ΒΕΛΓΙΟ
Οι διαμαρτυρίες τροφοδοτούνται από παραπληροφόρηση που κυκλοφορεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων αβάσιμων ισχυρισμών ότι οι μαθητές θα μαθαίνουν στα μαθήματα σεξουαλικής αγωγής πώς να αυτοϊκανοποιούνται.

Στο Βέλγιο έχουμε εμπρηστικές επιθέσεις που έγιναν κατά σχολικών κτιρίων οι οποίες συνδέονται με διαμαρτυρίες κατά των υποχρεωτικών σχολικών μαθημάτων σεξουαλικής αγωγής τα οποία εισήχθησαν στο σχολικό πρόγραμμα.

Το πρωτοφανές αυτό γεγονός έχει ως εξής:

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, το Κοινοβούλιο των γαλλόφωνων περιοχών του Βελγίου ενέκρινε πρόταση να γίνουν υποχρεωτικά δίωρα μαθήματα σεξουαλικής αγωγής για μαθητές ηλικιών περίπου 11 και 15 ετών.

Τέσσερα σχολεία πυρπολήθηκαν το βράδυ της Τρίτης, με τις εισαγγελικές αρχές να συνδέουν τα επεισόδια με τις διαμαρτυρίες κατά των νέων μαθημάτων, καθώς στα σημεία βρέθηκαν γκράφιτι με συνθήματα κατά της σχολικής μεταρρύθμισης.

Ένα ακόμη σχολείο πυρπολήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, αλλά δεν βρέθηκαν γκράφιτι που να σχετίζονται με αυτές τις διαμαρτυρίες, ανέφεραν εισαγγελείς.

Οι διαμαρτυρίες τροφοδοτούνται από παραπληροφόρηση που κυκλοφορεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων αβάσιμων ισχυρισμών ότι οι μαθητές θα μαθαίνουν στα μαθήματα σεξουαλικής αγωγής πώς να αυτοϊκανοποιούνται, μετέδωσε ο βελγικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός RTBF.

«Η πρόσβαση στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση δεν δυνατόν να τίθεται υπό αμφισβήτηση. Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση δυναμώνει τα παιδιά μας και αποτελεί τη βάση για καλή σεξουαλική υγεία», τόνισε ο Βέλγος πρωθυπουργός.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κλειστά σχολεία
Σε οριακή κατάσταση η σχολική στέγη στον Δήμο Αθηναίων – Κινητοποίηση την Δευτέρα (22/12)
Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια και την καταλληλότητα των σχολικών κτιρίων
Σε οριακή κατάσταση η σχολική στέγη στον Δήμο Αθηναίων – Κινητοποίηση την Δευτέρα (22/12)
Σχολείο
Αντιδράσεις στον Εύοσμο για τη μετατροπή του 6ου Γυμνασίου και του 3ου ΓΕΛ σε Ωνάσεια Σχολεία
Εκπαιδευτικοί και γονείς του Ευόσμου ζητούν την άμεση ανάκληση της μετατροπής του 6ου Γυμνασίου και του 3ου ΓΕΛ σε Ωνάσεια Σχολεία
Αντιδράσεις στον Εύοσμο για τη μετατροπή του 6ου Γυμνασίου και του 3ου ΓΕΛ σε Ωνάσεια Σχολεία