Πολιτική

Συγκλονίζει ο Νικήτας Κακλαμάνης με μια ιστορία: «Είμαι 17 ετών, μην με αφήσεις να πεθάνω»

Νικήτας Κακλαμάνης
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Νικήτας Κακλαμάνης: «Είμαι 17 ετών, μην με αφήσεις να πεθάνω» - Η συγκινητική ιστορία που αποκάλυψε

Για τη στιγμή που τον σημάδεψε ως γιατρό και δεν θα την ξεχάσει ποτέ μίλησε το βράδυ της Δευτέρας ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης.

Όπως αποκάλυψε ένα αγόρι του είχε ζητήσει να μην το αφήσει να πεθάνει.

«Εγώ έχω μία ειδικότητα δυσάρεστη. Είμαι ογκολόγος ακτινοθεραπευτής, άρα όλοι οι ασθενείς μου είχαν να κάνουν με καρκίνο. Βεβαίως έχει εξελιχθεί τόσο πολύ η επιστήμη… Αλλά τι είχα καταλάβει; Ότι απέναντι στον καρκίνο ισοπεδώνονται τα πάντα. Είτε είσαι η Μελίνα Μερκούρη είτε είσαι ο Ωνάσης είτε είσαι μια απλή γυναίκα από ένα χωριό κι έχεις καρκίνο του μαστού η αντίδραση είναι ίδια» είπε αρχικά ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στο ΟΝΕ.

«Όταν ήμουν νέος γιατρός, έκανα ειδικότητα και εφημέρευα κι ήταν ένα 17χρονο παιδί με λέμφωμα που κατά τη διάρκεια της βάρδιας μου έφυγε από τη ζωή και θυμάμαι που καθόμουν δίπλα στο κρεβάτι, ήξερα ότι έφευγε, και αυτό μου κρατούσε τα χέρια και μου ‘λεγε “είμαι μόνο 17 χρονών μη με αφήσεις να πεθάνω”. Αυτό σφράγισε την πορεία μου ως γιατρός» πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας η εν λόγω ιστορία θα είναι μια από τις οποίες θα συμπεριλάβει στο βιβλίο που θα εκδώσει και θα έχει τον τίτλο «Η δημοκρατία του καρκίνου».

«Εγώ μάλλον είμαι προς το τέλος της πολιτικής μου σταδιοδρομίας. Είμαι 77 χρονών, με έχει τιμήσει χρόνια ο κόσμος, κάποια στιγμή θα φύγω από την πολιτική. Κι έχω αποφασίσει να γράψω ένα βιβλίο, όχι βαθυστόχαστο και τέτοια, αλλά τις αναμνήσεις από την ιατρική».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική