Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ανοιχτές οι κάλπες μέχρι τις 20:00

Τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ της Έφης Αχτσιόγλου και του Στέφανου Κασσελάκη, αναδεικνύουν σήμερα τα μέλη του κόμματος, με τη συμμετοχή να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Ο ρυθμός είναι αυξημένος ακόμα και σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα στις αντίστοιχες πρωινές ώρες, εκτιμούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις 15:30 είχαν ψηφίσει πάνω από 100.000 μέλη.

Οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν στις 20:00 και δύο ώρες αργότερα αναμένεται το ασφαλές αποτέλεσμα που θα αναδείξει αυτόν που θα επικρατήσει. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση σε εκλογικά τμήματα με πολύ μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων – μελών.

Σημειώνεται ότι δεδομένης της μαζικής συμμετοχής, έχουν παρατηρηθεί προβλήματα και αρρυθμίες παρότι αρκετά μεγάλα τμήματα ιδιαίτερα στην Αττική έχουν εφοδιαστεί και με δεύτερο tablet. Επιπροσθέτως σε πολλές περιπτώσεις από τα εκλογικά τμήματα ζητούν τη συνδρομή της ειδικής ομάδας που έχει συσταθεί στο στρατηγείο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να γίνεται σε κεντρικό επίπεδο, η ταυτοποίηση μελών όταν στα εκλογικά τμήματα δεν εντοπίζονται στους καταλόγους, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία προσέρχονται για να ψηφίσουν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι γίνεται λανθασμένη πληκτρολόγηση.

Περίπου 149.000 ψήφισαν την περασμένη Κυριακή ενώ η δεξαμενή, θεωρητικά, των δυνητικών ψηφοφόρων σήμερα, είναι περίπου 188.000. Αυτός είναι ο συνολικός αριθμός των μελών, από τον ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών έως αυτούς που ψήφισαν πέρυσι για την εκλογική διαδικασία με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ περιλαμβάνει και όσους γράφτηκαν φέτος μέχρι και την ημέρα της ψηφοφορίας της πρώτης Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου, δηλαδή, 42.000 μέλη.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: «Σιωπή και θεσμική αδράνεια» της πλειοψηφίας του Συλλόγου ΔΕΠ
Στο στόχαστρο της «Συσπείρωσης» η καθυστέρηση της Γενικής Συνέλευσης και η απουσία θέσης για την απεργία της Πρωτομαγιάς
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: «Σιωπή και θεσμική αδράνεια» της πλειοψηφίας του Συλλόγου ΔΕΠ
Έκρηξη σε σπίτι στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ από την οποία τραυματίστηκαν αστυνομικοί
Τρομακτική έκρηξη στη Νέα Υόρκη: Αστυνομικοί τινάζονται στον αέρα από το ωστικό κύμα (βίντεο)
Η στιγμή που η κατοικία ισοπεδώνεται μόλις οι αστυνομικοί ανοίγουν την πόρτα
Τρομακτική έκρηξη στη Νέα Υόρκη: Αστυνομικοί τινάζονται στον αέρα από το ωστικό κύμα (βίντεο)