγελματίες και εργατικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Έναν άνθρωπο με ατέλειωτα χιλιόμετρα στην ενημέρωση που σε αντίθεση με δεκάδες άλλους (ορισμένοι μάλιστα δεν έμαθαν ακόμα να περπατούν στα δυο πόδια) δεν καβάλησε το καλάμι, με απίστευτη σεμνότητα, εμπειρία, πάντα εκεί, έναν πλέον φίλο ζωής.

Η ανάρτηση του Θεόφιλου Σιχλετίδη

By the way…

Τον Ιούνιο που μας πέρασε έκλεισα τα 50 και κάνοντας ένα flashback – που θα έλεγε και ο καθηγητής Μπαμπινιώτης – εντόπισα κάτι που δεν μου έχει συμβεί.

Δεν έχω απολυθεί ποτέ και δεν έχω πάρει ποτέ ταμείο ανεργίας. Έχω μία φορά παραιτηθεί – για να ενταχθώ στο δυναμικό του Κόκκινου της Θεσσαλονίκης – και πήρα για αποζημίωση κάτι ακάλυπτες επιταγές.

Επειδή στον κόσμο των ΜΚΔ – όπως θα έλεγε και ο Γκυ Ντεμπόρ – επικρατεί μεγάλη μαλακία (τεχνικά μιλώντας) βρίσκομαι στην περίεργη θέση να πρέπει να εξηγήσω πως ούτε σήμερα απολύθηκα!

Μάλιστα μου ζήτησαν από τηλεοπτικό σταθμό της Αθήνας να βγω το βράδυ σε μία εκπομπή και να δώσω… εξηγήσεις για το τι έχει συμβεί με την περίπτωση μου!

Είναι αλήθεια πως πολλά συμβαίνουν με την περίπτωση μου – λογικό για μία μετεχμιακή προσωπικότητα – αλλά από τη Δευτέρα θα συνεχίσω να κάνω το γνωστό ραδιοφωνικό πατιρντί στις 12 το μεσημέρι Στο Κόκκινο 91.4 της Θεσσαλονίκης.

Το οποίο πατιρντί θα ακούγεται σε όλο τον κόσμο – ή τουλάχιστον σε όλες τις χώρες που έχει πάει το ίντερνετ ο Πιερεκάκης – αν στο σάιτ του Κόκκινου που το πατάς και βγαίνει το σάιτ της Αυγής πατήσεις την επιλογή “Θεσσαλονίκη”.

Υ.Γ. Η απόφαση να μην είμαι στο πρόγραμμα του 105.5 με στεναχώρησε αλλά μπορώ να πω πως στεναχωριέμαι περισσότερο για ένα γατάκι που είναι έξω από το σπίτι και έχασε από κάποια ασθένεια το ένα του μάτι..

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aithousa
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό
Πρόκειται για αποζημίωση προς τα σχολικά συγκροτήματα όπου σημειώνονται οι επιθέσεις, ενώ το πρόστιμο θα επιβάλλεται μετά από καταδικαστική απόφαση...
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό
πυρκαγιά πυροσβεστική
Μεγάλη φωτιά στα Χανιά- Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχουν κινητοποιηθεί 45 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα ενώ συνδρομή υπάρχει και από υδροφόρες ΟΤΑ
Μεγάλη φωτιά στα Χανιά- Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο