Ζωή Κωνσταντοπούλου
ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
Αίτηση για συμμετοχή στο πολιτικό debate κατέθεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε αίτηση να συμμετάσχει στο debate των πολιτικών αρχηγών, αναδεικύοντας συγκεκριμένα επιχειρήματα, μέσω ανάρτησής της.

Η αίτηση μεταβιβάστηκε στην υπηρεσιακή υπουργό Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού, τη διακομματική επιτροπή για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, τον πρόεδρο του ΕΣΡ και τους πολιτικούς αρχηγούς που θα μετάσχουν στο debate. 

Η ανάρτηση

Σε αυτή αναφέρει πως «ζητά και διεκδικεί» να συμμετάσχει στο debate ως επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, του κόμματος και κινήματος που «είναι καταγεγραμμένο ως το πρώτο σε δύναμη εξωκοινοβουλευτικό κόμμα, με βάση τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις του 2019 (ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές), από τις οποίες προκύπτουν και σχετικές υποχρεώσεις προβολής του κόμματος, που μέχρι στιγμής δυστυχώς δεν έχουν τηρηθεί κατ’ ελάχιστον». 

Επιπλέον, αναφέρει ότι ζητά τη συμμετοχή της στο debate ως η μοναδική γυναίκα επικεφαλής κόμματος το οποίο συμμετέχει στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Η γυναικεία παρουσία και εκπροσώπηση στη συζήτηση αυτή είναι αυτονόητη για μια δημοκρατική χώρα, και πρέπει να είναι αυτονόητη στην Ελλάδα του 21ου αιώνα και σας ζητώ να μην αποκλείσετε από την μεθαυριανή τηλεοπτική συζήτηση τη μόνη γυναικεία φωνή πολιτικού αρχηγού στις εκλογές του 2023 και τη δυνατότητα να ενημερωθούν οι πολίτες της χώρας μας για τις θέσεις, τις διεκδικήσεις και τον αγώνα μας», αναφέρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Ακόμη, σημειώνει πως οι αποφάσεις της διακομματικής επιτροπής έως τώρα έχουν ληφθεί με τη συμμετοχή των έξι κομμάτων που συμμετέχουν στη Βουλή «τα οποία εξασφαλίζουν την δική τους συμμετοχή στο debate, αποκλείοντας τα άλλα κόμματα. Έτσι, όμως, παράγεται αντισυνταγματικό πλεονέκτημα στα κοινοβουλευτικά κόμματα, και νοθεύεται κάθε έννοια “αναλογικής”, αφού η συμμετοχή καθίσταται προνόμιο των κοινοβουλευτικών κομμάτων και όχι δικαίωμα όλων των κομμάτων». 

Τέλος, χαρακτηρίζει «αντισυνταγματικό» τον αποκλεισμό της Πλεύσης Ελευθερίας από τη διακομματική επιτροπή, γιατί «στηρίζεται στην αντισυνταγματική προϋπόθεση να έχουμε στα ψηφοδέλτιά μας περισσότερους υποψηφίους από όσους είναι αναγκαίοι για να συμμετέχουμε στις εκλογές».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας
Μουσικά - Καλλιτεχνικά Σχολεία: Κινητοποίηση γονέων και εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας
«Όχι άλλη μια χρονιά χαμένη» - Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, 9 πμ
Μουσικά - Καλλιτεχνικά Σχολεία: Κινητοποίηση γονέων και εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας
κλειστά σχολεία
Ισχυρή κακοκαιρία προ των πυλών - Τα πρώτα κλειστά σχολεία
Μέχρι στιγμής δύο νησιά έχουν αποφασίσει να κρατήσουν κλειστά τα σχολεία λόγω της επικείμενης ισχυρής κακοκαιρίας - Συνεχής ενημέρωση από το...
Ισχυρή κακοκαιρία προ των πυλών - Τα πρώτα κλειστά σχολεία
Γιάννης Παπαδομαρκάκης, Γ.Γ. ΥΠΑΙΘΑ
Ιδιωτικά σχολεία: Αλλάζουν όλα στις συνεργασίες με σχολεία Ελλάδας–εξωτερικού (Εγκύκλιος)
Το Υπουργείο Παιδείας ενεργοποιεί νέο πλαίσιο διεθνών συνεργειών – Τι αλλάζει, τι πρέπει να καταθέσουν τα ιδιωτικά και ξένα ιδιωτικά σχολεία
Ιδιωτικά σχολεία: Αλλάζουν όλα στις συνεργασίες με σχολεία Ελλάδας–εξωτερικού (Εγκύκλιος)