Ζωή Κωνσταντοπούλου
ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
Αίτηση για συμμετοχή στο πολιτικό debate κατέθεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε αίτηση να συμμετάσχει στο debate των πολιτικών αρχηγών, αναδεικύοντας συγκεκριμένα επιχειρήματα, μέσω ανάρτησής της.

Η αίτηση μεταβιβάστηκε στην υπηρεσιακή υπουργό Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού, τη διακομματική επιτροπή για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, τον πρόεδρο του ΕΣΡ και τους πολιτικούς αρχηγούς που θα μετάσχουν στο debate. 

Η ανάρτηση

Σε αυτή αναφέρει πως «ζητά και διεκδικεί» να συμμετάσχει στο debate ως επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, του κόμματος και κινήματος που «είναι καταγεγραμμένο ως το πρώτο σε δύναμη εξωκοινοβουλευτικό κόμμα, με βάση τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις του 2019 (ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές), από τις οποίες προκύπτουν και σχετικές υποχρεώσεις προβολής του κόμματος, που μέχρι στιγμής δυστυχώς δεν έχουν τηρηθεί κατ’ ελάχιστον». 

Επιπλέον, αναφέρει ότι ζητά τη συμμετοχή της στο debate ως η μοναδική γυναίκα επικεφαλής κόμματος το οποίο συμμετέχει στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Η γυναικεία παρουσία και εκπροσώπηση στη συζήτηση αυτή είναι αυτονόητη για μια δημοκρατική χώρα, και πρέπει να είναι αυτονόητη στην Ελλάδα του 21ου αιώνα και σας ζητώ να μην αποκλείσετε από την μεθαυριανή τηλεοπτική συζήτηση τη μόνη γυναικεία φωνή πολιτικού αρχηγού στις εκλογές του 2023 και τη δυνατότητα να ενημερωθούν οι πολίτες της χώρας μας για τις θέσεις, τις διεκδικήσεις και τον αγώνα μας», αναφέρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Ακόμη, σημειώνει πως οι αποφάσεις της διακομματικής επιτροπής έως τώρα έχουν ληφθεί με τη συμμετοχή των έξι κομμάτων που συμμετέχουν στη Βουλή «τα οποία εξασφαλίζουν την δική τους συμμετοχή στο debate, αποκλείοντας τα άλλα κόμματα. Έτσι, όμως, παράγεται αντισυνταγματικό πλεονέκτημα στα κοινοβουλευτικά κόμματα, και νοθεύεται κάθε έννοια “αναλογικής”, αφού η συμμετοχή καθίσταται προνόμιο των κοινοβουλευτικών κομμάτων και όχι δικαίωμα όλων των κομμάτων». 

Τέλος, χαρακτηρίζει «αντισυνταγματικό» τον αποκλεισμό της Πλεύσης Ελευθερίας από τη διακομματική επιτροπή, γιατί «στηρίζεται στην αντισυνταγματική προϋπόθεση να έχουμε στα ψηφοδέλτιά μας περισσότερους υποψηφίους από όσους είναι αναγκαίοι για να συμμετέχουμε στις εκλογές».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Οφθαλμαπάτη με δέντρο
Οφθαλμαπάτη: Έχετε κοφτερή ματιά; Μπορείτε να βρείτε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σε 8 δευτερόλεπτα;
Οφθαλμαπάτη: Πού κρύβεται το χριστουγεννιάτικο δέντρο;
Οφθαλμαπάτη: Έχετε κοφτερή ματιά; Μπορείτε να βρείτε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σε 8 δευτερόλεπτα;