Άδωνις Γεωργιάδης
Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη υποστήριξε πως το προφίλ του Στέφανου Κασσελάκη δεν συνάδει με όσα πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η υποψηφιότητα που κατέθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα από τα θέματα που απασχολεί έντονα τον υπουργό Εργασίας και αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έσπευσε να την σχολιάσει καυστικά.

«Αν κατάλαβα καλά ο κ. Κασσελάκης πήγε στην Αμερική φτωχός, αλλά μετά από 10 χρόνια μπορούσε να πάρει με προσωπική εγγύηση δάνειο για να αγοράσει πλοίο. Αυτό δεν είναι μια απλή υπόθεση. Αυτό σημαίνει ότι είχε καταφέρει να αποκτήσει μία τεράστια περιουσία. Αυτή είναι η δύναμη του Καπιταλισμού θα έλεγα στον κ. Κασσελάκη», είπε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Εγώ έχω αποφύγει να κάνω οποιοδήποτε σχόλιο αφορά στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο θα κάνω και τώρα. Οφείλω να πω μόνο για το βίντεο που δείξατε, ότι η ενσάρκωση του αμερικανικού ονείρου και η επιτυχία του καπιταλιστικού συστήματος, είναι ο κ. Κασσελάκης. Τώρα αν ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος έχει πάρα πολύ καλούς επικοινωνιολόγους και ακριβούς από ό,τι μπορώ να δω γιατί αυτό το βίντεο δεν γίνεται σε κινητό τηλέφωνο, αυτό έχει τρικάμερο, μακιγιέζ, φώτα, digital επεξεργασία… Έχει ξοδέψει αρκετές χιλιάδες ευρώ για να γίνει αυτό το βίντεο. Ο άνθρωπος λεφτά έχει, καλά κάνει να τα χαίρεται, καμία αντίρρηση», πρόσθεσε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε πως: «Με ενδιαφέρει το πολιτικό σκέλος. Ο κύριος που βλέπετε, είναι η ενσάρκωση της επιτυχίας του καπιταλισμού. Ένας υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, καπιταλιστής. Εμένα μου αρέσει. Ο καπιταλισμός μου αρέσει δεν το έχει κρύψει ποτέ. Το αν θα εκλεγεί, θα το αποφασίσει το εκλογικό σώμα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα το αποφασίσω εγώ».

Σε ερώτηση για το αν επιχειρείται να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κάτι εφάμιλλο με τους Δημοκρατικούς στις ΗΠΑ, απάντησε: «Τέτοιο κόμμα έχουμε στην Ελλάδα, υποτίθεται είναι το ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι κάτι καινούριο. Μου λέτε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Έτσι το μεταφράζω εγώ. Πάλι είναι κάτι που θα κρίνουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα το κρίνω εγώ».

Ενώ συμπλήρωσε ότι: «Είναι καλό για τη χώρα, να πάψει η τοξική αντιπαράθεση των κομμάτων, όταν μιλάμε για προγραμματικά ζητήματα, να μην φοβόμαστε να πούμε ότι δούλεψα στην Goldman Sachs, ότι είμαι εφοπλιστής, ότι πήρα δάνειο από τράπεζα και αυτή ήταν καλή, μου έδωσε το δάνειο και πήρα το πλοίο, είναι θετικά πράγματα. Αλλά δεν είναι πολύ ΣΥΡΙΖΑϊκά. Το γεγονός θα το κρίνουν αυτοί».

Για το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης έχει την προσωπική συμπάθεια και αρωγή του Παύλου Πολάκη, απάντησε: «Αυτά είναι τα προσωπικά γούστα των ανθρώπων. Είμαι πολύ ανοικτός στα θέματα, δεν κάνω κριτική ποτέ. Είναι προσωπικά θέματα».

Στη συνέχεια, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Μου κάνει λίγο περίεργο. Όταν έχεις μεγαλώσει στην Εκάλη, ε, άσε και λίγο την κλάψα. Σας το λέω εγώ που επίσης έχω μεγαλώσει στην Εκάλη, αλλά δεν έχω αρχίσει την κλάψα. Κι εγώ έχασα τους γονείς μου, κι εγώ αφού μεγάλωσα στην Εκάλη μετά έγινα φτωχός, κι εγώ έκανα επιχείρηση μετά και μπήκα στην πολιτική. Δεν άρχισα ποτέ την κλάψα, ότι με κυνήγησε κανένα παραδικαστικό και βρέθηκα από το παραδικαστικό στην Goldman Sachs. Να είμαστε λίγο συνεννοημένοι».

«Ξαναλέω, έχει καλούς επικοινωνιολόγους ο κύριος αυτός, προφανώς έχει αρκετά λεφτά. Έχει ενδιαφέρον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εναλλακτική πρόταση έναν άνθρωπο ο οποίος είναι ό,τι πιο αντίθετο στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φανταστεί κάποιος. Αυτό θα το κρίνουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Ως προς την κλάψα και την καταγγελία για τον Μητσοτάκη, θα συνιστούσα πολύ ευγενικά κύριε Κασσελάκη αφήστε την κλάψα, μπείτε με τις πολιτικές σας ιδέες. Αφήστε την κλάψα, στην Εκάλη καλά μεγαλώσατε, όπως κι εγώ καλά μεγάλωσα με πολύ ωραίο κλίμα», σχολίασε κλείνοντας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τρόφιμα
Συντηρητικά στο πιάτο μας: Τα πρόσθετα που μπαίνουν στο μικροσκόπιο των επιστημόνων
Γαλλικές μελέτες συνδέουν τη συχνή κατανάλωση συγκεκριμένων συντηρητικών με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου και διαβήτη τύπου 2
Συντηρητικά στο πιάτο μας: Τα πρόσθετα που μπαίνουν στο μικροσκόπιο των επιστημόνων
Σοφία Ζαχαράκη, Αθηνά Μιχαηλίδου
Ελλάδα – Κύπρος: Κυρώθηκε το νέο Πρόγραμμα Συνεργασίας στην Παιδεία έως το 2027
Σφραγίζεται η συμμαχία των υπουργείων Παιδείας Ελλάδας-Κύπρου: Τι αλλάζει σε υποτροφίες και εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Ελλάδα – Κύπρος: Κυρώθηκε το νέο Πρόγραμμα Συνεργασίας στην Παιδεία έως το 2027
ekptoseis.jpg
Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 19 Ιανουαρίου – Σε εξέλιξη οι χειμερινές εκπτώσεις
Με αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον συνεχίζεται η εκπτωτική περίοδος, με προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων και συγκεκριμένους κανόνες για εμπόρους...
Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 19 Ιανουαρίου – Σε εξέλιξη οι χειμερινές εκπτώσεις
ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ BBC ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΑΣ
ΕΚΠΑ: Διεθνής αναγνώριση για το καινοτόμο έργο καταγραφής της βιοποικιλότητας σε αρχαιολογικούς χώρους
Διεθνής αναγνώριση για το ΕΚΠΑ: Το BBC υμνεί το καινοτόμο έργο καταγραφής της βιοποικιλότητας σε αρχαιολογικούς χώρους
ΕΚΠΑ: Διεθνής αναγνώριση για το καινοτόμο έργο καταγραφής της βιοποικιλότητας σε αρχαιολογικούς χώρους