Γιάνης Βαρουφάκης
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Οι μετανάστες αναγκάζονται να περνούν με σαπιοκάραβα από τη Λιβύη, τη Λέσβο ή την Κάρπαθο, σύμφωνα με τον γραμματέα του ΜέΡΑ25

«Υποκριτικό» αποκάλεσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης το εθνικό πένθος που κηρύχθηκε μετά το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 78 μετανάστες.

Παράλληλα, είπε «ντροπή» το γεγονός ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου φωτογραφήθηκε μπροστά στον φράχτη του Έβρου που εμποδίζει οποιαδήποτε παράνομη διέλευση από την Τουρκία προς την Ελλάδα.

«Στον Έβρο, πηγαίνει η κυρία Σακελλαροπούλου – δεν ντρέπεται λίγο – και φωτογραφίζεται μπροστά στον φράχτη, σαν να είναι κάτι το καλό. Και την ίδια ώρα οι ίδιοι, οι οποίοι χτίζουν τους φράχτες και φωτογραφίζονται μπροστά τους, κηρύσσουν εθνικό πένθος, όταν γίνεται το προφανές, που θα γίνει όταν φτιάχνεις φράχτες. Η κυρία Σακελλαροπούλου, έχει κάθε δικαίωμα, και ο Κ. Μητσοτάκης, και ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος δεν διαφωνεί με τον φράχτη, είπε δεν θα τον γκρεμίσει και ο Γ. Ανδρουλάκης, έχουν κάθε δικαίωμα, να πιστεύουν ότι ο φράχτης είναι η σωστή λύση. Έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν σε αυτήν τη λύση, τη λύση του φράχτη. Δεν έχουν το δικαίωμα, υποκριτικά, να υποκρίνονται αυτήν την στιγμή, με εθνικό πένθος» δήλωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης στον Status Fm 107,7 της Θεσσαλονίκης.

Στην επισήμανση της δημοσιογράφου ότι θα πρέπει να φυλάμε τα σύνορά μας, θυμίζοντας και τα σχετικά γεγονότα με τον υβριδικό πόλεμο που επιχείρησε να εξαπολύσει η Τουρκία στις αρχές του 2020 στον Έβρο, ο Γ. Βαρουφάκης απάντησε πως «είπαμε, έχουμε κάθε δικαίωμα να χτίζουμε φράχτη. Όταν χτίζεις φράχτη πρέπει να ξέρεις τι κάνεις εκείνη τη στιγμή – ότι ουσιαστικά, σηματοδοτείς στους μετανάστες που θα έρθουν έτσι κι αλλιώς, είτε τον χτίσεις τον φράχτη είτε όχι, ότι από κει δεν θα περάσεις, θα πρέπει να πας από τη Λιβύη, ή από την Μυτιλήνη, ή από την Κάρπαθο, ή από κάπου, με ένα σαπιοκάραβο».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Συνελήφθη καθηγήτρια σε σχολική εκδρομή επειδή μαθητής είχε πάνω του κάνναβη και σουγιά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΧΑΣΤΟΥΚΙ
Ποιός θυμάται την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια;
Γνωρίζουν άραγε γονείς και όσοι βρίσκονται εκτός σχολείου τι γίνεται κάθε μέρα στις τάξεις;
Ποιός θυμάται την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια;