Κασσελάκης ΣΥΡΙΖΑ
Τι ισχύει με τη στρατιωτική θητεία του Στέφανου Κασσελάκη

Ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, δεν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, αλλά εμπίπτει στις περιπτώσεις των Ελλήνων που έχουν ζήσει 11 συνεχόμενα χρόνια στο εξωτερικό.

Ωστόσο δεν έχει συμπληρώσει το 45ο έτος της ηλικίας του, και πλέον έχει επιστρέψει στη χώρα μας, τότε αυτομάτως «αναβιώνουν» πλήρως οι στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Το θέμα της εκπλήρωσης των στρατολογικών του υποχρεώσεων είχε συζητήσει ο Στέφανος Κασσελάκης με τον ναύαρχο Αποστολάκη, το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Εν συνεχεία, ο ναύαρχος ζήτησε ενημέρωση επί της διαδικασίας από την αρμόδια Διεύθυνση Στρατολογίας, η οποία προφανώς ενημέρωσε τον νυν αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Από τη στιγμή αυτή, στην κυβέρνηση εξέταζαν διάφορα σενάρια με τα οποία θα μπορούσε να πληγεί ο Στ. Κασσελάκης λόγω των στρατολογικών του εκκρεμοτήτων. Κατά την κυβερνητική έρευνα, προέκυψε ότι, μέχρι σήμερα, ο Κασσελάκης νομίμως βρίσκεται εκτός στρατεύματος ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού.

Τι προβλέπεται 

  • Εφόσον ο νέος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι άνω των 35 ετών (σ.σ.: έχει γεννηθεί στις 29 Μαρτίου 1988), έχει το δικαίωμα να κάνει μειωμένη θητεία έξι μηνών.
  • Για τον ίδιο λόγο (σ.σ.: είναι άνω των 35 ετών) έχει το δικαίωμα, εκ του νόμου, αν θέλει, να υπηρετήσει 20 ημέρες και να εξαγοράσει το υπόλοιπο της θητείας του, έναντι 810 ευρώ για κάθε μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι βουλευτής, επομένως εύλογα οι στρατολογικές υπηρεσίες τον αντιμετωπίζουν ως απλό πολίτη.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, ο Στέφανος Κασσελάκης προτίθεται να ζητήσει να παρουσιαστεί σε Κέντρο Νεοσυλλέκτων της παραμεθορίου και τα τοποθετηθεί στο πιο απομακρυσμένο φυλάκιο όπως για παράδειγμα στη Ρω.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΑΥΡΙO 10 TΟ ΠΡΩΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εγκέφαλος
Κίνα: Στο επίκεντρο η σύνδεση εγκεφάλου-υπολογιστή – Προς εφαρμογές στην καθημερινή ζωή
Το Πεκίνο επενδύει δυναμικά στις τεχνολογίες BCI, με στόχο να φτάσουν σε πρακτική χρήση μέσα στην επόμενη πενταετία
Κίνα: Στο επίκεντρο η σύνδεση εγκεφάλου-υπολογιστή – Προς εφαρμογές στην καθημερινή ζωή
molivi.jpg
Γράφοντας με το χέρι μαθαίνουμε καλύτερα: Τι δείχνουν οι έρευνες για τη μνήμη και τη μάθηση
Γιατί το χαρτί και το μολύβι εξακολουθούν να υπερέχουν απέναντι στο πληκτρολόγιο και τις ψηφιακές συσκευές
Γράφοντας με το χέρι μαθαίνουμε καλύτερα: Τι δείχνουν οι έρευνες για τη μνήμη και τη μάθηση
δίπλωμα οδήγησης
Δίπλωμα οδήγησης: Αυτές είναι οι νέες σαρωτικές αλλαγές για όλους τους οδηγούς
Ανατροπές στο δίπλωμα οδήγησης με ψηφιακή άδεια, οδήγηση από τα 17 με συνοδό έως και απαγορεύσεις νυχτερινής κυκλοφορίας
Δίπλωμα οδήγησης: Αυτές είναι οι νέες σαρωτικές αλλαγές για όλους τους οδηγούς