Σπαρτιάτες: Ο «Λεωνίδας», ο «Καραϊσκάκης», ο bodybuilder και οι υπόλοιποι βουλευτές που καταλαμβάνουν τα «ορεινά» της Βουλής
Αναλυτικά όσοι μπαίνουν στη Βουλή

Ένα νέο φασιστικό μόρφωμα πέρασε το κατώφλι της Βουλής, ύστερα από την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου. Το, μέχρι πρότινος, παντελώς άγνωστο κόμμα «Σπαρτιάτες», κέρδισε έδρες στη Βουλή με την στήριξη του καταδικασμένου Χρυσαυγίτη, Ηλία Κασιδιάρη, μέσα από τις φυλακές.

Το κόμμα, με «Λεωνίδα» του τον Βασίλη Στίγκα, έλαβε 4,64% (241.625 ψήφους) και κατάφεραν να κερδίσουν 12 έδρες στο νέο Κοινοβούλιο, περνώντας την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Ποιοι είναι όμως οι 12 βουλευτές που εκλέγει το «νεογέννητο» ακροδεξιό μόρφωμα στη Βουλή; Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, τα προφίλ τους είναι σίγουρα αμφιλεγόμενα και θυμίζουν κάτι από τις σκοτεινές εποχές του 2012, οπότε και συστήθηκαν για πρώτη φορά  στο ευρύ κοινό, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Κουμπάροι χρυσαυγιτών, πρώην μποντιμπίλντερς, μάνατζερ αθλητών και άτομα που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για ομοφοβικές δράσεις ή για την συμμετοχή τους στο κόμμα «Έλληνες» που επιχείρησε να ιδρύσει ο ίδιος ο Κασιδιάρης μέσα από τη φυλακή, ράβουν πλέον τα καλά τους και ετοιμάζονται να καταλάβουν τα ορεινά της Βουλής. Ας τους γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

Ποιοι είναι οι Σπαρτιάτες - Ο  «Καραϊσκάκης» και ο Mr. Κρήτη

Ο Διονύσης Βαλτογιάννης, που κατέλαβε έδρα στην Αιτωλοακαρνανία είναι κουμπάρος του χρυσαυγίτη Ηλία Μπαρμπαρούση. Αποκαλείται «Καραϊσκάκης» και ήταν βουλευτής της Χρυσής Αυγής στον ίδιο νομό. Ο Ηλίας Μπαρμπαρούσης, έχει βαφτίσει τον μικρότερο γιο του.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης βουλευτής είναι ο Γιάννης Κόντης. Είναι μάνατζερ ποδοσφαιριστών και πρώην τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης. Ο ίδιος, πριν από την απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη, είχε ανακοινωθεί ως υποψήφιος με τους «Έλληνες» στην ίδια εκλογική περιφέρεια.

Έπειτα έχουμε τον Μιχάλη Γαυγιωτάκη που εκλέχτηκε βουλευτής στο Ηράκλειο. Είναι πρώην bodybuilder και είχε κερδίσει διαγωνισμό το 1985 ως Mr. Κρήτη.

Σπαρτιάτες: Ο «Λεωνίδας», ο «Καραϊσκάκης», ο bodybuilder και οι υπόλοιποι βουλευτές που καταλαμβάνουν τα «ορεινά» της Βουλής

Ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς στο Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών είναι δικηγόρος. Ο ίδιος είχε στείλει εξώδικο στη Νίκη Κεραμέως για εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί σε σχολείο της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της οποίας drag queens διάβασαν παραμύθια σε παιδιά.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος, που εξελέγη στη Λάρισα στο βιογραφικό του αναφέρει πως ήταν παρών στα μεγάλα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, τους Αγανακτισμένους, κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολίων, υπέρ των υγειονομικών που δεν εμβολιάζονταν, μεταξύ άλλων.

Στο κόμμα Έλληνες του Κασιδιάρη ανήκε και ο Γιώργος Μανούσος που εξελέγη στον δυτικό τομέα Αθήνας καθώς και ο βουλευτής – Σπαρτιάτης Ι. Δημητροκάλλης που εκλέγεται στην Ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με τα Νέα, στις λίστες των «Σπαρτιατών» και συγκεκριμένα στη Β’ Θεσσαλονίκης εμφανίζεται και ο δικηγόρος Πέτρος Δημητριάδης, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2021 υπέγραφε κείμενο ως νομικός σύμβουλος του Κασιδιάρη και εκ των νομικών συμβούλων του αποτυχημένου εγχειρήματός του.

Ο Αλέξανδρος Ζερβέας (υποψήφιος στη Β’ Πειραιά) εμφανίζεται στις 30 Αυγούστου 2021 να κάνει δηλώσεις on camera, επίσης ως στέλεχος των «Ελλήνων».

Ο Βασίλειος Κατσένης (υποψήφιος στην Αργολίδα) είχε εκδηλώσει στις 31 Μαΐου 2022 την πρόθεσή του να κατέλθει υποψήφιος με τους «Έλληνες», ενώ η Βασιλική Τσάμη (Πέλλα) εμφανίζεται να συμμετέχει σε εκδήλωση του κόμματος που διεύθυνε από τη φυλακή ο καταδικασμένος σε 13 χρόνια και έξι μήνες νεοναζί στα Γιαννιτσά, στις 25 Ιουλίου 2022.

Στα ψηφοδέλτια των «Σπαρτιατών» περιλαμβάνονταν ο Παναγιώτης Μπεμπέτσος, αντιπρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου Λακωνίας, που οργάνωσε μετακίνηση κατοίκων της περιοχής για να παραβρεθούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, αλλά και η Δομινίκη Παπαδοπούλου, η οποία προ μηνών δοκίμασε την τύχη της ως μοντέλο στην οντισιόν του… GNTM.

Η τελευταία διεγράφη καθώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Βασίλη Στίγκα«η στάση της ζωής της «δεν συνάδει με τις ηθικές αξίες της παράταξης». Η ίδια διατηρεί λογαριασμό στο OnlyFans.

Αναλυτικά όσοι μπαίνουν στη Βουλή

Σημειώνεται πως τα στελέχη των Σπαρτιατών που θα εκπροσωπήσουν τη Βουλή είναι:

 1. ΑΣΠΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Πελοπίδος (Αχαΐας)
 2. ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του Σωτηρίου (Αιτωλοακαρνανίας)
 3. ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Ευαγγέλου (Ηρακλείου)
 4. ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αντωνίου (Α' Ανατολικής Αττικής)
 5. ΖΕΡΒΕΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Θεοδώρου (Β' Πειραιώς)
 6. ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Βασιλείου (Β1' Βόρειου Τομέα Αθηνών)
 7. ΚΟΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Νικολάου (Α' Θεσσαλονίκης)
 8. ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Εμμανουήλ (Β2' Δυτικού Τομέα Αθηνών)
 9. ΣΤΙΓΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αθανασίου (Β' Θεσσαλονίκης)
 10. ΣΤΙΓΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αθανασίου (Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών)
 11. ΦΛΩΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ευσταθίου (Λάρισας)
 12. ΧΑΛΚΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Ευαγγέλου (Α' Αθηνών)

Ποιος είναι ο «Λεωνίδας» τους

Ιδρυτής του κόμματος Σπαρτιάτες (από το 2017) και πρόεδρός του, εμφανίζεται ο Βασίλης Στίγκας, ο οποίος, το 2019, είχε συνεργαστεί με την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και στις βουλευτικές εκλογές. Ο ίδιος δήλωνε, προ καιρού για τον εαυτό του ότι, «είμαι άνθρωπος της αγοράς. Δεν περιμένω να με ταΐσει κανένας, δεν κυνηγάω θέσεις σε κομματικά γραφεία».

Ο Βασίλης Στίγκας έχει, στο παρελθόν, αφηγηθεί την πολιτική του διαδρομή σημειώνοντας ότι, αρχικά συντάχθηκε με τη Νέα Δημοκρατία για να μεταπηδήσει στη συνέχεια στην Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά. Ακολούθησε ένα σύντομο πέρασμα από το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη και, στη συνέχεια, η συνεργασία του με το κόμμα ΠΑΤΡΙΕ του στρατηγού Ελευθέριου Συναδινού και η συμπόρευσή του με την Εθνική Λαϊκή Συνείδηση (ΕΛΑΣΙΝ) του -επίσης καταδικασμένου χρυσαυγίτη εγκληματία- Γιάννη Λαγού.

Το κόμμα χαρακτηρίζεται ως εθνικιστικό και συντηρητικό, τοποθετούμενο στην άκρα δεξιά του πολιτικού φάσματος, με τη ρητορική του να χαρακτηρίζεται ως «υπερεθνικιστική» και «υπερσυντηρητική».

Το ίδιο το κόμμα εμφανίζεται ως υπερασπιστής της «λαϊκής πατριωτικής δεξιάς, του τρίπτυχου πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» και του «υγειούς ελληνικού εθνικισμού».

Οι Σπαρτιάτες θεωρούν ότι οι παραδόσεις του ελληνισμού λείπουν σήμερα από τη δημόσια ζωή και αυτοχαρακτηρίζονται ως «ο σιδηρούς βραχίονας και το πραγματικό ανάχωμα που θα ανακόψει τον κατήφορο και το ξεπούλημα της Ελλάδας και των Ελλήνων».

«Θέλω να ευχαριστήσω και τον Ηλία Κασιδιάρη για την βοήθεια που μας έδωσε. Ήταν το καύσιμο που μας έδωσε την ώθηση να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Θα φέρουμε ένα νέο ήθος στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Ήμασταν ένα δίκτυο κοινωνικής δράσης που βοηθούσε τους συμπατριώτες που είχαν πρόβλημα στα χρόνια του μνημονίου. Θα είμαστε δίπλα στον Έλληνα, τον αδικημένο», είπε ο Βασίλης Στίγκας στην πρώτη του δήλωση.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης απάντησε ως εξής:

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 23/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpa
Ψήφισμα της Νομικής Σχολής για την απώλεια του Ομότιμου Καθηγητή και πρώην Αντιπρύτανη Ιωάννη Καράκωστα
Η Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθιά οδύνη πληροφορήθηκε την εκδημία του εκλεκτού και αγαπητού Συναδέλφου...
Ψήφισμα της Νομικής Σχολής για την απώλεια του Ομότιμου Καθηγητή και πρώην Αντιπρύτανη Ιωάννη Καράκωστα