Κουτσουμπας ΚΚΕ
Άρθρο του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για το alfavita.gr

Περίεργος μήνας ο Ιούνης. Μήνας υπολογισμών, προσθαφαιρέσεων για εκατοντάδες χιλιάδες γονείς που ζουν καθημερινά το τι σημαίνει η εκπαίδευση να είναι εμπόρευμα. Κάποια φροντιστήρια τελειώνουν και πάνω που λες ότι κάπως ξελαφρώνεις, να σου νέα βάρη… θερινή απασχόληση, προετοιμασία για πανελλαδικές, κ.α.

Μήνας υπολογισμών όμως και για χιλιάδες εκπαιδευτικούς που το δικαίωμα στην εργασία, το όνειρό τους να συμβάλλουν στη μόρφωση των μαθητών συνθλίβεται από την ανυπαρξία δομών στήριξης, κατοικίας, κ.α. Δεν είναι λοιπόν παράξενο που υπάρχουν εκπαιδευτικοί που σκέφτονται αν τους συμφέρει να αποδεχτούν διορισμό σε κάποιο ξεχασμένο νησί της Ελλάδας, αν μπορούν να μπουν στη διαδικασία να αφήσουν παιδιά, ακόμα και μωρά ή να τα πάρουν μαζί τους και να τα έχουν μαζί τους μέσα στη σχολική τάξη, γιατί οι παιδικοί σταθμοί δεν επαρκούν...

Φυσικά, λεφτά δεν υπάρχουν, μόνο σε ό,τι αφορά στην ουσιαστική στήριξη γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών.  Κατά τα άλλα και για μια σειρά ζητήματα και στους χώρους της παιδείας, γίνεται «πάρτι εκατομμυρίων» στις πλάτες των πολλών.

Αυτή η πολιτική έχει ταξικό πρόσημο, έχει ταξικούς στόχους και φυσικά κοινωνικές συνέπειες. Και το κοινό πρόγραμμα των αστικών κομμάτων, οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το νέο υπερμνημόνιο (Ταμείο Ανάκαμψης) δείχνουν ότι ο λαός θα έρθει αντιμέτωπος με την επόμενη κυβέρνηση, όπως φαίνεται της ΝΔ με δεδομένη την αντιεκπαιδευτική ρότα, κόντρα στις ανάγκες των πολλών. Αλλά και με δεδομένη μια “μούφα” αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, γιατί συμφωνούν στη στρατηγική που καθορίζει τα κύρια και τα βασικά και στους χώρους της εκπαίδευσης.

Απόδειξη είναι τα διαχρονικά “μπράβο” από την Ευρωπαϊκή Ένωση των λόμπι, από τον ΟΟΣΑ που προτείνει πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, για τα βήματα που γίνονται προς τα σχολεία των πολλών ταχυτήτων και στη διαβόητη αντιδραστική “αξιολόγηση”.

Απόδειξη είναι το 3ο μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έτρεξαν να ψηφίσουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όταν ετέθη ζήτημα απώλειας της κυβερνητικής πλειοψηφίας και έθετε ρητά το θέμα για εξορθολογισμό δαπανών για την παιδεία, της αυτονομίας των σχολείων, κ.α. Αυτόν τον “εξορθολογισμό” για να αυγατίσουν τα κέρδη των λίγων πληρώνουμε και σήμερα. Αυτή την “αυτονομία των σχολείων” είχε και ως σύνθημα η κ. Κεραμέως στους αντιδραστικούς νόμους της.  

Απόδειξη είναι οι κοινές προκλητικές απαντήσεις στον κόσμο της εκπαίδευσης που διεκδικεί τα αυτονόητα. Οι δηλώσεις του Ν. Φίλη πρώην υπουργού Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ότι «τα προηγούμενα χρόνια γίνονταν περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών από τις ανάγκες», ότι «είχαμε σπατάλη δυνάμεων και πιστώσεων». Αλλά και οι απαράδεκτες δηλώσεις της πρώην υπουργού της ΝΔ Ν. Κεραμέως ότι “δεν υπάρχουν κενά στα σχολεία, αν υπάρχουν να μου το πείτε....”.

Ο κόσμος της εκπαίδευσης γνωρίζει πολύ καλά: Το ΚΚΕ είναι εγγύηση για πραγματική μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση.

Απευθυνόμαστε στον κόσμο της εκπαίδευσης που γνωρίζει τι σημαίνει κυβερνητική επιθετικότητα αλλά και τι σημαίνει οργάνωση της πάλης για να μην περάσει. Είναι κατανοητό μεγάλη μερίδα κόσμου, ειδικά εκπαιδευτικοί, να προβληματίζονται με το ποσοστό της ΝΔ το οποίο εκ των πραγμάτων τροφοδοτήθηκε από τα έργα και ημέρες της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Αλλά και μέσα στους χώρους της εκπαίδευσης, ξέρουν και οι πέτρες ότι όταν στριμώχτηκε το Υπουργείο Παιδείας, ήταν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που έτρεξαν να το ξελασπώσουν.

Το ΚΚΕ λέει καθαρά: ο λαός μας έχει πολλές φορές αντιπαλέψει κυβερνήσεις που έλαβαν ποσοστό γύρω στο 40%. Το ίδιο θα κάνει και τώρα. Εγγύηση γι αυτό είναι ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, γιατί κάθε ψήφος στο ΚΚΕ επιστρέφει πίσω στο λαό και τους αγώνες του. Όπως συμβαίνει και τώρα σε χώρους δουλειάς, σε γειτονιές όπου κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές πρωτοστατούν για να μην αρπάξουν οι τράπεζες και τα κοράκια τα σπίτια των εργατικών λαϊκών οικογενειών.

Τώρα είναι η ώρα, το θετικό βήμα ενίσχυσης του ΚΚΕ να συνεχιστεί! Γιατί είναι εγγύηση ότι θα δυναμώσει η διεκδίκηση των σύγχρονων πραγματικών αναγκών κόντρα στις απαιτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και στις αντοχές των κερδών των λίγων.

Γιατί ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ σημαίνει ότι δυναμώνει η πάλη που θα αναγκάζει τον όποιο επίδοξο υπουργό παιδείας της κυβέρνησης της ΝΔ, να σκέφτεται δυο και τρεις φορές την επιβολή αντιδραστικών μέτρων.

Γιατί και σε ό,τι αφορά το δικαίωμα στη μόρφωση του λαού, πρέπει να λυθεί με τον λαό πρωταγωνιστή. Για να ανοίξει ο δρόμος για εκείνη τη εξουσία και διακυβέρνηση που θα συμμετέχει βεβαίως το ΚΚΕ και η οποία από την πρώτη στιγμή θα παίρνει μέτρα ώστε κανείς να μην αποκλείεται από την εκπαίδευση, όλοι να στηρίζονται και να αξιοποιούνται σχεδιασμένα με τις γνώσεις τους και τα πτυχία τους (που δεν θα είναι προσόντα αλλά θα εξασφαλίζουν την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα) για να συμβάλουν στο κοινωνικό σύνολο. Μια πρόταση εξουσίας που θα καταργεί το εμπόριο παιδείας και θα ικανοποιεί την ανάγκη για μόρφωση και για επαγγελματική εκπαίδευση, αναβαθμισμένα, καθολικά και δωρεάν.

Ο Ιούνης λοιπόν και πιο συγκεκριμένα οι εκλογές στις 25 του μηνός μπορεί να γίνει μήνας απόφασης για ακόμα πιο πολλούς. Για να ενισχυθεί ακόμα πιο αποφασιστικά το ΚΚΕ, το μοναδικό κόμμα που θα βρίσκεται 100% με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές και με τα δίκαια αιτήματά τους. Εδώ βρίσκεται η ελπίδα, το μέλλον και η προοπτική για τους πολλούς!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mitsotakis
Μητσοτάκης στο TikTok: «Επίδομα μητρότητας επί 9 μήνες για όλες τις μανάδες, ανεξάρτητα με το πού εργάζονται»
Κ. Μητσοτάκης στο TikTok για το επίδομα μητρότητας: Κρατική στήριξη για εννιά μήνες σε όλες τις μανάδες, ανεξαρτήτως το πού εργάζονται
Μητσοτάκης στο TikTok: «Επίδομα μητρότητας επί 9 μήνες για όλες τις μανάδες, ανεξάρτητα με το πού εργάζονται»