varoufakis-tsipras
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Αν δεν υπήρχε ο κύριος Βαρουφάκης, θα έπρεπε ο κύριος Μητσοτάκης να τον εφεύρει» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε, για τις εκλογές 2023, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως δεν είναι σχέδιό του ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης που θα στηρίζεται στην ανοχή ενός κόμματος.

«Το πρώτο και το τρίτο κόμμα θα έχει τη δυνατότητα να φτιάξει κυβέρνηση το βράδυ των εκλογών», είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Αν το πρώτο κόμμα είναι η ΝΔ ,ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει να φτιάξει κυβέρνηση. Δεν θα ρισκάρει μια δεύτερη εκλογή, παρά τα όσα λέει. Αν δεν τα καταφέρει, θα πάμε σε δεύτερες εκλογές», συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αν το πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πάμε σε κυβέρνηση, δεν θα πάμε σε δεύτερες εκλογές. Θα έχουμε σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ερωτηθείς για τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: «Αν δεν υπήρχε ο κ. Βαρουφάκης, ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να τον εφεύρει. Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση ήταν το alter ego του. Με τις ανοησίες περί Δήμητρας- μια εμμονή που όλοι γνωρίζουμε αλλά την ξεπεράσαμε οριστικά το 2015, γιατί αυτές ήταν οι απόψεις Σόιμπλε- και τη σπουδή του να το φέρει στη συζήτηση προεκλογικά, έκανε ένα πολύ μεγάλο δώρο στον κ. Μητσοτάκη. Δεν ξέρω αν ήταν συνεννοημένοι ή αν απλά ήταν μια χρήσιμη προσφορά του κ. Βαρουφάκη στον κ. Μητσοτάκη»

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

akinita enfia
Πρόγραμμα «Ανακαίνιση Κατοικίας»: Οδηγός για επιδοτήσεις έως 36.000 ευρώ και τα κριτήρια
Κρατικές ενισχύσεις έως 95% για την αναβάθμιση παλαιών ακινήτων και την τόνωση της μακροχρόνιας μίσθωσης
Πρόγραμμα «Ανακαίνιση Κατοικίας»: Οδηγός για επιδοτήσεις έως 36.000 ευρώ και τα κριτήρια
Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Υπουργείο Παιδείας: Υπερδιπλασιάζονται οι οργανικές θέσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
Νέα εποχή για την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος: Τέλος σε μια θεσμική εκκρεμότητα δύο δεκαετιών με σύγχρονο Οργανισμό Λειτουργίας
Υπουργείο Παιδείας: Υπερδιπλασιάζονται οι οργανικές θέσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
peripoliko astinomia perama
Δολοφονία στον Εύοσμο: Προφυλακίστηκε ο 38χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε τον πρώην πεθερό του
Στη φυλακή ο 38χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε τον πρώην πεθερό του – «Προσέβαλε την προσωπικότητά μου και τον ανδρισμό μου»
Δολοφονία στον Εύοσμο: Προφυλακίστηκε ο 38χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε τον πρώην πεθερό του