Γιάνης Βαρουφάκης
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Οι μετανάστες αναγκάζονται να περνούν με σαπιοκάραβα από τη Λιβύη, τη Λέσβο ή την Κάρπαθο, σύμφωνα με τον γραμματέα του ΜέΡΑ25

«Υποκριτικό» αποκάλεσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης το εθνικό πένθος που κηρύχθηκε μετά το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 78 μετανάστες.

Παράλληλα, είπε «ντροπή» το γεγονός ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου φωτογραφήθηκε μπροστά στον φράχτη του Έβρου που εμποδίζει οποιαδήποτε παράνομη διέλευση από την Τουρκία προς την Ελλάδα.

«Στον Έβρο, πηγαίνει η κυρία Σακελλαροπούλου – δεν ντρέπεται λίγο – και φωτογραφίζεται μπροστά στον φράχτη, σαν να είναι κάτι το καλό. Και την ίδια ώρα οι ίδιοι, οι οποίοι χτίζουν τους φράχτες και φωτογραφίζονται μπροστά τους, κηρύσσουν εθνικό πένθος, όταν γίνεται το προφανές, που θα γίνει όταν φτιάχνεις φράχτες. Η κυρία Σακελλαροπούλου, έχει κάθε δικαίωμα, και ο Κ. Μητσοτάκης, και ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος δεν διαφωνεί με τον φράχτη, είπε δεν θα τον γκρεμίσει και ο Γ. Ανδρουλάκης, έχουν κάθε δικαίωμα, να πιστεύουν ότι ο φράχτης είναι η σωστή λύση. Έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν σε αυτήν τη λύση, τη λύση του φράχτη. Δεν έχουν το δικαίωμα, υποκριτικά, να υποκρίνονται αυτήν την στιγμή, με εθνικό πένθος» δήλωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης στον Status Fm 107,7 της Θεσσαλονίκης.

Στην επισήμανση της δημοσιογράφου ότι θα πρέπει να φυλάμε τα σύνορά μας, θυμίζοντας και τα σχετικά γεγονότα με τον υβριδικό πόλεμο που επιχείρησε να εξαπολύσει η Τουρκία στις αρχές του 2020 στον Έβρο, ο Γ. Βαρουφάκης απάντησε πως «είπαμε, έχουμε κάθε δικαίωμα να χτίζουμε φράχτη. Όταν χτίζεις φράχτη πρέπει να ξέρεις τι κάνεις εκείνη τη στιγμή – ότι ουσιαστικά, σηματοδοτείς στους μετανάστες που θα έρθουν έτσι κι αλλιώς, είτε τον χτίσεις τον φράχτη είτε όχι, ότι από κει δεν θα περάσεις, θα πρέπει να πας από τη Λιβύη, ή από την Μυτιλήνη, ή από την Κάρπαθο, ή από κάπου, με ένα σαπιοκάραβο».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 29-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Οφθαλμαπάτη με το ζώο
Οφθαλμαπάτη που ζαλίζει: Μπορείτε να βρείτε το κρυμμένο ζώο σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα;
Μπορείτε να εντοπίσετε το κρυμμένο ζώο μέσα σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα;
Οφθαλμαπάτη που ζαλίζει: Μπορείτε να βρείτε το κρυμμένο ζώο σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα;
Συνταγές ομορφιάς
Τα συστατικά για υγιές σώμα και δέρμα κρύβονται στο ντουλάπι της κουζίνας – Και ένα στο ψυγείο
Τρόφιμα που καταναλώνουμε καθημερινά κρύβουν σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες για τη συνολική υγεία και πολλαπλά οφέλη για το δέρμα
Τα συστατικά για υγιές σώμα και δέρμα κρύβονται στο ντουλάπι της κουζίνας – Και ένα στο ψυγείο