syriza
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ | INTIME
"Όλος ο κόσμος πέφτει έξω ως προς το μέλλον", Μίλαν Κούντερα

Για μια ημέρα ακόμα είναι η ώρα των υποψηφίων! Να μιλήσουν, να παρουσιάσουν τον εαυτό τους, το βιογραφικό τους,τις ιδέες τους, τις σκέψεις τους, τα ταλέντα τους, το όνειρό τους και τα μέλη να ακούσουν, να ρωτήσουν, να επεξεργαστούν με το μυαλό τους, να αξιολογήσουν τα κατατεθέντα και τα συμπαρομαρτούντα και να επιλέξουν με την ψήφο τους.

 Επειδή όμως γράφονται και εκστομίζονται άπειρες αερολογίες, ανακρίβειες, ανοησίες έως και χυδαιότητες και μάλιστα από ανθρώπους που είτε δεν τους πέφτει λόγος σ’ αυτή τη φάση είτε έχουν καταδικάσει το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεκάδες φορές και τον έχουν εξορίσει στα τάρταρα (άραγε που αλλού να τον στείλουν)!- είτε γιατί, οι επί παντός του επιστητού κατέχοντες μόνιμο στασίδι με πρόεδρο τη Λιάνα Κανέλλη, αίφνης διαπιστώνουν πως κάτι ξεφεύγει από την «πολιτική κανονικότητα» και πρέπει να το διυλίσουν αλλά νέο-ελληνικά, δεν ξέρω ποιος μπορεί να αντέξει στον πειρασμό. Πες κι εσύ κάτι λένε και οι φίλοι!

Διαπίστωση πρώτη: Η αντιπαράθεση των πέντε υποψηφίων κινήθηκε σε πολιτισμένα πολιτικά πλαίσια όπως αρμόζει στο χώρο!

Δεύτερη: Υπήρξε η όλη πορεία πλούσια, από την άποψη, της κατάθεσης προτάσεων και ιδεών.

Τρίτη: Ο κόσμος της αριστεράς δεν συνήθισε στις δημόσιες αντιπαραθέσεις και φαίνεται πως η παραμικρή διαφωνία προς τα έξω τον θλίβει και τον αγχώνει. Αλλά δημοκρατία σημαίνει θέση, αντίθεση, σύνθεση κλπ

Τέταρτη: Κάποιοι, προφανώς άνθρωποι του καθεστώτος και τεθλιμμένοι πιο ακραίοι συγγενείς του, επαγγελματίες  του είδους,διασπείρουν χυδαιότητες και χοντρά ψεύδη και για τους δύο υποψηφίους, προφανώς ανησυχούντες μήπως και ο λαβωμένος σηκωθεί.

 Πέμπτη: Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παλιά και νέα προσήλθαν μαζικά στις κάλπες και αποδείχτηκε πως « βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν το ΣΥΡΙΖΑ απόντα»!

 Τώρα έμειναν ως υποψήφιοι, δύο νέοι άνθρωποι, με πανεπιστημιακές σπουδές, με διδακτορικά και με πλούσια βιογραφικά.

 Η Έφη Αχτσιόγλου, καταγόμενη από μια επαρχιακή πόλη, χωρίς πολιτική οικογενειακή παράδοση, κατάφερε να γίνει , κατά γενική ομολογία, μια πετυχημένη υπουργός εργασίαςσε περίοδο μάλιστα μνημονίου και βουλευτίνα από το 2019 μέχρι σήμερα. Τον περασμένο  Μάιο μάλιστα να εκλεγεί πρώτη κατά σειρά στο Δυτικό Τομέα Αθηνών!

 Τονίζει πως τη δική της υποψηφιότητα ενδιαφέρει το πολιτικό περιεχόμενο καιτα πολιτικά σχέδια που καταθέτει, ότι έχει σαφείς θέσεις για ζητήματα όπως εργασία, οικονομία, κράτος, δικαιώματα κλπ και προτάσεις για το πως θα πρέπει να ασκηθεί η αντιπολίτευση και πως να λειτουργεί το κόμμα (κόμμα των δομών). Στέκεται στο ζήτημα της κοινοβουλευτικής της παρουσίας  και δηλώνει: Κατεβαίνω με σχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση και εγώ η πρώτη εκλεγμένη γυναίκα  πρωθυπουργός της χώρας. Έχω μέσα μου συνεχώς μια αίσθηση ευθύνης. Δεν παίζουμε με την πολιτική. Ο συνυποψήφιός της δηλώνει πως τη σέβεται και την εκτιμά.

Πριν τις εκλογές της έστειλα: Ευχαριστούμε, εσένα και τους άλλους συνυποψηφίους σου για τον πλούτο των ιδεών που έχετε καταθέσει. Εύχομαι να συνεχίσετε με την ίδια δύναμη και μετά τα αποτελέσματα των εκλογών!

Ο Στέφανος Κασσελάκης, με επιτυχίες σε μαθηματικούς διαγωνισμούς, ακαδημαϊκός μετανάστης  στις ΗΠΑ στα 14, από ανάγκη όπως λέει ο ίδιος, για να φοιτήσει σε φημισμένα σχολεία (Λύκειο και Πανεπιστήμιο) των ΗΠΑ με υποτροφίες. Μέσω δανείου, με προσωπική εγγύηση  καταφέρνει να μπει στη ναυτιλία.                                                                              

Επισημαίνει: Προνόμια για λίγους και εκλεκτούς τέλος, διαφάνεια παντού, τομές σε υγεία, παιδεία, εργασία, δικαιοσύνη, διαχωρισμός κράτους εκκλησίας και κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας στο στρατό. Να δώσουμε ευκαιρίες στους νέους μας. Δικαιούνται οι Έλληνες και οι Ελληνίδες μια ευκαιρία στο δικό τους όνειρο. Κάποιοι αντιδρούν στο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στα μέλη του και στην κοινωνία θεωρώντας το δεξιά απόκλιση. Αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ που θα καταλαμβάνει το χώρο από την αριστερά ως το δημοκρατικό κέντρο. Η συνυποψήφιά του αναγνωρίζει το επικοινωνιακό του χάρισμα και πως η συμμετοχή του βοήθησε στην τόνωση του ενδιαφέροντος για το ΣΥΡΙΖΑ αλλά του προσάπτει πως δεν μπορούμε στην πολιτική να μένουμε μόνο στα συνθήματα.

Προσωπικά έγραψα σε κάποια ανάρτησή του:

«Σε χαρακτηρίζουν Αμερικανάκι αλλά νομίζω πως είναι άδικο. Οι περισσότεροι συγγενείς μου-μέλη  μιας μεγάλης οικογένειας- εργάζονται, πετυχαίνουν και ζουν στην Αμερική (Ν. Υόρκη, Βοστώνη, Φιλαδέλφεια , Ατλάντικ Σίτυ,Amherst) τους αισθάνομαι Έλληνες  από κάθε άποψη όσο και τους εδώ συγγενείς μου.

 Λένε ότι είσαι πλούσιος και επομένως γιατί να είσαι με την αριστερά! Αυτοί αφενός δεν έχουν πρόβλημα με φτωχούς που είναι στη δεξιά και αφετέρου δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο «ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΊ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΠΛΟΥΣΙΟΣ» του Τζένεραλ  Άλλαν  Κοέν!

 Σε κατηγορούν ότι εργάστηκες στην GoldmanSachsαλλά δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο «Γιατί έφυγα από την GoldmanSachs» του Γκρεγκ Σμιθ που μεταξύ των άλλων στις τελευταίες του σελίδες αναφέρει: Το σημερινό μοντέλο που βασίζεται στην αρχή «πάρε τα λεφτά και τρέχα» απλούστατα δεν είναι υπεύθυνο ούτε βιώσιμο.

 Σε κατηγορούν γιατί είσαι γκέι. Ειλικρινά, θα προτιμούσα να είναι αλλιώς τα πράγματα, όμως δεν μου πέφτει λόγος.

Οι δικοί μου οι πέραν του Ατλαντικού με διαβεβαίωσαν πως τα σχολεία στα οποία φοίτησες όντως είναι μεταξύ των κορυφαίων στις ΗΠΑ!

Οι ιδέες σου είναι ενδιαφέρουσες και ριζοσπαστικές και είναι ευχάριστο πως τις καταθέτεις με θάρρος.

Ένα θέμα κρίσιμο παραμένει αναπάντητο! Επειδή ακούμε πολλά, επειδή υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις περισσεύουν, επειδή πολιτικοί ηγέτες κατά καιρούς μας έχουν διαψεύσει, επειδή δεν σε γνωρίζουμε επαρκώς,  έχεις κανένα τρόπο να μας πείσεις να σου έχουμε εμπιστοσύνη; Έχουμε κάποιες σαφείς και χειροπιαστές εγγυήσεις  ότι είσαι ένα φως που θα λάμψει για αρκετό χρόνο στο στερέωμα και όχι ένας διάττοντας αστέρας; »         

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Κώστα το μόνο για το οποίο εγγυώμαι είναι ότι είμαι ειλικρινής. Θέλω να κάνω ο,τι μπορώ για να βοηθήσω τη χώρα μου. Σε αυτά που έχω κάνει μέχρι τώρα, μπορώ να πω ότι πέτυχα τους στόχους μου. Αυτές είναι οι μόνες χειροπιαστές αποδείξεις (και όχι εγγυήσεις) που έχω. Αν σου είναι αρκετές για να με εμπιστευτείς και να μου δώσεις τη δύναμη να προχωρήσω μέσω της ψήφου σου, είναι δική σου απόφαση. Πραγματικά ελπίζω να συμπορευτούμε.

Είναι αρκετές;

 Την Κυριακή ψηφίζουμε για πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σκεφτόμαστε, στοχαζόμαστε! Με το μυαλό σε εγρήγορση, με κριτική σκέψη και με το χέρι στην καρδιά αποφασίζουμε.

Ο πήχης για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έτσι ή αλλιώς, είναι πολύ ψηλά αφού  πρόκειται για την ή τον διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα. Ο λαός δεν πρόκειται να ξεχάσει τον άδικο πόλεμο που ο τελευταίος δέχτηκε από τους ιδιοκτήτες της χώρας και τα δικά τους  ΜΜΕ, ούτε την ανόητη και μικρόψυχη στάση των μικρότερων προοδευτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης απέναντί του. Αν ο νέος πρόεδρος δεν τον ξεπεράσει και δεν ανταποκριθεί με επάρκεια στις ανάγκες των καιρών και αν προκύψουν σοβαρές δυσκολίες για τη χώρα, γρήγορα ο λαός θα ξαναφωνάζει το όνομά του.

 Αλλά σε κάθε περίπτωση ας μην ξεχνάμε πως «Ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη», πως «σημασία έχουν οι αμέτρητες μικρές δράσεις αγνώστων ανθρώπων που οδηγούν στις μεγάλες στιγμές» και την άποψη πως «η ιστορία γράφεται από αυτούς που βρίσκονται στη βάση της πυραμίδας ακόμη και αν οι ίδιοι δεν το γνωρίζουν».

  Από τη Δευτέρα πάμε μπροστά, ας ελπίσουμε κι όπως θα έλεγε ο ποιητής και κορυφαίος αγωνιστής: Απάντηση θα πάρουν μ’ ενότητα κι αγώνα…

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
ΔΥΠΑ- Ημέρα Καριέρας στα Ιωάννινα: Πάνω από 800 θέσεις εργασίας σε 35 επιχειρήσεις
Στην εκδήλωση, που διοργανώνεται ένα χρόνο μετά την πρώτη «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στη μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου, έχουν μέχρι στιγμής...
ΔΥΠΑ- Ημέρα Καριέρας στα Ιωάννινα: Πάνω από 800 θέσεις εργασίας σε 35 επιχειρήσεις