Μητσοτάκης: Αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του ΑΣΕΠ
Γ.Τ Ν.Δ. ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS
«Ανοίγει» ο δρόμος για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ και για αλλαγές στη λειτουργία του ΑΣΕΠ, με επιτάχυνση των διαδικασιών προσλήψεων

Τηλεοπτική συνέντευξη στο σταθμό του MEGA παραχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του ΑΣΕΠ και στον τομέα της εκπαίδευσης.

«Τίποτα δεν έχει κριθεί και ο μεγάλος αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας στην κάλπη της Κυριακής είναι ο εφησυχασμός», διαμήνυσε, θέλοντας να αποφύγει φαινόμενα χαλαρότητας στο παρά πέντε των δεύτερων εκλογών.

Παραδέχθηκε πάντως ότι βλέπει τις δημοσκοπήσεις και προετοιμάζεται, αλλά έδωσε το σύνθημα «χαμηλά τους τόνους, καμία προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος», σχολιάζοντας μάλλον σκωπτικά τα ρεπορτάζ για τη σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης.

Έστειλε επίσης εκ νέου μήνυμα σε όσους ράβουν υπουργικά κοστούμια, λέγοντας: «Κράτει από αυτούς ή αυτές που προεξοφλούν υπουργική θέση».

Αποκάλυψε πάντως ότι εκτός από τη δημιουργία ενός νέου υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, το υφυπουργείο Αθλητισμού θα μεταφερθεί στο Παιδείας σε επίπεδο αναπληρωτή υπουργού. Δήλωσε επίσης ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δεν θα «σπάσει», αλλά θα παραμείνει ως έχει.

Με αφορμή τις προσλήψεις ιδίως στον τομέα της υγείας, ο κ. Μητσοτάκης έκανε εκ νέου λόγο για αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του ΑΣΕΠ. «Κάτι που με προβληματίζει έχει να κάνει με την ταχύτητα που γίνονται οι προσλήψεις. Ο ΑΣΕΠ είναι αξιόπιστος, όμως οι καθυστερήσεις είναι μεγάλες», δήλωσε και προανήγγειλε ότι μία σημαντική μεταρρύθμιση για τον επόμενο ή την επόμενη υπουργό Δημόσιας Διοίκησης και Εσωτερικών είναι ο τρόπος με τον οποίο θα επιταχυνθεί η διαδικασία των προσλήψεων.

«Μιλάμε για αλλαγή λειτουργίας του ΑΣΕΠ, όχι για προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ», τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε την πρόθεση του να ανοίξει τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση και ειδικότερα για την αλλαγή του άρθρου 16 ώστε να επιτραπεί η ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ.

«Τα πανεπιστήμια μπορούν να είναι και ιδιωτικά υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος του κράτους», δήλωσε. Σημείωσε ότι ήδη «απελευθερώθηκαν τα πανεπιστήμια για να συνεργάζονται περισσότερο με τον ιδιωτικό τομέα», αναφέροντας για παράδειγμα ότι στην Ιατρική Θεσσαλονίκης υπάρχει ξενόγλωσσο πρόγραμμα με χρέωση για φοιτητές από το εξωτερικό.

«Αρχίζει να γίνεται η Ελλάδα κέντρο εκπαίδευσης, από το να εξάγουμε φοιτητές έχει έρθει η ώρα να μπορούμε εμείς να προσφέρουμε αυτές τις υπηρεσίες», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ. Δήλωσε επίσης ότι «κάτι που θα μας απασχολήσει την επόμενη τετραετία είναι η καλή τεχνική εκπαίδευση. Δεν θα πάνε όλα τα παιδιά στον πανεπιστήμιο. Η αγορά αναζητά σήμερα αγωνιωδώς καλούς τεχνίτες με πολύ καλές απολαβές».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιβλιοθήκη, βιβλία, ράφι, μελέτη, ανάγνωση
Σχολικές βιβλιοθήκες Δημοτικών Σχολείων: Εγκύκλιος για τη διεύρυνση του δικτύου
Δυνατότητα εγγραφής στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν τα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία που διαθέτουν αυτόνομο χώρο για τη...
Σχολικές βιβλιοθήκες Δημοτικών Σχολείων: Εγκύκλιος για τη διεύρυνση του δικτύου